مازندراني ها گوشت بهداشتي نمي خورند!
برخي مسوولان و متوليان استان،تعطيلي كشتارگاه هاي سنتي دام را خواهان شدند.
به اعتقاد اين عده وضعيت كشتارگاههاي موجود از نظرمراكزبهداشتي و اداره دامپزشكي نامناسب است.
آن ها عرضه گوشت تازه كشتار شده دركشتارگاه ها را در شرايط ابتدايي و غيربهداشتي عنوان كرده و گفتند: عرضه گوشت به اين شيوه، سلامتي مردم را درمعرض مخاطره قرار ميدهد.
دكتر "حسين رضواني" مديركل دامپزشكي استان مازندران با اشاره به اين كه اكثر كشتارگاه هاي موجود استان به شيوهسنتي اقدام به كشتاردام ميكنند، گفت: هيچ يك ازاين مراكز مورد تاييد ما نيست.
وي با بيان اينكه اين مراكز با آلوده ساختن محيط زيست مشكلاتي ديگري را نيز ايجادمي كنندگفت: اين مشكلات در مناطق غربي استان حادتر است كه ضرورت احداث كشتارگاههاي صنعتي در استان را روشن ميكند.
برخي از شهروندان مازندراني نيز از عرضه گوشت درقصابيها بدون رعايت موازين بهداشتي گله دارند و خواستار برخورد مسوولان با اين مراكز شدند.
آنها افزودند: با توجه به اينكه بيماري وبا دركشور شيوع دارد ، همه صنوف وواحدهاي عرضهكننده مواد غذايي و پروتئيني بايد بهداشت را رعايت كنند.
شهروندان ميگويند: برخي از قصابيها گوشت را درفضاي بيرون از يخچال و حتي بيرون از فروشگاه عرضه ميكنند.
اين عده افزودند: مسوولان و متوليان امر با علم به اين موضوع كه عرضه مواد غذايي و پروتئيني به اين شكل سلامت جامعه را تهديد ميكند،با متخلفين برخورد قاطعانه و سخت نميكنند.
به گفته اين شهروندان درسال هاي اخير وضعيت عرضه گوشت مناسبتر شده اما هنوز رعاين موازين بهداشتي به صورت كامل كه متضمن سلامت مردم است به حد مطلوب نرسيده است.
مهندس "كاظم رمضاني" معاون امور دام سازمان جهادكشاورزي استان مازندران هم با اسفبارخواندن وضعيت كشتارگاه هاي سنتي استان ، گفت : اگر خانوادهها ببينند كه دام به چه وضعيتي دراين مراكز كشتار ميشود ، ديگرحاضرنخواهند شد، گوشت مصرف كنند.
وي افزود : وضعيت بيشتر از آن چه كه فكر ميكنيم اسفباراست و شرايط طوري است كه دام سالم وارد اين كشتارگاهها ميشود و با آلودگي بيرون ميآيد! وي احداث كشتارگاههاي صنعتي و مكانيزه را براي تضمين سلامت جامعه يك نياز اساسي خواند و گفت: در زمان حاضر احداث كشتارگاه صنعتي در شهرهاي نكا، ساري ، بابل و نشتارود دردست اقدام است.
به گفته رمضاني اكنون ۲۴واحد كشتارگاه سنتي دام در مازندران فعاليت دارد.
وي خاطرنشان كرد: اكنون ۴۵درصد كشتاردام در استان در كشتارگاه هاي سنتي هم انجام نميشود و در منازل و جاهاي ديگر اين عمل صورت ميگيرد كه كاملا غيربهداشتي است.
مهندس "نصيرالدين شاهرخي" معاون امور عمراني استانداري مازندران وضعيت كشتارگاه هاي سنتي استان را نامناسب دانست و تعطيلي اين مراكز راخواستار شد.
وي برضرروت احداث كشتارگاه صنعتي دراستان تاكيد كرد و از مسوولان امر خواست جلوي كشتارهاي غيربهداشتي را بگيرند.
وي از رسانههاي گروهي به ويژه صدا و سيما خواست مسوولان را براي فرهنگ سازي استفاده از گوشت بستهبندي كمك كنند.
وي خاطرنشان ساخت : متاسفانه فرهنگ مصرف گوشت بسته بندي شده هنوز در كشورمان جانيفتاده وآگاهي مردم دراين خصوص پايين است.
درزمان حاضر دراستان مازندران چند كشتارگاه صنعتي درحال ساخت است كه از اين ميان كشتارگاه صنعتي نور به بهرهبرداري رسيده و كشتارگاه صنعتي شهرستان ساري با پيشرفت فيزيكي بيش از ۹۰درصد به زودي به بهرهبرداري ميرسد.
براي كشتارگاه صنعتي ساري كه از نظر مكانيزه بودن در كشور نمونه است، تاكنون ۴۰ميليارد ريال هزينه شده و با بهرهبرداري از آن براي ۲۰۰نفر شغل ايجادمي شود.
اين كشتارگاه درزميني به مساحت ۴۰هزار متر مربع با زيربناي ساختماني ۱۲هزار متر مربع در حال احداث است.
كشتارگاه صنعتي ساري داراي ميدان دام، سالن بستهبندي ، سالن تبديل ضايعات، سردخانه و ساير تاسيسات و خدمات جانبي است.
روزانه ۲۰۰راس گاو و دو هزار راس گوسفند در اين كشتارگاه كشتارخواهد شد.گفتني است مديريت اين کشتارگاه برعهده جمشيد حسن پور قاديکلايي است.
۷/۵ميليون واحد دامي در زمان حاضر دراستان مازندران موجود است و سالانه حدود ۵۰هزار تن گوشت قرمز دراين استان توليد ميشود. (irna)