تعداد بازدید: 2798

توصیه به دیگران 1

دوشنبه 5 دی 1384-0:0

استاندار:اين بودجه برازنده مازندران نيست

ابوطالب شفقت گفت:نظام برنامه‌ريزي كشور نياز به تغيير و تحول اساسي دارد و بايد به مرور شيوه برنامه‌ريزي و بودجه‌ريزي كشور عوض شود.


ابوطالب شفقت گفت: بايد هرچه سريع‌تر با همكاري سازمان مديريت و برنامه‌ريزي برنامه با ثبات بودجه‌اي طراحي و تهيه شود.
وي افزود: در برنامه‌ريزي استاني بايد از اصول كليشه‌اي و جداول از پيش تهيه شده پرهيز شود.
رئيس شوراي برنامه‌ريزي و توسعه استان تأكيد كرد: با قدرت تمام و اختيارات قانوني خود در مجمع نمايندگان و استانداران نظام جامع برنامه‌ريزي را پيگيري مي‌كنم.

شفقت بودجه را يكي از محورهاي اساسي رعيات عدالت در جامعه عنوان و اظهار داشت: بودجه 97 ميليارد توماني براي استاني مثل مازندران كه محروميت آن زير چتر زيبايي طبعيت پنهان است برازنده نيست.

استاندار مازندران با اشاره به افزايش اختيارات استانداران در دولت احمدي‌نژاد خاطرنشان كرد: پارامترهاي اختيارات بايد مشخص شود و ابزار كار دراختيار مقام‌هاي عالي دولت در استان‌ها قرار گيرد.(farsnews)


  • محمود زارعپاسخ به این دیدگاه 0 0
    جمعه 16 دی 1384-0:0

    بسم الله الرحمن الرحيم

    تحليل و بررسي اجمالي اعتبارات استان در سالجاري
    در اولين سال دولت احمدي نژاد؛ مازندران ! چند گام به پس !
    شايد چندان نتوان دولت فعلي را در ترتيب بندي اعتباري سالجاري و تعيين سهم هريك از استانها دخيل دانست ؛ اما وضعيت مازندران در هر حال در اولين سال دولت جديد نه يك گام بلكه چندين گام به پس رفته است بطوريك از رتبه هاي چهارم و پنجم به رتبه چهاردهم از جهت برخورداري از اعتبارات استانها نزول نموده است.
    وما اين موضوع را بصورت گزارش مستند و مستدل ذيلا ارائه خواهيم داد:

    استان مازندران در رديف هفتم (7) از جهت الويت اعتباري هزينه اي قرار دارد. ناگفته نماند كه اين الويت در سنوات قبلي حداقل يك تا دو پله بالاتر بوده است!!
    مازندران متاسفانه در بين 30 استان ( از جهت اعتبارات تملك دارائيهاي سرمايه اي ( عمراني ) در رتبه هاي مياني ، دقيقا در رديف چهاردهم ( 14 ) از بين سي ( 30 ) استان قرار دارد. يعني تعداد 13 استان از جهت اعتبارات عمراني از مازندران در سالجاري ( 84 ) سبقت جسته اند.
    سهم درصدي استان مازندران از اعتبارات تملكي ( عمراني ) معادل 38/3 درصد از كل بودجه عمراني استانها ميباشد يعني معادل 757703 ميليون ريال.
    اين وضعيت اسف بار مازندران از جهت اعباري در حاليست كه حتي استانهائي مانند هرمزگان ؛ كردستان ؛ بوشهر ؛ سيستان و بلوچستان و... هم از اعتبارات بمراتب بيشتري از مازندران برخوردار شده اند. آيا جاي سوال از نمايندگان محترم استان نيست كه آنها در كجا بودند و مشغول چه كاري بوده اند؟!

    كل اعتبار مصوب بودجه هزينه اي " جاري " استانهاي ( 30 استان ) كشور :
    معادل 60410563 ميليون ريال ميباشد.
    متوسط سهم اعتباري ( مصوب هزينه اي ) با مدنظر قرار دادن 30 استان معادل :
    رقمي نزديك به 2013685 ميليون ريال هست.
    اعتبار خارج از شمول جاري مازندران معادل 4515 ميليون ريال مي باشد . يعني حدود 15/0 درصد از كل اعتبار هزينه اي مازندران به خارج از شمول متعلق است.

