درياي خزر وبا ندارد
شنا كردن در شناگاههاي درياي خزر در حوزه مازندران، هيچ گونه مشكل بهداشتي به همراه ندارد.
بهمن صادقنژاد، مدير روابط عمومي اداره كل محيط زيست استان مازندران گفت: 9 ايستگاه نمونهبرداري آب در حوزه مازندران درياي خزر وجود دارد كه هر ماه، آب اين ايستگاهها را مورد آناليز قرار ميدهد؛ به علاوه در تابستان نيز آب شناگاههاي اين استان مورد آناليز قرار ميگيرند و نتايج اعلام ميشود.
وي افزود: هم چنين ورودي رودخانههايي كه در استان به دريا ميريزند نيز مانند رودخانه "تجن" و رودخانه حفاظت شده "هراز" نمونهداري ميشوند و نتايج بيانگر وجود آلودگي در اين دريا است؛ ولي نه در آن حدي كه فعلاً براي درياي خزر خطر جدي ايجاد كند، اگرچه در دراز مدت ممكن است خطراتي ايجاد كند.
صادقنژاد خاطرنشان كرد: شناگران در حال حاضر، بدون هيچگونه دغدغهاي ميتوانند در شناگاههاي استان مازندران شنا كنند و بعضي اخبار و شايعات مبني بر وجود عوامل بيمارزاي وبا و طاعون در درياي خزر و تخليه فاضلابهاي شهري و صنعتي در اين دريا مربوط به استنباطهاي غيركارشناسي گردشگران است.
مدير روابط عمومي اداره كل محيط زيست استان مازندران، تصريح كرد: مردم اطمينان داشته باشند؛ در صورت مشاهده وجود آلودگي و عوامل بيمارزا در درياي خزر، اداره كل حفاظت محيط زيست استان به عنوان يك نهاد مسوول، اطلاعرساني لازم را به عمل آورده و از خطرات احتمالي پيشگيري خواهد كرد.
وي, با بيان اينك ه سالانه حدود 5 ميليون مسافر به استانهاي شمالي مسافرت ميكنند, گفت: همانگونه كه طبيعت در اختيار مردم است و بسياري از نيازهاي آنان را برطرف ميكند، مردم نيز بايد فرهنگ استفاده از طبيعت را ياد بگيرند و بدانند كه طبيعت متعلق به همه نسلهاي آتي نيز است.
به گفته وي سواحل درياي خزر سالي يك تا دوبار توسط همكاران محيط زيست، شهرداري و تشكلهاي مردمي و محلي پاكسازي ميشوند ولي باز هم در فصل تابستان و ايام عيد، مسافران اين سواحل بسيار آلوده و آكنده از زباله ميكنند.
صادقنژاد در پايان يادآور شد: محيط زيست استان مازندران از نظر نظارت بر سيستم فاضلابهاي صنعتي و شهري و برخورد با واحدهاي آلاينده، يكي از فعالترين استانها است و در اين زمينه تعامل بسيار خوبي با قوه قضائيه دارد؛ به شكلي كه شعبات مستقل رسيدگي به مسائل زيست محيطي در دادگستري استان وجود دارد. (ilna)