مشکل زباله و مهمتر از آن بازيافت زباله امروزه در جامعه ما به عنوان يک مشکل بزرگ مطرح شده است.
اين مشکل در استان مازندران به دليل مسافر پذيربودن و حجم بالاي زباله به خصوص کاغذ و همچنين فقدان مکان مناسب براي دفع و دفن انبوه زبالهها نمود بيشتري دارد و نبود کارخانجات تبديل زبالهها به کالاهاي مفيد هم مشکلات حادتري را در اين زمينه بوجود آورده است. رضواني کارشناس محيطزيست در اين زمينه ميگويد هه زبالهها نبايد دفن و دفع شوند بلکه بسياري از زبالهها هستند که ميتوان با بازيافت آن بسياري از نيازها را در زمينههاي مختلف رفع کرد از جمله اين زبالهها کاغذهاي باطله است که مجددا" ميتواند در چرخه مصرف قرار گيرد و تبديل به کالاهاي باارزش شود. رئيس موىسسه بازيافت استان مازندران در اين رابطه ميگويد: روزانه بيش از 2500 تن انواع زباله در مازندران توليد ميشود که متأسفانه به علت اجرا نشدن طرح تفکيک زباله از مبدأ، کاغذها همراه زباله دفن ميشود.
مجتهدزاده ميافزايد: به دليل فقدان کارخانجات بازيافت در سطح استان مازندران روزانه بيش از 250 تن کاغذ از چرخه مصرف بهينه خارج ميشود. وي با اشاره به اينکه نيمي از کاغذ توزيع شده در داخل کشور قابل بازيافت است ميافزايد: اگر از کاغذهاي باطله، کاغذ جديد تهيه شود 90 درصد مصرف آب، 50 درصد مصرف انرژي و 75 درصد آلودگي هوا کنترل خواهد شد. وي ميافزايد: توليد هر تن کاغذ جديد، نياز به قطع 15 درخت تنومند با 20 سال عمر دارد که در اين رابطه ايجاد کارخانجات تبديلي در زمينه تبديل کاغذهاي باطله به کاغذهاي مفيد ميتواند جلوي زيانها را بگيرد.
بهزاديکيا رئيس کارخانه مدادسازي (از طريق روزنامههاي باطله) در شهرستان آمل ميگويد: ضايعات هر درخت براي توليد، بيش از 80 درصد است. در صورتي که با رويکرد صرفهجويي در مصرف چوب و حفظ محيطزيست ميتوان از کاغذهاي باطله در جهت توليد محصولات باارزش تحريري بهره برد که در راستاي تحقق اين هدف کارخانه مدادسازي با استفاده از کاغذهاي باطله در شهرستان آمل ايجاد شده است که بايد در استانهاي ديگر هم گسترش يابد و در توسعه اينگونه صنايع به خصوص صنايع بازيافت از سرمايهگذاران اين بخش حمايت شود.