    اطلاعات اعتباري مازندران در مقايسه با كل استانها:
    نكته مهم : معادل 73 درصد از مجموع اعتبارات ( بودجه استاني ) را بودجه هزينه اي و تنها 27 درصد آنرا بودجه مربوط به تملك دارائيهاي سرمايه اي ( عمراني ) تشكيل ميدهد . اين تركيب در اعتبارات معني خاصي دارد كه ما در بندهاي بعدي اين گزارش بدان خواهيم پرداخت.
    استان مازندران در بخش اعتبارات هزينه اي استاني دقيقا معادل 98/4 درصد از اعتبارات را در بين 30 استان كشور بخود اختصاص داده است. اين ارقام در سنوات قبلي ؛ حسب اطلاعات ذهني اينجانب بيش از اين مقدار بوده است و تا حدود 6 درصد هم ميرسيده است!

    از جهت برخورداري از اعتبارهزينه اي استاني ؛ استانها به ترتيب الويت از بيشترين به كمترين ، بصورت زير پشت سر هم قرار ميگيرند :


    رديف نام استان درصد سهم بري رديف نام استان درصد سهم بري
    1 تهران 13 16 كردستان 26/2
    2 خراسان رضوي 1/8 17 مركزي 03/2
    3 فارس 9/6 18 هرمزگان 2
    4 اصفهان 7/6 19 يزد 9/1
    5 كرمان 8/5 20 اردبيل 9/1
    6 خوزستان 5/5 21 بوشهر 7/1
    7 مازندران 98/4 22 چهارمحال وب 65/1
    8 آذر – شرقي 83/4 23 قزوين 6/1
    9 آذر – غربي 73/3 24 زنجان 55/1
    10 گيلان 65/3 25 كهكلويه و ب 43/1
    11 كرمانشاه 23/3 26 قم 4/1
    12 لرستان 8/2 27 ايلام 33/1
    13 سيستان و بل 8/2 28 خراسان شمالي 25/1
    14 همدان 72/2 29 سمنان 2/1
    15 گلستان 42/2 30 خراسان جنوبي 1/1
    ....... ................... .................... مجموع ................... 100

    مجموع بودجه هزينه اي استانها = 60410563 ميليون ريال
    در جدول زير ما بترتيب الويت استانها را فهرست كرده و سهم درصدي آنها را نيز از اعتبارات عمراني متذكر ميشويم :


    رديف نام استان درصد سهم بري رديف نام استان درصد سهم بري
    1 استان خوزستان 43/9 16 لرستان 97/2
    2 خراسان رضوي 1/6 17 ايلام 85/2
    3 فارس 3/5 18 گلستان 64/2
    4 كرمانشاه 2/5 19 مركزي 63/2
    5 تهران 97/4 20 چهارمحال و ب 43/2
    6 بوشهر 43/4 21 كهكلويه و ب 3/2
    7 آذر – شرقي 1/4 22 همدان 2/2
    8 سيستان و بلوچ.. 9/3 23 اردبيل 1/2
    9 آذر – غربي 83/3 24 يزد 2
    10 كرمان 8/3 25 زنجان 95/1
    11 اصفهان 7/3 26 خراسان جنوبي 91/1
    12 كردستان 4/3 27 خراسان شمالي 7/1
    13 هرمزگان 4/3 28 قزوين 6/1
    14 مازندران 38/3 29 سمنان 42/1
    15 گيلان 1/3 30 قم 4/1
    ...... ................... .................... مجموع ................... 100

    مجموع اعتبارات عمراني استانها = 82826581 ميليون ريال
    نسبت عمراني - جاري اعتبارات در ميانگين كشوري درمقايسه با مازندران در بودجه عمراني استانها بصورت زير است :

