کتاب«قفل ها و کلیدهای توسعه مازندران» رونمایی شد
با حضور جمعی از جوانان اصلاح طلب استان مازندران در دفتر حجت الاسلام سید محمد خاتمی،از کتاب «قفلها و کلیدهای توسعه مازندران» رونمایی شد/خاتمی:مازندران با وجود سرمایههای مادی و معنوی فراوان خود و نیروهای اجتماعی فعال، شایسته این میزان معضلات و نارساییها نیست+عکس
مازندنومه:همزمان با مراسم تحلیف رئیس جمهوری، جمعی از جوانان اصلاح طلب استان مازندران ضمن حضور در دفتر رئیس دولت اصلاحات،ضمن رونمایی از کتاب «قفلها و کلیدهای توسعه مازندران»، نسخهای از این کتاب را به او هدیه دادند.
رحمت عزیزی-فعال رسانه ای و نویسنده کتاب-گفت:آقای خاتمی ضمن ارزشمند خواندن این کتاب، آن را الگویی مناسب برای سایر استانها دانست و به جوانان سراسر کشور توصیه کرد نسبت به معضلات و مسائل استانها حساس بوده و با تحقیق و پژوهش مسایل استان شان را جمعآوری کرده،به مسئولان ملی و استانی انتقال دهند.
نویسنده کتاب«قفل ها و کلیدهای توسعه مازندران افزود»:رییس جمهوری اسبق به جوانان سایر استانها پیشنهاد کرد که به عنوان نمونه میتوانند مسائل زیست محیطی حاضر در کشور،همچون آلودگی هوا در استانهای زاگرس نشین، مسائل دریاچه ارومیه و رودخانههای در خطر خشک شدن و ... را مانند مسائل مطروحه در حوزه زیست محیطی این کتاب مورد بررسی قرار دهند.
به گفته عزیزی،رئیس دولت اصلاحات ضمن موفق خواندن عملکرد دولت مطبوع خویش در استان مازندران با ابراز تاسف از خیل عظیم معضلات مطروحه در آمارها و نیز کتاب «قفلها و کلیدهای توسعه مازندران»استدلال کرد: مازندران با وجود سرمایههای مادی و معنوی فراوان خود و نیروهای اجتماعی فعال، شایسته این میزان معضلات و نارساییها نیست.
این فعال رسانه ای ادامه داد:با امید به توسعه مدبرانه و گشوده شدن قفلهای پیش روی توسعه مازندران که سالها پاسخگویی برای آن نمییافتیم، ایـن کتاب را که حاصل همکاری جمعی از جوانان اصلاح طلب استان مازندران و برآمـده از آمـارهای متقـن، تحقیقـات، تجربهها، نظرات کسب شـده از کارشناسـان، نخبگان، پژوهشهای میدانی و بازخـوردی از خواستـههای مردم و عملکـرد مسئولیان درسالهای اخیر است ، در شش فصل (زیرساخت، اقتصادی، اجتماعی، فرهنگی، بهداشت و درمان، محیط زیست) آماده کرده ایم.
وی در توضیح برخی معضلات مطروحه در کتاب حاضر بیان داشت: توسعه نه چندان مطلوب زیرساختهای استان در کنار شخم خوردن صنعت کشاورزی، تهدید صنعت باغداری با کمبود سردخانه، صنایع بستهبندی و تبدیلی، نحیف شدن صنعت دامداری با کمبود علوفه و نبود سیلوهای مناسب به منظور ذخیرهسازی غذای دام و نبودحمایت از تولیدات دامی و لبنی در کنار واردات بیرویه گوشت، این بخش را دچار چالش و معضل کرد.
عزیزی با بیان این که قفلهای توسعه مازندران بدین جا ختم نمیشود،تاکید کرد:دومینوی تعطیلی صنایع، مخصوصا صنعت نساجی که یکی از صنایع تأثیرگذار در رونق بخشی صنعت کشاورزی بوده است در کنار نادیدهانگاری و بهرهمند نشدن از ظرفیتهای بالقوه صنعت گردشگری سبب شد در حوزه اقتصادی، شاهد توسعه معکوس مازندران باشیم؛ تا جایی که طبق آمارهای رسمی و منتشر شده از سوی مرکز پژوهشهای مجلس شورای اسلامی، مازندران به یکی از استانهای دارای بدترین فضای کسب و کار در کشور بدل شد.
