تعداد بازدید: 3863

توصیه به دیگران 0

دوشنبه 21 مهر 1393-15:48

بفرمایید برای پر کردن صندلی!

سازمانهای مردم نهاد هیچگاه جایگاه شایسته و واقعی خود را نیافته اند، آنجا که به دور از پسوند نام خود (غیر دولتی) همیشه به دنبال جلب نظر مدیران دولتی و ربودن لبخندی از آنها هستند. این رفتار باعث می شود دستگاه های دولتی آنها را در حد پر کردن صندلی ها کافی بدانند.


 

مازندنومه؛ سرویس اجتماعی، آرش احسانی: صبح شنبه در سالن شماره یک استانداری مازندران، همایشی تحت عنوان اعتماد عمومی، مشارکت مردمی، انضباط اجتماعی به همت اداره کل اموراجتماعی و فرهنگی استانداری برگزار شد.

گذشته از اینکه که شروع جلسه هفت ونیم صبح در نظر گرفته شد که برای بسیاری از اعضای سمن ها از شهرهای مختلف، حضور در ساعت مقرر دشوار بود، اما نکته جالب آن جاست که با .اختصاص زمان اندک جلسه برای شنیدن انتقادها و پیشنهادهای سمنها به عنوان پیشروان مشارکت مردمی در جامعه، باز هم بیشترین زمان جلسه به مدیران دولتی اختصاص یافت که با در اختیار داشتن تریبونهای متعدد به بیان سخنان کلیشه ای در خصوص ضرورت سپردن امور به مردم، بارها و بارها سخن برانند

طبق معمول وقت برای شنیدن سخنان سمن ها وجود نداشت. قبلا" نیز در دو همایش سازمان های مردم نهاد با حضور معاون وزیر کشور و جلسه سمن ها با حضور ریاست سازمان محیط زیست در ساری چنین شد و بیشتر وقت جلسه را سخنرانی مسئولان پر کرد.

البته در ابتدای جلسه مزبور سه تن از مدیران سمن ها به ارائه توماری از تعریف و تمجیدهای بی حد و حصر از مدیران و مسئولان (در حضورشان) بسنده کردند و سپس دو عضو سمن دیگر هم پیشنهادهایی بی ربط نسبت به موضوع جلسه ارائه دادند که با تذکر مدیر جلسه مواجه شد.

پرسش اصلی اینجاست که چرا سازمان های مردم نهاد که بارها و بارها به جلسات مختلف دعوت و تکمیل کننده گزارش عملکرد مسئولان شده اند، با صرف وقت وهزینه در این جلسات حاضر می شوند، ولی کسی به دغدغه آنها گوش فرا نمی دهد و اینان دوباره این گونه دعوت ها را می پذیرند؟

آیا این امر از نبود استقلال کامل این سازمانهای مردم نهاد حکایت دارد؟ آیا سازمان های مردم نهاد جهت شنیدن عملکرد فلان سازمان و نهاد راین جلسه حضور یافتند؟ یا برای ارائه پیشنهادها و راهکارها، به عنوان نماینده افکارعمومی دعوت شدند؟

به نظر من باید سهم بیشتر این نوع برخورد و پیشامد را به برخی سازمانهای مردم نهاد داد که هیچگاه جایگاه شایسته و واقعی خود را نیافته اند، آنجا که به دور از پسوند نام خود (غیر دولتی ) همیشه به دنبال جلب نظر مدیران دولتی و ربودن لبخندی از آنها به نشانه تایید عملکردشان هستند.این رفتار باعث می شود دستگاه های دولتی آنها را در حد پر کردن صندلی ها کافی بدانند.

بی شک توانمندی و استقلال فکری و اجرایی فعالان حوزه سازمانهای مردم نهاد، آرزوی همه است، به شرطی که خود سازمانهای مردم نهاد به این امراعتقاد داشته باشند .

 


  • پنجشنبه 24 مهر 1393-11:31

    چرا مدیر سمنها اینقدر پاچه خواری میکنن ؟
    فرهنگ بسیار سخیفی که متاسفانه در جامعه رشد کرده ... مدیران دولتی تقریبا نیمی از وقت جلسات خود را به تشکر از یکدیگر صرف میکنند و الان مدیران سمنها هم به همین سو رفته اند .