    ميانگين كشوري = 73 درصد اعتبار هزينه اي در برابر 27 درصد اعتبار تملك دارائيهاي سرمايه اي
    ميانگين مازندران = 80 درصد اعتبار هزينه اي در برابر 20 درصد اعتبار تملك دارائيهاي سرمايه اي
    در سطور قبلي قول داده بوديم كه دراين باره كمي توضيح دهيم. وضع تركيب اعتباري مازندران از اين جهت بسيار وخيم است؛ يعني اين نسبت ناروا كه در كشور نيز بشكل زننده اي 73 به 27 به نفع هزينه ها مي باشد؛ تازه در مازندران وضع بدتر از اين هم هست. يعني از نسبت تركيبي ميانگين كشوري هم بسي وخيم تر است چرا كه اين نسبت 80 به 20 به نفع بودجه هزينه اي در مازندران نمودار است.
    اين وضعيت معنيش اين است كه در استان مازندران هزينه هاي دولتي بسيار زياد است. اين نسبت يعني تورم نيرو در دستگاههاي اجرائي مازندران؛ يعني عدم بهره وري نيروي كار در استان ؛ يعني عدم مديريت درست در استان؛ يعني هزينه هاي بي حساب و كتاب از بيت المال بصورت معمولا بريز و بپاش ( نه لزوما تعمدي ) بلكه از سر ناكارآمدي يعني ما در استان فقط بودجه ميگيريم ، هزينه ميكنيم، مي خوريم، گاهي هم سركار چرت مي زنيم.
    هيچ كس هم بفكر اين مسائل در استان نيست. ميتوان قسم خورد كه اين معضله ذهن حتي بيشتر وكلاي محترم استان را هم بخود مشغول نكرده است. اگر ميكرد آيا در آنهمه سخناني كه از آنها در روزنامه ها و سايتها و... درج شده است آيا اصلا اشاره اي به اين موضوع شده است. اگر كسي تكه مطلب روزنامه پاره اي پيدا كرده است بآدرس من بفرستد و جايزه بگيرد. حداقل معادل يكماه حقوق دريافتي خويش را تقديم خواهم كرد، آنهم بجهت اين كشف عظيم!
    پس اين آقايان دارند چكار ميكنند؟! ... ناراحت ميشوند؟! فكر نكنم ؛ اينقدر انصاف را دارند كه قبول كنند! و سخنان از سر دلسوزي يك موكل را به ناراحتي ننگرند! البته ميتوانند كما في السابق با شيوه بي توجهي عملي ؛ از كنار آن رد شوند. يعني اينكه اصلا گويا كسي حرفي نزده است؛ اصلا گويا گوينده كسي نيست كه آنها بحرفش توجهي نمايند. اصلا اينها دنبال امورات مهمتري هستند كه ما البته نميدانيم كه چيست؟! گزارش هم كه نمي دهند!
    آن از وضع رتبه مازندران در بودجه و اين هم از وضعيت تركيب اعتباري آن. ... تا الآن كه مركز توجه آقايان استانداري بود و از اين به بعد هم تا آخر دوره وكالت احتمالا مركز توجهشان هم برميگردد به عزل و نصب هاي در داخل دستگاههاي استاني، بعد از اينكه روساي سازمانها و مديران كل را بالا و پايين كردند، برميگردند به مديران مياني در دستگاهها و گاهي هم حتي خدمات چي ستاد خويش را به پستهاي مديريتي پيشنهاد ميدهند و چند نمونه آن را حداقل اينجانب سراغ دارم....

    نكته ديگر اينكه گويا بدليل ضعف مفرط در مكانيزم توزيع اعتبار ؛ با تفكيك مناطق هم ميتوان روند تغييرات بودجه را بصورت معني دار و مستقيمي هم بدان جهت سمت دهي كرد. نمونه اش تقسيم خراسان به سه (3) استان بود كه البته هيچ وجبي اضافه نشده است و از جهت تعداد و دفتر و دستك و... هم تقريبا همان قبلي هايند، با مقداري هزينه هاي بالاسري در تفكيك و... ولي مي بينيم كه مجموع سهم بري اعتباري اين استان ( كه به سه استان تقسيم شده است ) رقم بالائي ميشود كه در مقايسه با سالهاي قبل كه يك استان بود از افزايش بالائي برخوردار شده است. مثلا مجموع سهم درصدي اين استان ( سه استان شده ) معادل :
    سهم از اعتبار هزينه اي استاني = حدود 5/10 درصد
    سهم از اعتبار تملكي استاني = حدود 10 درصد
    حال اگر اين استان را بصورت تقسيم نشده تصور نمائيم، اين اعتبار در بودجه هزينه اي بعد از تهران نورچشمي ، رتبه دوم را ميگرفت و در بودجه تملكي رتبه اول را حتي با فاصله از بعدي بخود اختصاص ميداد. اين وضعيت بيانگر چه چيزي است؟ يعني بي برنامه گي و سيستم تنها سيستم توزيع اعتبار است نه سيستم بودجه ريزي به معناي علمي و اقتصادي آن و نه سيستمبرنامه ريزي!!


