دودانگه؛ قربانی جریان های خاص
مدیریت اداری و سیاسی بخش دودانگه قربانی بازی های سیاسی کانون های قدرت و به خصوص نماینده های مجلس شده که برخلاف اصل تفکیک قوا در انتخاب مدیران بخش و محلی مداخله می کنند.
مازندنومه؛ سرویس سیاسی، حسین برزگر ولیک چالی: بخش دودانگه یکی از بخش های شش گانه شهرستان ساری است که دارای 56 آبادی و مرکز آن شهر فریم(محمدآباد قلقل سابق) است.
این بخش در یک ناحیه جغرافیایی کوهستانی معتدل قرار دارد و کشاورزی و دامداری درآمد اصلی ساکنان این بخش را تشکیل می دهد.
بر اساس سر شماری سال 1390 مرکز آمار ایران حدود 8700 نفر جمعیت در این بخش گزارش شده است. نگاهی به سیمای آبادانی این بخش نشان می دهد که متاسفانه طی سال های اخیر با پیشرفت، توسعه و بالندگی و تغییر در سیمای بخش مواجه نشده است.
دودانگه در مقایسه با بخش چهاردانگه کمترین امکانات و فرصت ها را از حیث شغلی، سرمایه گذاری و ضریب توسعه یافتگی دارد. این در حالی است که در سه دوره با اعتماد قاطبه دودانگه ای ها، منتخب مردم شهرستان ساری از اهالی این دیار بوده است.
هر ساله از تعداد جمعیت ثابت و مقیم دودانگه کاسته می شود. واحدهای صنعتی در بخش موجودیت و موضوعیت ندارند. تنها واحد تولیدی وابسته به بخش منابع طبیعی(شرکت چوب فریم) که پیشتر افزون بر 1200 پرسنل را در اختیار داشت اینکه مشمول خصوصی سازی شده و به یک واحد راکد و نیمه فعال با کمتر از یک چهارم پرسنل تقلیل یافته است.
از حیث گردشگری و خدمات به مسافران و میهمانان امکانات ناچیز و حداقل است. از جهت زیر ساختها، منابع محدود و ناکافی است. از جهت کشاورزی مشکلات همچنان پا برجاست. سد خاکی فریم صحرا که با صرف هزینه بالا احداث شد، بلا استفاده و به چراگاه دام تبدیل شده است! و بسیاری از مشکلات دیگر فرهنگی، اجتماعی ، اقتصادی و......که در این مقال نمی گنجد.
این موضوع بهانه شد که مدیریت اداری و سیاسی بخش هم قربانی بازی های سیاسی کانون های قدرت و به خصوص نماینده های مجلس شود که برخلاف اصل تفکیک قوا (در این دوره مشهودتر) در انتخاب مدیران بخش و محلی نیز مداخله می کنند. کسی هم جوابگو نیست.
راقم سطور در این خصوص تذکراتی را به مسئولان سیاسی شهرستان و استان داده و حتی گزینه هایی از خیل جوانان تحصیل کرده، علاقه مند و با برنامه معرفی شده بود، اما گویا اراده ای دیگر نسخه ای دیگر را تجویز می کند.
بخشدار سابق که از کارکنان صدا و سیمای مرکز مازندران بود به محل کارش بازگشت و در حال حاضر معاون سیاسی فرمانداری ساری، سرپرست بخشداری است. طی این مدت فعالیت ها راکد شده است و حتی اعضای شورای روستاها می گویند ما نمی توانیم سرپرست بخشداری را ملاقات کنیم، چه برسد به مردم عادی!
ماه ها اصرار استانداری بر گزینه ای از پرسنل وزارت کشور بوده است که موضوع تعیین بخشدار را به تاخیر انداخت. اگرچه بر این باور بوده وهستیم که گزینه های مطرح شده در همان اوایل می توانستند با کمک و حمایت مسئولان و با توجه به انرژی و انگیزه و برنامه موثرتر واقع شوند. با این حال اخباری این روزها مبنی بر استفاده از تجربیات مدیران اسبق به گوش می رسد.
نمی دانم چه کسی یا کسانی این تصمیم را گرفته اند. علی الظاهر او هم باید از وزارت کشور مجوز بگیرد تا این پست را بپذیرد! ظاهرا چند ماه باید صبر کرد تا مجوز وزارت کشور برای نیروهای غیر وزارت کشوری صادر شود!