    • به کجا چنین شتابان ؟پاسخ به این دیدگاه
      پنجشنبه 24 مهر 1393-11:12

      فکر کنم مدیرکل محترم امور اجتماعی و فرهنگی استانداری به یک مدیر سمن اهل نکا ارادت ویژه دارن که بدون اینکه این فرد حتی یک عضو از مجموعه خود معرفی نماید در تمامی جلسات تریبون را در اختیار ایشان قرار می دهد .

      • ساری شهر من پاسخ به این دیدگاه
        پنجشنبه 24 مهر 1393-11:5

        من درجلسه بودم و این مطلب کاملا صحیح است. ممنون که انعکاس دادین

        • پنجشنبه 24 مهر 1393-11:4

          این امر نشان دهنده این است که کارمندان قسمت سازمانهای مردم نهاد استانداری مازندران ، خودشان هنوز به معنای واقعی کلمه لزوم حضور سازمانهای مردم نهاد را حس نکرده اند که به این صورت جلسات بی محتوا تشکیل میدهند.

          • پنجشنبه 24 مهر 1393-11:0

            نماینده سازمانهای مردم نهاد در طول 2 سال گذشته جلسه ای با سمنها برگزار نکرد. از خرداد 93 هم دوره نمایندگی ایشان به اتمام رسیده ولی انتخابات جدید برگزار نشده و همین مورد باعث شده سازمانهای مردم نهاد سردرگم هستند و این میشود وضع شرکت در جلسه

            • چهارشنبه 23 مهر 1393-19:27

              متاسفانه بعضی ازسازمانهای مردم نهاد هنوز جایگاه و رسالت خود را نمیدانند و به جای اینکه بر خاسته از مردم باشند ،درپی به دست اوردن دل مدیران هستند و مدیران دولتی هم انان را برادرانه نردبان کرده تا به خواسته های خود برسند

              • چهارشنبه 23 مهر 1393-9:21

                مديريت حوزه اي كه چنين نشست هايي را برگزار مي كند بايد آگاهي و توانمندي اداره چنين جلساتي را داشته باشد.در ضمن عشق به تريبون هم بنظر بايد اندك اندك بعد از چند دوره مديريت كم شود تا مردم كه ولي نعمتهاي جامعه هستند ديدگاهها و برنامه ها و پيشنهادات در صورتي كه مشكلي برايشان پيش نياورند را بيان كنند

                • چهارشنبه 23 مهر 1393-0:25

                  خبرنگار هم دعوت نبود. ما دیگه از دست روابط عمومی استانداری خسته شدیم

                  • کمیسیون انجمن های دوستداران میراث فرهنگی مازندرانپاسخ به این دیدگاه
                    چهارشنبه 23 مهر 1393-0:2

                    بسیار متاسفیم که خبر تشکیل و انجام جلسه را باید از طریق سایت وزین مازندنومه بخوانیم. آیا اداره کل امور اجتماعی استانداری مازندران آمار سازمان های مردم نهاد را ندارد؟ چگونه در سالهای قبل این انجمن ها به جلسات دعوت می شدند و در اجرای همایش مشارکت داشتند؟ هدف برگزارکنندگان این مراسم چیست و چگونه می خواهند از مشارکت این پتانسیل فعال اجتماعی استفاده نمایند. مسئولین ارشد کشوری در دولت تدبیر و امید با تشکیل دیدار سازمان های مردم نهاد با ریاست محترم جمهور و چندین جلسه در سطح وزرا و مدیران ارشد ملی از نظرات انجمن ها باخبر شده و مجلس شورای اسلامی نیز در کارگروه تخصصی خود انجمن های دوستداران میراث فرهنگی مازندران را به حضور، همفکری و مشارکت دعوت نموده اند اما استانداری مازندران حتی یک جلسه با سمن های مربوطه برگزار ننموده است. امیدواریم که مسئولین باخبر شده و انجمن های فعال را به درستی شناسایی نمایند و شاهد گزارش غم انگیز فوق نباشیم.

                    • سه شنبه 22 مهر 1393-17:39

                      برای استان مازندران با چنین مسئولینی متاسفم . در جلسات حاضر می شوند و تریبون را در اختیار مجیزگویان قرار می دهند بدون مدیریت وقت . متاسفانه سازمانهای مردم نهاد حوزه زنان اصلا فرصت داده نشد تا به ارائه دیدگاههای خود بپردازند.تااااااااااااسف دارد


                      ©2013 APG.ir