يك شاعر گفت: نيما يوشيج پيشكسوت شعر مدرن ايران است كه قالبهاي كهن شعري را شكست تا ظرفيتهاي تازهاي براي زبان فارسي ايجاد كند.
منوچهر آتشي گفت: زماني كه انقلاب مشروطيت از نظر سياسي و اجتماعي شكست خورد و جامعه در يك وضعيت عقبماندگي و فرهنگ عمومي ضعيف به سر مي برد نيما يوشيج شعر گفتن را آغاز كرد.
آتشي خاطرنشان كرد: نيما يوشيج در مدرسه فرانسويها تحصيل كره بود و با ادبيات بعد از انقلاب كبير فرانسه آشنايي كامل داشت لذا شكست انقلاب مشروطيت هيچ تأثيري در ادبيات نيما نگذاشت.
وي افزود: نيما يوشيج اگر چه پس از پايان دوران تحصيلاتش شعرهاي كلاسيك، غزل، قصيده و رباعي گفته بود اما اولين شعرش را در سال 1301 شمسي با نام «افسانه» منتشر كرد.
آتشي به پيروي برخي شاعران از سبك نيما يوشيج اشاره كرد و افزود: اولين كساني كه متوجه نوگرايي نيما شدند شاعراني چون شهريار و شاملو بودند كه در اشعارشان از او تقليد مي كردند. چنانچه شهريار شعري به نام " مرغ بهشتي " را در شرح جستجوي خودش براي نيما يوشيج گفته است.
آتشي با اشاره به اينكه نيما يوشيج آنچه را مينوشت، لمس ميكرد گفت: نيما يوشيج قالبهاي كهن شعري را شكست و معتقد بود بايد قالبها و ظرفيتهاي تازهاي در زبان فارسي ايجاد شود تا بتوانيم معاني و مفاهيم جديدي در شعر وارد كنيم.
وي درباره عرفان نيما گفت: هر شاعر خوبي هميشه گوهري از عرفان در شعرش وجود دارد اما عرفان يك مسلك فردي است كه نبايد آن را به عنوان يك مسلك اجتماعي و يا مركزي براي تفكر سياسي قرار دهيم.