سازمان جهاني خواروبار و كشاورزي (فائو) به مناسبت سال جهاني برنج اعلام كرد: ايران (ومازندران)به سرزمين منحصر به فرد برنج خوشبو و معطر طارم در جهان مشهور است.
سازمان جهاني خواروبار و كشاورزي (فائو) به مناسبت سال جهاني برنج بيانيهاي در خصوص كشورهاي توليد كننده برنج از جمله ايران منتشر كرد .
فائو در اين گزارش نوشت: اسناد و مدارك موجود نشان ميدهد كه برنج در ايران از يك قرن قبل از ميلاد مسيح كشت ميشد.
بنابراين گزارش، ايران در حال حاضر با توليد حدود 3/3 ميليون تن شلتوك آبي از حدود 560 هزار هكتار جزو كشورهاي متوسط توليد كننده برنج در جهان به شمار مي رود.
فائو افزود: ايران سرزمين برنج خوشبوي صدري و طارم است كه در جهان منحصر بفرد است و تقاضاي بالايي را در بين مصرفكنندگان ايراني كه هميشه اولويت اول را به كيفيت پخت مي دهند،به خود اختصاص داده است.
اين گزارش افزود: حدود 80 درصد برنج ايران در نوار شمالي اين كشور يعني استانهاي مازندران و گيلان كشت مي شود و با آغاز سال جديد و ايام نوروز در ايران كشت برنج آغاز شده و در شهريور ماه نيز توسط نيروي كار و كمباين برداشت مي شود.
فائو با اعلام اين كه توليد برنج در ايران به طور مداوم در حال افزايش است ، دلايل اصلي آن را شيوع كشت واريتههاي(نژاد) پرمحصول و مقاوم در برابر انواع امراض ارزيابي كرد.
اين گزارش تصريح كرد: انواع واريتههاي پرمحصول مثل خزر، نعمت، ندا، فجر، آذر، كادوس، دوفاك و شفق كه در برابر بيماري بلاست مقاوم هستند و كيفيت پخت خوبي نيز دارند در ايران كشت مي شود.
فائو در ادامه تصريح كرد: پخت انواع غذا توسط برنج در ايران مثل زرشك پلو در مراسم عروسي، كشمش پلو و سبزي پلو جزء لاينفك فرهنگ ايراني ميباشد.