علي لاريجاني گفت: زور برخورد با مفاسد و پديده آقازادهها را دارم و معتقدم در کشور مقداري رودربايستي وجود دارد و با رودربايستي نميتوان حکومت کرد.
دکتر علي لاريجاني عضو شوراي عالي انقلاب فرهنگي و کانديداي احتمالي انتخابات رياستجمهوري گفت: حجم انبوه مقررات شغلي جدا از اينک ه مانع کارآفريني و توليد است، باعث فساد و بيکاري نيز ميشود.
وي افزود: مديران بايد معتقد به تئوري عدالت باشند و آن را اجرا کنند يعني اگر مثلا تئوري توسعه دارند بايد عدالت را در مسير توسعه تحقق ببخشند و نکته مهم ديگر در ضعف مديريت را عدم قاطعيت با افراد و مديراني ميدانم که پاکدامني اقتصادي ندارند.
لاريجاني تصريح کرد: اگر مديري پاکدامني نداشت و از رانت دولتي استفاده کرد بايد با او برخورد جدي شود و من قائل نيستم که کشف اين مسايل در کشور آسيبي به کيان اسلام و انقلاب اسلامي ميزند بلکه باعث عبرت افراد ديگر ميشود و من قائلم که اين ها هرچه شفاف تر به مردم گفته شود، مفيد است.
کانديداي احتمالي انتخابات رياستجمهوري گفت: زور برخورد با آقازادهها را دارم و معتقدم در کشور مقداري رودربايستي وجود دارد و با رودربايستي نميتوان حکومت کرد.
وي افزود: ما اگر بخواهيم حکومت مان عادلانه باشد، اولين مشخصه اش اين است که قانون در مورد همه رعايت شود و من شفاف سازي را براي جامعه مضر نميدانم و اشکالي در اين نميبينم که دادگاه فردي از تلويزيون پخش شود چرا که اين باعث ميشود که مديران ديگر حواسشان جمع باشد.
وي منشا فسادها رادر جامعه و عامل بدبيني جامعه به مديران اين دانست که مديران دولتي کار اقتصادي بکنند و تصريح کرد: هر کسي که ميل کار اقتصادي دارد ميتواند از دستگاه دولتي بيرون برود و کار اقتصادي کند و اشکال هم ندارد ولي در سيستم دولتي بايد با حقوق دولتي زندگي کند.
لاريجاني گفت: اگر فردي توانمند باشد در اين کشور مجال کار زياد است و اگر در اين کشور کسي قصد اين را داشته باشد که کار کند آن قدر کار است که وقت سرخاراندن هم نداشته باشد ولي اگر فردي هم نخواهد کار کند، دو هزار دليل است که کار نکند و در هرحال، کار کردن بستگي به اين دارد که انسان ها چقدر توانايي کار کردن داشته باشند.
لاريجاني از اين که در کشور بعضيها آدرسهاي غلط به دشمن ميدهند، ابزار تاسف کرد و افزود: مسئله اصلي اين است که آنها نميخواهند که ايران همطراز يک کشور درجه يک شود بلکه آنها ميخواهند ما رب گوجه، کولر گازي و آب معدني توليد کنيم.
لاريجاني با بيان اين مطلب که اروپاييها و آمريکاييها امروز به جمهوري اسلامي نياز دارند و ميخواهند با زور و شانتاژ، نياز خود را به عنوان امتياز به ما بفروشند، گفت: ما نميتوانيم از انرژي هستهاي بگذريم و من معتقدم بايد ايستادگي کرد و هزينه آن را نيز پرداخت.
رئيس سابق سازمان صداوسيما گفت: مديران جمهوري اسلامي بايد از يک تراز ساده در زندگي برخوردار باشند و متناسب با شرايطي که دارند تلاش کرده و زندگي پرزرق و برق نداشته باشند و اين براي جمهوري اسلامي مطلوبتر و مفيدتر است.
وي در مورد داراييهاي خود گفت: پدرم جزو معدود مراجع تقليدي بود که از سهم امام استفاده نميکرد و ملکي هم جد ما در يک صد سال پيش در قلهک خريده بودند و منزل من و برادرانم در آن جا بود و پس از آن من آپارتمانم را فروختم و الان جايي ديگر خانهاي دارم و يک زمين هم دارم که اين زمين سند ندارد و در لاريجان است و به من ارث رسيده و ماشين هم ندارم.