    بررسي اعتبارات خارج از شمول

    همه ساله در بودجه سنواتي اعتباراتي را تحت اين عنوان در بخش ملي و استاني تصويب ميكنند كه اين اعتبار در نحوه هزينه كردن متفاوت از قانون جاري محاسباتي بوده و در واقع تابع مقررات خاص خويش است.
    چنانچه روي موضوعيت ، ميزان و مقدار اعتبار آن احاطه اطلاعاتي داشته باشند ميتوانند بخشي از هزينه هاي ضروري و متفرقه دستگاهها را از اين محل تامين و پرداخت كرد.
    اين اعتبار معمولا بين نيم تا تا 3 درصد از مجموع اعتبارات هزينه اي و تملكي در سنوات اخير در تغير بوده است. در سالجاري محمل قانوني اين اعتبار در قانون بودجه ؛ بند " ث " تبصره 20 ميباشد. هيات وزيران در اوايل مردادماه سالجاري آيين نامه اجرائي اين بند از تبصره قانون را تصويب و ابلاغ نموده است كه طي آن :
    الف – كل اعتبار خارج از شمول ملي در اختيار وزير يا بالاترين مقام دستگاه اجرائي قرار ميگيرد تا بر اساس دستور ايشان توزيع ، تصميم گيري و مصرف گردد.
    ب – اعتبار خارج از شمول استاني هم بنا به پيشنهاد دستگاه اجرائي و تاييد سازمان مديريت و برنامه ريزي استان و تصويب شوراي برنامه ريزي و توسعه توزيع و قابل مصرف ميباشد.
    در اين رابطه پيشنهاد ميگردد تلاش بيشتري صورت پذيرد تا طي انعكاس كارشناسي شده معضلات اعتباري سازمان ؛ بطريقي كه اقناع منطقي تصميم گيرندگان را حاصل نمايد؛ مبالغي از اين اعتبار را از محل ملي دريافت كرد. پس انجام پيگيري و منجمله انجام مكاتبات لازم با وزراء و معاونين آنها در رابطه با جذب اين اعتبارات بسيار ضروري است.
    در بند 5 آيين نامه اجرائي ( مصوبه هيات وزيران ) در اين خصوص آمده است:
    " استفاده از اعتبارات خارج از شمول متناسب با ميزان تخصيص اعتبار و پيشرفت فعاليتها و عمليات و با رعايت قانون نحوه هزينه كردن اعتباراتي كه بموجب قانون از رعايت قانون محاسبات...كشور – مصوب 1366 – و ديگر مقررات عمومي دولت مستثني هستند قابل هزينه ميباشد. "