این فعال سیاسی و اجتماعی گفت:در حوزه اجتماعی نیز با وجود ظرفیتهای طبیعی فراوان به منظور توسعه ورزشهای آبی، کوهنوردی، صخره نوردی و ظرفیت بالقوه گردشگری ورزشی، اما آنچه به سرعت در حال توسعه و گسترش است، اعتیاد و جوانتر شدن سن معتادان است؛طوری که گسترش اعتیاد، کاهش سن معتادان و وفور مواد مخدر صنعتی در کنار تبدیل شدن مزارع کشاورزی و باغات به سفرهخانههای سنتی عرضه کننده قلیان، جوانان مازندران را به کام مرگ تدریجی میبرد.
وی پیرامون مسائل مطروحه بخش بهداشت و درمان نیز اظهار داشت: در حوزه بهداشت و درمان نیز به دلیل دارا بودن رکورد جهانی در مصرف سموم دفع آفات کشاورزی و کودهای شیمیایی، عوارضی برای مان به ارمغان آمده است که کسب رتبه دوم در تعداد بیماران سرطانی کشور، ناباروری 25 درصدی در استان، اختصاص 70 درصد مرگ و میرهای استان به بیماریهای قلبی عروقی، کسب رتبه نخست چاقی و مصرف روغن نباتی در کنار رسیدن به همین جایگاه در تعداد بیماران تالاسمی و روند نگران کننده و رو به رشد تعداد مبتلایان به بیماری ایدز تنها بخشی از توسعه معکوس ما در حوزه بهداشت و درمان بوده است.
این روزنامه نگار و مسئول رسانهای ستاد اصلاح طلبان حامی روحانی در مازندران ضمن مطلوب ندانستن جایگاه مطبوعات در استان یادآور شد: در حوزهی فرهنگ نیز ساختار فرهنگی استان متاثر از نظام اقتصادی و شیوه تولید آن که سنتی و توسعه نیافته است به دلیل شکل نگرفتن طبقه متوسط رشد یافته، آن چنان که باید به شکوفایی نرسیده است. و همچنان نگاه قومی در میان مدیران و بطن جامعه حاکم است.
عزیزی گفت:در حوزه محیط زیست نیز که حیات شهروندان به آن وابسته است حیاط خلوت بیتدبیران و فرصت طلبان شده است، به نحوی که تغییر کاربری جنگل و زمینهای کشاورزی، آلودگی روز افزون دریا و تصرفات سواحل آن، برداشت بیرویه شن و ماسه از رودخانهها قطع بیرویه درختان، تولید روز افزون زباله و دفن آن در قلب طبیعت، و سرعت پایین احداث کارخانههای کمپوست و زباله سوز تنها بخشی از قفلهای موجود در حوزه محیط زیست است که محل حیات و امرار معاش مستقیم و یا غیر مستقیم قاطبه مردم استان را به خطر انداخته است.
- چهارشنبه 16 مرداد 1392-0:0
خوشحالم که این حرکت علمی و اصولی از مازندران اغاز شد.عزیزی را میشناسم و به دغدغه هایش واقفم و نیک میدانم چه سختی هایی را در راه اعتلای تفکراصلاح طلبی به جان و دل خریده و از ان بهتر این را خوب میدانم که ذره ای اهل سهم خواهی و طلب کردن پست و مقام نیست و این تلاش تنها و تنها برای کشورش انجام داده.اما ارزومندم روزگاری سکان هدایت بخشهای مختلف مدیریتی کشور به دست پاکبازانی چون رحمت عزیزی عزیزبیفتد.
رحمت جان بدون خستگی به مجاهدتت ادامه
بده.اجرت با خداوند متعال
- سه شنبه 15 مرداد 1392-0:0
میشه به فایل PDF کتاب دسترسی پیدا کرد؟
- سه شنبه 15 مرداد 1392-0:0
رحمت عزیز، با شناخت از قلم رسای شما، امیدواریم هموراه در اعتلای تفکر اصلاح طلبی در مازندران مانند همیشه پیروز و موفق باشید.