لاريجاني افزود: زندگي من خيلي بد نيست چون با پول دانشگاهي زندگيام را اداره ميکنم و در صداوسيما هم يک ريال نگرفتم چون درست نميدانستم و من با همان حقوق دانشگاهي زندگي ميکنم و تا سال گذشته چيزي حدود 300 هزار تومان به ما حقوق ميدادند و امسال حدود 450 هزار تومان ميخواهند به ما حقوق دهند.
رئيس سابق سازمان صداوسيما در مورد پخش کنفرانس برلين از سيما گفت: حق مردم بود که بدانند در آن جا چه گذشت. چون در برلين ميخواستند انقلاب را محاکمه کنند.
وي در پاسخ به سؤالي در مورد تعامل رئيسجمهور با رهبري اظهار داشت: در کشور ما، رهبري مقام ارشد است و سه قوه زير نظر رهبري هستند و براي کشور ما مايه اعتبار است که يک رهبر متدين و انقلابي و مبارز و مجتهد دارد.
لاريجاني افزود: شما تراز رهبري کشور ما را با ديگر کشورها مقايسه کنيد به عنوان مثال شيخنشينهاي خليج فارس را نگاه کنيد؛ ما بايد افتخار کنيم که در کشوري زندگي ميکنيم که رهبراني مثل امام(ره) و آيتالله خامنهاي دارد.
کانديداي احتمالي رياستجمهوري تاکيد کرد: رئيس اجرايي کشور بايد در تمامي بخشها، نظراتش را به رهبري برساند و مدير ارشد اجرايي کشور آنچه مصلحت کشور ميداند با صراحت بايد به رهبري بگويد ولي اگر در موردي ايشان آن مسئله را به مصلحت کشور ندانستند مدير اجرايي کشور بايد آن را بپذيرد و اسم اين کار هم تدارکاتچي بودن نيست.
لاريجاني گفت: من نظام سرمايهداري را قبول نداشته و اشکال مبنايي به آن دارم چرا که در نظام سرمايهداري تئوري عدالت نيست و من به توسعه سرمايهداري اشکالهاي مبنايي دارم.
وي در مورد اخباري که در مورد انتخابات رياستجمهوري و مسائل حاشيهاي آن مطرح ميشود، گفت: من نه معاون اول انتخاب کردم و نه کابينه و نه بحثي بوده و برادراني هم که هستند همه افرادي فاضل و خوب هستند.
لاريجاني افزود: در کشور ما، احزاب رشد نکردند چرا که آنها بايد مانيفست داشته باشند و دو وظيفه مهم را انجام دهند. يکي اينکه مديران استراتژيک تربيت کنند و ديگر اين که براي حکومت نظريهپردازي کنند.
وي در مورد هاشمي رفسنجاني گفت: آقاي هاشمي به عنوان يک فرد انقلابي در کشور، قبل و بعد از انقلاب، جايگاه ويژهاي دارد و مورد احترام است و حضور وي نيز قطعا براي کشور مفيد است اما آنقدري که ما چند بار با وي صحبت کرديم آقاي هاشمي گفتند که «وارد انتخابات نميشوم و شماها نسل جوانتر هستيد و باشيد مگر شرايط ويژهاي پيش بيايد» و با توجه به اينکه آقاي هاشمي اينچنين گفتند، آرا شکل گرفته است و کانديداهاي جوان تر به ميدان آمدند و از نظر من نيز اين مفيد است که نسل جديدي به کشور بيايند.
کانديداي احتمالي انتخابات رياستجمهوري تاکيد کرد: اگر جريان اصولگرا برادر ديگري را براي نمايندگي جريان اصولگرا در انتخابات انتخاب کند، من حتما از او حمايت خواهم کرد و در مقابل او کانديدا نخواهم شد.
وي هم چنين گفت:من نه معاون اول و نه تيم كابينه آينده خود را انتخاب نكردهام.
وي گفت: اين كه ادعا ميشود اين تعداد از شوراي هماهنگي خارج شدهاند را نشنيدهام و البته اگر با وحدت حركت كنند قطعاً مفيدتر است.
لاريجاني همچنين تخريب كانديداها از سوي رقبا و احزاب را نادرست خواند و تاكيد كرد: بداخلاقي انتخاباتي به كاهش مشاركت مردم در انتخابات ميانجامد
(mehrnews)