    .... ميزان اعتبار خارج از شمول تملكي هم در مازندران معادل 1515 ميليون ريال هست كه اين رقم قانوني حدود 20/0 درصد مجموع بودجه تملكي استاني ميباشد. و از جهت سهم درصدي از كل خارج از شمول بودجه استانها حدود 38/3 درصد به مازندران اختصاص يافته است. باين ترتيب كل خارج از شمول بودجه استاني مازندران اعم از هزينه اي و تملكي معادل 4030 ميليون ريال ميباشد. كل رقم خارج از شمول استانها از بودجه عمراني استاني معادل 44834 ميليون ريال است و سهم مازندران 1515 ميليون ريال از اين رقم ميباشد. كل رقم خارج از شمول استانها از بودجه هزينه اي استاني معادل 90615 ميليون ريال است و سهم مازندران هم 4515 ميليون ريال است.
    اين اعتبار در سطح ملي ( بودجه دستگاههاي ملي ) بين 54 دستگاه اجرائي توزيع شده است كه از نهاد رياست جمهوري و دبيرخانه مجلس خبرگان و... گرفته تاوزارتخانه ها و نيز سازمان صدا و سيما را در بر ميگيرد.
    وزارت جهادكشاورزي در رديف 52 دستگاههاي مربوطه در جمع بهره مندان از اين اعتبار ميباشد. مجموع اعتبارات خارج از شمول وزارت جهادكشاورزي از محل اعتبار هزينه اي ملي معادل 37219 ميليون ريال ، يعني بيش از 7/3 ميليارد تومان. سهم خارج از شمول از محل جاري ملي معادل حدود 2 درصد از كل ميباشد ؛ چون كل اعتبار هزينه اي وزارتخانه معادل 1827375 ميليون ريال ميباشد. مجموع اعتبار خارج از شمول وزارت جهادكشاورزي از محل اعتبارات تملكي ( عمراني ) ملي معادل 12223 ميليون ريال ميباشد. يعني بيش از 2/1 ميليارد تومان. چون كل اعتبار تملك دارائيهاي سرمايه اي وزارت جهادكشاورزي معادل 6161666 ميليون ريال ميباشد؛ درصدي خارج از شمول ( هزينه اي و تملكي ) ملي در اختيار وزير در سال جاري معادل 49442 ميليون ريال ميباشد. رقمي حدود 50 ميليارد ريال در اختيار وزير جهاد است كه ميتواند خارج از قانون محاسبات عمومي كشور و ساير قوانين و مقررات عمومي، تصميم گيري و توزيع نمايد.
    يك گزينه براي پيگيري سازمان جهاد كشاورزي مازندران در اين خصوص:
    چنانچه بصورت مساوي ( صرفنظر از ديگر عوامل ) در يك حساب باصطلاح سرانگشتي بخواهيم از اين اعتبار بهره مناسب ببريم يعني با پيگيريهاي جدي از سوي سازمان و معاونين و مديران و بخصوص طرح و برنامه سازمان درخواست اعتبار شود ( البته حساب شده و منطقي و قانع كننده ) سازمان جهاد كشاورزي ميتواند رقمي معادل حداقل 500 ميليون ريال - جداي از ارقامي كه لامحاله تعلق خواهد گرفت - و صرفا بر اساس پيگيري كارشناسي و مديريتي را ميتوان از وزارتخانه دريافت كرد كه حداقل ميتوان بخشي از چاله چوله هاي سازمان را پر كرد.
    ما رقم فوق را بر اساس بدبينانه ترين وضعيت محاسبه كرديم؛ يعني كل رقم خارج از شمول را بر 200 سهم تقسيم كرديم يعني سازمان جهاد كشاورزي مازندران تنها يك دويستم سهم محاسبه كرديم!! ميتوان فرض كرد كه نيمي از آن صرف وزارتخانه و طرحهاي صرفا ملي متمركز در اجراء شود كه با نيمي ديگر از اين اعتبار ( معادل 25 ميليارد ريال ) بايد سهم متناسبي براي سازمان چيزي نزديك به 1000 ميليون ريال را ميتوان پادار كرد. تنها شعور پيگيري خاصي لازم دارد.

    كل اعتبار مصوب هزينه اي 54 دستگاه ملي معادل 78671169 ميليون ريال ميباشد يعني چيزي نزديك به 79000 ميليارد ريال ! كه سهم خارج از شمول منظور شده براي آن برابر با 1227962 ميليون ريال يعني چيزي بيش از 1200 ميليارد ريال يا بيش از 122 ميليارد تومان براي كل كشور. توجه شود كه اين رقم تنها از محل اعتبارات هزينه اي است.
    رقم درصدي خارج از شمول براي اين قسمت چيزي حدود 56/1 درصد ميباشد كه با اين حساب ميانگين سهم دريافتي وزارت جهادكشاورزي از ميانگين عمومي كشور بالاتر است ( چون سهم درصدي وزارت جهاد از كل اعتبار هزينه اي اش چيزي حدود 2 درصد مي باشد ).
    درصد سهم بري وزارت جهادكشاورزي در بين 54 دستگاه ملي هم معادل :
    كمي بيش از 3 درصد كل خارج از شمول هزينه اي كشور ( تعيين درصد نسبي 37219 ميليون ريال نسبت به 1227962 ميليون ريال ) .
    كمترين ميزان سهم بري از اين محل در بين 54 دستگاه ملي مربوط به وزارت نفت با رقمي تنها 2 ميليون ريال ( ناچيز ) ميباشد.
    بيشترين ميزان سهم بري از اين محل در بين 54 دستگاه ملي به ترتيب مربوط به :