- سه شنبه 15 مرداد 1392-0:0
ایول الله به جوونای مازندران
- سه شنبه 15 مرداد 1392-0:0
محمد ح
این اقای بیگلری وعزیزی و دوستان شما تا حالا کجا بودند.اینها افرادی هستند که در این چند سال سکوت کردند و حالا که همه چیز اروم شد سر بیرون اوردند و خودنمایی میکنند. - سه شنبه 15 مرداد 1392-0:0
سلام دوستان عزیز و رحمت جان
متاسفانه جوانانی چون عزیزی ها و بیگلری
ها با همه توانمندی هایی که در قلم و تفکر و ایمان خود دارند به علت بد سلیقه بودن دوستان به حاشیه می روند.
به خود می بالم که با نگارنده قفل ها و کلید های توسعه استان، هر چند کوتاه پیرامون این کتاب به بحث و گفت و گو پرداختم.
امیدوارم این کتاب هر چه زودتر به دست مسئولین امر برسد. - سه شنبه 15 مرداد 1392-0:0
با سلام
توضیحی راجع به این کتاب: فکر می کنم استفاده از لفظ کتاب برای این مجموعه درست نباشد چون مجموعه مقالات و یاداشت ها و مصاحبه های بنده با مدیران بوده که در روزنامه ها منتشر شده است و درواقع یادآوری معضلات استان می باشد که هر از چندگاهی مسولان اشاراتی به ان دارند همچون اعتیاد و....
لذا مجموعه حاضر کتاب شابک دار و رسمی نمی باشد. و امکان خرید ان وجود ندارد. و تنها به صورت موردی به آقای خاتمی اهدا شد
درصورتی که همه روزه به نشریات استان هم رجوع نمایید قطعا طرح و بیان معضلات استان را خواهید دید
رحمت عزیزی
azizirahmat63@gmail.com - سه شنبه 15 مرداد 1392-0:0
با سلام
ضمن تشکر از دوستانی که با راهنمایی های خود در پربارتر شدن این کتاب بنده را یاری نمودند.
بنده عضو کوچکی هستم از خیل عظیم جوانان دردمند اما امیدوار،
و اما درد و دلی کوتاه با خوانندگان این سطور
حتما شما هم این زمزمه را شنیده اید که مازندران بیشتر به درد زندگی و استراحت می خورد نه کار و کسب درآمد.
امروز استان ما یکی از استان های مهاجر فرست نیروهای جویای کار شده است - آنهم به سمنان - شهر کویری برای کارهای سخت در شهرک های صنعتی در حالی که سال ها پیش در فصل درو محصولات کشاورزی، از سایر استان ها به مازندران می آمدند و مشغول به کار می شدند.
لذا با وجود آنکه ما بسیاری از شاخصه های توسعه پایدار را دارا می باشیم بعضا شاهد توسعه معکوس در زمینه های مختلف هستیم.
بنده ضمن تشکر و عرض خسته نباشید به همه مدیرانی که طی سال ها برای استان عزیزمان خدمت کرده اند، اما باید بگویم مدیریت استان طی هشت ساله اخیر همچون مدیریت کلان قابل دفاع نمی باشد (در فرصت های بعدی در صورت امکان از همین رسانه به برخی از آنها اشاره خواهم نمود.)
اما چه شد مازندران به عنوان قطب کشاورزی - ظرفیت بالفعل گردشگری- و... امروز در جایگاهی میباشد که بدترین فضای کسب و کار، بالاترین آمارهای طلاق، پیرترین استان ایران، بیمار ترین استان ایران (قلبی - عروقی، سرطان، ناباروری، چاقی، تالاسمی و....) می باشد.
بنده بارها با بسیاری از مدیران دولت احمدی نژاد به عنوان، ارباب رجوع، خبرنگار، فعال اجتماعی – سیاسی و گاهی هم در همراهی با فعالین محیط زیست مواجه شده ام.
اکثریت انان یک نقطه اشتراک داشتند و آن این که اهل ریسک نبودند. هیچ خلاقیتی به خرج نمی دادند اگر پشنهاد جالبی برای رفع یک معظل می داشتی اهمیتی نمی دادند. در حالی که مهمترین شاخصه مدیریت خلاقیت، داشتن شهامت ریسک کردن و.... حتی گفته اند مدیران هر از گاهی جای میز و نشستن خود را تغییر دهند تا همیشه در ظاهر و باطن به خود و دیگران بگویند باید جاری و ساری بود.