به نظر می رسد که تاخیر در انتخاب بخشدار جدید برای بخش دودانگه نگران کننده و خطرناک بوده و امیدوار هستیم که فرد شایسته، علاقه مند، با برنامه، کارآمد، پاسخگو و جوان و با انرژی انتخاب شود.
بلاتکلیف بودن بخشدار جدید دودانگه در چند ماه اخیر به هیچ عنوان به سود مردم منطقه نبوده و بدون شک با تداوم این روند آسیب های جبران ناپذیری به توسعه یافتگی بخش وارد می شود.
متاسفانه عده ای به نام دودانگه با حضور در مناصب و مسئولیت های سیاسی تنها گفتار درمانی می کنند و الفاظ شیرین دارند اما خروجی از عملکرد تاثیر برانگیز و به عبارتی با مدارک و اسناد مثبته را از خود برجای نگذاشته اند.
دودانگه قربانی نام و نشان های و جریان های خاص شده است. مظلومیت و محرومیت آن همچنان کاسته نشده است. امید که در دولت تدبیر و امید دودانگه احیا شود و جایگاه خود را باز یابد.
- يکشنبه 29 تير 1393-14:25
عرشیا! شما سرت به کار خودت باشه...
... شهرداری رو می گم! ملتفتی که!؟
محض اطلاع عرض می کنم: بیشتر از نصف پزشک های ساری، ادارات، کارمندان و فرهنگیان از توابع ساری یعنی دودانگه و چهاردانگه هستند. بنابراین استعداد ها و ظرفیت های زیادی در این مناطق وجود دارد که باید به نحو احسن به شکوفایی برسد.
چهاردانگه که به لطف جاده ی سمنان و شجاعی و... در این سال ها پیشرفت قابل توجهی داشته. اما متأسفانه دودانگه آن طور که باید پیشرفتی نکرده. حق دودانگه بیش تر از این هاست. با چکل موافقم. واگذاری سد دودانگه به کلیجانرستاق ستم غیر قابل جبرانی بود.
امیدوارم در دولت تدبیر و امید شاهد نگاه ویژه ای به این منطقه ی زیبا باشم.
تشکر از برادر ارجمند جناب آقای برزگر.../خدا حفظت کنه، تلنگر به جایی بود. - يکشنبه 29 تير 1393-11:2
چكل
حرفم همين بود وشما هم تاييد كردين !؟ به فكر ميزوفردبودي وهستي وبراي عباسي رايزني كردي ؟؟!! جالب شد نه هنوز زوده براي شما.. - يکشنبه 29 تير 1393-10:59
اکر واقعا خبر درست باشه مردم خوب دودانگه باید خوشحال باشند
- يکشنبه 29 تير 1393-9:14
بادرود جناب اقای برزگر تشکر از مقاله تذکر امیزتان اولا به اقای عرشیا یاید عرض کنم شما به فکر عمارت شهرداری و پورسانتهای... باشید بعد در مورد سرزمین مردانی از جنس چکل (دودانگه)صحبت کنید ... شنید ها حاکی است که اقای مهندس عباسی میخواهند این مسولیت را بپذیرند باید عرض کنم اولا ایشان به مدت 9سال در این مسئولیت بودند وایشان ضررهای جبران ناپذیر به این منطقه زدند از جمله واگذاری سد سلیمان تنگه به کلیجان رستاق دوما بخشی نگری فقط به روستای خود و دشت فریم میرسیدند ثانیا مگه قحط الرجاله که فقط سند به اسم یه نفر بخوره ایشان هر چه تفکر داشتند دران سالها پیاده کردند پس نباید سیر نزولی داشته باشیم
- يکشنبه 29 تير 1393-7:3
چه خبره تواستان ما هنوز لابي گري جريان فعال داره پس كي به فكر استانند...
آقاي برزگر
شما دلسوز دوداتنگه اي يا نگران ميز بخشداري خدا به خيركنه چه افرادي حط مشي سياسي تعيين ميكنند از چه حربه هايي استفاده ميكنند؟؟!!- يکشنبه 29 تير 1393-11:2
دقیقا با این دیدگاه موافقم. بزرگترین ضربه استراژیکی به دودانگه در زمان ایشان بودکه انجام گرفت .تازه می خواستند بنافت را به سوادکوه بدهند!چرا از گزینه های چون مهندس مهدی قربانی،مهندس حسن رستمی،مهندس محمد علی ذلیکانی،مهندس کاظم نژاد،مصطفی برزگرو دیگر جوانان فهیم و کاربلد استفاده نشده است؟فابل توجه آقای دامادی