    1- نهاد رياست جمهوري با 202614 ميليون ريال – بيش از 5/11 درصد از مصوب خود و 5/16 درصد از كل
    2- وزارت دفاع و پ.ن.م با 124752 ميليون ريال – كمتر از نيم درصد از مصوب خود و 2/10 درصد از كل
    3- سازمان انرژي اتمي با 82746 ميليون ريال – بيش از 67 درصد مصوب خود و 7/6 درصد از كل
    4- سازمان مديريت و برنامه ريزي با 41416 ميليون ريال – حدود 19 درصد مصوب خود و 4/3 درصد از كل
    5- وزارت امور اقتصادي و دارائي با 37607 ميليون ريال – بيش از 5/14 درصد از مصوبه خود و بيش از 3 درصد از كل
    6- وزارت جهاد سازندگي با 37219 ميليون ريال – حدود 2 درصد از مصوب خود و حدود 3 درصد از كل
    7- وزارت مسكن و شهر سازي با 34900 ميليون ريال – حدود 43 درصد مصوب خود و 8/2 درصد از كل.

    اين نسبت سهم بري بسيار معني دار است فقط براي ظريفان بيان شد. نهاد رياست جمهوري نزديك به 12 درصد از بودجه هزينه اي خويش را بصورت خارج از شمول تدارك ديده است.
    اين درصد براي ديگر دستگاههاي صدرالذكر نيز بسيار عجيب ميباشد بطوريكه مثلا : سازمان مديريت و برنامه ريزي كشور نزديك به 20 درصد از تركيب هزينه اي خويش را خارج از شمول نموده است. همچنين وزارت اقتصاد و دارائي با حدود 15 درصد و مسكن و شهرسازي با بيش از 43 درصد و بخصوص سازمان انرژي اتمي با 67 درصد از تركيب اعتبار هزينه اي خويش بصورت خارج از شمول را قانوني نموده اند. شايد ، سازمان انرژي اتمي و نيز وزارت دفاع را بتوان از جهات سياسي، امنيتي و... با توجيه پذيرفت؛ اما تركيب اعتبارات ديگر دستگاهها مثل مسكن و شهرسازي ، امور اقتصاد و دارائي؛ سازمان مديريت و برنامه ريزي و... را چگونه ميتوان توجيه كرد. حداقل يك دليل آن ميتواند برگردد به قدرت تركيب بندي اعتباري دستگاهها كه سازمان مديريت و نهاد رياست جمهوري در راس آن قرار دارند.
    البته ما ناديده نميگيريم كه ماهيتا براي بعضي از دستگاهها چنين تركيبي ضرورت دارد، اما تا چه ميزان و درصدي؟! اين سهم درصدي بسيار غيرمنطقي بنظر ميرسد. آنهم براي هزينه هاي جاري ( بودجه هزينه اي ). بگذريم...!!!
    از مجموع 70605933000000 ريال مصوب تملك دارائيهاي سرمايه اي ملي معادل 132327800000 ريال آن بصورت خارج از شمول هزينه ميگردد. چيزي كمتر از 2/0 درصد از اعتبارات تملكي را بصورت خارج از شمول مصوب كرده اند.
    در اين بخش ( يعني در بخش اعتبارات تملكي ملي ) نيز دستگاههاي ذيل به ترتيب بيشترين اعتبار خارج از شمول را دريافت داشته اند :