لذا مدیریت محافظه کار، خمود، بی انگیزه، تمجید خواه و... حتی اگر همه شاخص های توسعه پایدار را در اختیارش قرار دهی حاصل کارش توسعه معکوس، ذبح توانایی های و سرمایه ها، هدر رفت امکانات، و توزیع نامناسب درآمدها و ....... خواهد بود.
به عنوان نمونه:
خاطرم هست بسیاری از تذکرات بنده و دوستانم در حوزه محیط زیست را مسولان استان تکذیب میکردند و با ارسال تکذیبیه به روزنامه ها گزارشات بنده را دروغ خواندند و اما پس از گذشت کمتر از یک سال، آفتی در یکی از پناهگاه های حیات وحش استان مشاهده و گزارش شده بود به جای مقابله صحیح و اصولی با آن آفت با بنده مقابله شد تا اینکه این آفت امروز به اکثر نقاط جنگلی استان سرایت نموده است و جنگل که با حیات مردم استان گره خورده در حیاط خلوط مدیرن رو به نابودی رود. این مثال مشتی است از خروارها
به هر تقدیر انچه که در روز تحلیف به دست رهبر اصلاحات رونمایی شد: حاصل کاری است از اواین روزهای سال 91 تا تیرماه سال92 که بیان گر دردهای استان همراه با درمان های ریشه ای می باشد.
در شش فصل (زیرساخت، اقتصادی، اجتماعی، فرهنگی، بهداشت و درمان، و محیط زیست) باطرح مسئله، مقایسه آماری، و تشریح شرایط موجود و ارائه راهکار مبتنی بر روش های خلاقانه و الگو برداری از روش های موفق و...
یک مثال ساده: طی چند سال اخیر اکثر مرکبات استان مشتری پسند نبوده است مثلا میوه تامسون در استان بسیار بزرگتر و سنگینتر از حد معمول ان است (تعداد آن در هر درخت کم و وزن آن بیشتر شده اند) و این سبب شده است علاوه بر عدم فروش مناسب به علت تغییر در کمیت و کیفیت کودهای شیمیای شاهد رشد بیماری سرطان در استان باشیم.
اگر چه راه حل های مختلفی برای مشتری پسند شدن محصولات باغی وجود دارد اما برای مورد تامسون و پرتقال در اتحادیه اروپاه راه حل ارگانیک و ساده ای اندیشیدند. و آن اجباری شدن سکونت دادن کندوهای زنبور عسل در باغات است.
لذا در حالی که ما صرفا به عسل به عنوان محصول نهایی می نگریم اما ارزش گرده افشانی زنبور عسل در آمریکا 143 برابر، نیوزیلند 113 برابر بیشتر از استحصال عسل می باشد.
و در نهایت با گرده افشانی زنبور عسل شاهد همان حجم محصولات اما در تعداد بیشتر خواهیم بود که با مشتری پسند شدن محصولات باغی علاوه بر رونق اقتصادی باغداران و فروشندگان شاهد کاهش مصرف کودها و سموم شیمیای خواهیم بود
همه این مثال های برای این است که بگوییم هرگاه نتیجه نهایی با امکانات همخوانی نداشته باشد و بسیار کمتر از آن چیزی باشد که می توان به آن دست یافت، یعنی ضعف در مدیریت.
لذا در حل مسائل اجتماعی، اقتصادی، فرهنگی، محیط زیست و ... در صورتی که مدیران علاقه ای برای تغییر روش ها و به کارگیری ایده ها داشته باشند قطعا می توان ظرف مدت زمانی معین شاهد توسعه استان و قرار گیری در مسیری امید بخش بود.
با تشکر – رحمت عزیزی azizirahmat63@gmail.com
- سه شنبه 15 مرداد 1392-0:0
در روز تحلیف انجا که همه دوربین ها منتظر امدن سید محمد خاتمی بودند و نگاه ها به دربهای بهارستان بسته شده بود. برای نماز به خدمت این بزرگوار در جماران رسیدیم. مانند همیشه مهربان و عزیز... ابتدا به امامتش نماز به جای اوردیم و بعد ان صحبت بسیار شد.
ایشان ضمن ارزشمند خواندن این کتاب آن را الگویی مناسب برای سایر استانها خوانده و به جوانان اصلاح طلب سراسر کشور توصیه نمودند نسبت به معضلات و مسائل استانها حساس بوده و با تحقیق و پژوهش آنها را همچون کتاب حاضر جمعآوری نموده و به مسئولین ملی و استانی انتقال دهند.
سید محمد خاتمی ادامه داد: به عنوان مثال جوانان سایر استانها نیز میتوانند مسائل زیست محیطی حاضر در کشور همچون آلودگی هوا در استانهای زاگرس نشین، مسائل دریاچه ارومیه و رودخانههای در خطر خشک شدن و … را همچون مسائل مطروحه در حوزه زیست محیطی مجموعه تحقیقی حاضر، مورد بررسی قرار داده و دلایل و راهکارهای آن را به مسئولین انتقال دهند.
رئیس دولت اصلاحات ضمن موفق خواندن عملکرد دولت مطبوع خویش در استان مازندران با ابراز تاسف از خیل عظیم معضلات مطروحه در آمارها و کتاب «قفلها و کلیدهای توسعه مازندران» ادامه داد: مازندران با وجود سرمایههای مادی و معنوی فراوان خود و نیروهای اجتماعی فعال، شایسته این میزان معضلات و نارساییها نمیباشد.
در پایان ایشان ضمن مغتنم دانستن توان و انگیزه جوانان، بهرهمندی از نظرات کارشاسان و نخبگان را برای رفع معضلات و مشکلات، بسیار ضروری و موثر خواند و ابراز امیدواری کرد ظرفیتها و توان جوانان اصلاح طلب سراسر کشور مورد استفاده مسئولین قرار گیرد.
با سپاس از جوانان اصلاح طلبی که در این مدت همراه و همیار ما بودند و در نگاشتن این وجیزه ما را یاری نمودند. کمال تشکر از رحمت عزیزی نازنین بخاطر وقت بسیاری که صرف نمود و زحمت بسیار کشید.
- دوشنبه 14 مرداد 1392-0:0
همه درد را بخوبی تشخیص می دهند ولی مهم مدلی برای درمان دردهاست. ارائه پیشنهادهای کاربردی در چارچوب قوانین و ضوابط نتیجه بخش خواهد شد.
- دوشنبه 14 مرداد 1392-0:0
چطور میشه با این جوانان اشنا شد.اگر دفتری دارند یا شماره ای تلفن اعلام کنن
- دوشنبه 14 مرداد 1392-0:0
جناب بنفش
مهم این نیست که جناب عزیزی چه کسی هستن ؟؟؟ مهم کار بسیار ارزشمندی است که ایشان انجام دادند،در روزگاری که نسل جوان به مطالعات ژورنالیستی بسنده می کنند ، این کار مطالعاتی در هر سطحی که باشد ارزشمند است
حال اینکه آقای عزیزی از فعالین جوان استان و کاملا شناخته شده هستند و بی شک یکی از سرمایه های آینده ی استان
جناب عزیزی به سهم خود از شما سپاسگزارم و برایتان آرزوی توفیق روزافزون دارم - دوشنبه 14 مرداد 1392-0:0
حالا این عزیزی کی هست؟ و محتوی این کتاب چیه؟ از کجا معلوم واقعا کلیدی هم ارائه کرده باشه؟
- دوشنبه 14 مرداد 1392-0:0
احسنت
- دوشنبه 14 مرداد 1392-0:0
احسنت بر شما عزیزان که قدرشناس زحمات مردی از تبار پاکان و سنبل اسلام رحمانی و انقلاب عقلانی است هستید. درود بر شما فرزندان برومند مازندران
- دوشنبه 14 مرداد 1392-0:0
ما بهشهری ها به اقای عزیزی و بیگلربیگی که از فعالین سیاسی و نامی در حوزه جوانان کشور هستند افتخار میکنیم.امیدوارم موفق باشند همیشه
- دوشنبه 14 مرداد 1392-0:0
ببخشید این جوانان اصلاح طلب چه کسانی هستند؟
- دوشنبه 14 مرداد 1392-0:0
از کجا میشه این کتاب را تهیه کرد؟نشانی کتابفروشیها را لطفا برای ما بگذارید
- دوشنبه 14 مرداد 1392-0:0
خداراشکر .با اینکه بزرگان به جان هم افتاده اند جوانان چقدر معقول و با درایت فعال هستند.درود بر شما