    مبالغ به : ميليون ريال
    رديف نام دستگاه اعتبارخارج از شمول
    تملكي درصد از اعتبار
    خود دستگاه درصد از كل اعتبار
    تملكي
    1 وزارت نيرو 48935 2/0 37
    2 وزارت راه و ترابري 25325 2/0 19
    3 وزارت جهاد كشاورزي 12223 2/0 2/9
    4 وزارت كشور 6262 2/0 7/4
    5 سازمان مديريت و برنامه 5409 2/0 1/4
    6 وزارت صنايع و معادن 5137 2/0 9/3
    7 سازمان انرژي اتمي ايران 4538 2/0 4/3
    8 وزارت مسكن و شهرسازي 3926 2/0 9/2
    9 وزارت دفاع و پ.ن.م 3125 2/0 4/2
    10
    .....
    ......
    42 مركز آمار ايران 3 2/0
    43 شوراي نگهبان 8/1 2/0
    44 شوراي نظارت بر صدا و سيما 8/0 2/0
    45 دبيرخانه مجلس خبرگان 6/0 2/0


    توجه : گرچه ميانگين اعتبارات خارج از شمول در كل از درصد خاصي نبايد تجاوز كند ( برابر مقررات ) اما برابر همان مقررات امكان سهم بري دستگاهها محدوديتي نداشته و تنها اين درصد بايد در مجموع حفظ شود، لذا هر دستگاهي كه 1- قدرت چانه زني بالاتري داشته باشد 2- قدرت بيشتري داشته باشند و 3- ايضا ( احتمالا ) ضرورت بودجه اي اقتضاء كند، ميتواند تركيب بالاتري از اعتبارات خود را چه در بخش هزينه اي و چه در بخش تملكي بصورت خارج از شمول قانون محاسبات و... داشته باشد!
    در اعتبار تملكي ميانگين 2/0 درصد براي هر دستگاه رعايت شده است. ميانگين خارج از شمول براي اعتبارات هزينه اي حدود 5/1 درصد از كل اعتبار ميباشد.


    اعتبارات مصوب هزينه اي / تملكي بتفكيك استانها و ميزان سهم درصدي آنها (بودجه استانها)


    مبالغ به : ميليون ريال
    رديف نام استان اعتبار مصوب
    هزينه اي(جاري) سهم درصدي
    از كل اعتبار اعتبار مصوب
    تملكي(عمراني) سهم درصدي
    از كل اعتبار
    1 مركزي 1229236 30/2 589560 63/2
    2 گيلان 2406703 65/3 687275 1/3
    3 مازندران 3009980 98/4 757703 38/3
    4 آذر – شرقي 2920598 83/4 915281 1/4
    5 آذر – غربي 2254896 73/3 858471 83/3
    6 كرمانشاه 1949259 23/3 1155856 2/5
    7 خوزستان 3342168 5/5 2114451 43/9
    8 فارس 4177236 9/6 1187795 3/5
    9 كرمان 2489052 8/5 849468 8/3
    10 خراسان رضوي 4899497 1/8 1368965 1/6
    11 اصفهان 4022801 7/6 830491 7/3
    12 هرمزگان 1215542 2 759019 4/3
    13 سيستان و بلوچستان 1684306 8/2 876338 9/3
    14 كردستان 1362573 26/2 764011 4/3
    15 همدان 1645653 72/2 487959 2/2
    16 لرستان 1668978 8/2 665398 97/2
    17 ايلام 807858 33/1 637421 84/2
    18 زنجان 935499 55/1 436520 95/1
    19 چهارمحال و بختياري 998159 65/1 545508 43/2
    20 كهكيلويه و بويراحمد 863490 43/1 517101 3/2
    21 سمنان 712450 2/1 319118 42/1
    22 يزد 1130460 9/1 448944 2
    23 بوشهر 1021127 7/1 992727 43/4
    24 تهران 7849802 13 1113094 97/4
    25 اردبيل 1137918 9/1 472539 1/2
    26 قم 842202 4/1 312930 4/1
    27 قزوين 958461 6/1 349063 6/1
    28 گلستان 1462285 42/2 591883 64/2
    29 خراسان شمالي 756447 25/1 382752 71/1
    30 خراسان جنوبي 635927 1/1 428377 91/1
    ...... جمع 60410563 100 22416018 100
    تنظيم از : سروش زارع


    محمود زارع
    مازندران. ساري . سوربن
    http://bahoo.blogfa.com

    • دوشنبه 5 دی 1384-0:0

      احسنت اقای شفقت!
      ان شا الله "تو به داد مردم برسی
      ته خنا بدون برار


      ©2013 APG.ir