مازندرانی علیه مازندرانی
از جنگ زرگری بابل-ساری و زیراب-پل سفید و چالوس-نوشهر و گلوگاه-بهشهر و....که بگذریم، اقدام تاریخی احمد توکلی علیه علی کردان یا رضا صالحی امیری را همگان به یاد داریم.
مازندنومه، سرویس سیاسی: نمی دانیم رفتارشناسی مازندرانی ها و جبهه گیری علیه یکدیگر را اقبال و بخت بد مازندران بدانیم یا تصلب ذهن ها و افکار و یا هر چیز دیگری، سال هاست ما مشغول خنثی کردن انرژی ها و نیروهای یکدیگر هستیم. این معضل در استان در قالب نزاع و کشمکش شهرها و قوم ها جلوه گر است و در سطح بزرگ تر و در راس نیز به گونه ای دیگر گاهگاهی عیان می شود.
از جنگ زرگری بابل-ساری و زیراب- پل سفید و چالوس- نوشهر و گلوگاه -بهشهر و....که بگذریم، اقدام تاریخی احمد توکلی علیه علی کردان یا رضا صالحی امیری را همگان به یاد داریم.
احمد توکلی در روز رای گیری رضاصالحی امیری به عنوان وزیر ورزش، باعث ریزش 20 تا 30 درصدی رای هایش شد و نامه ای را در مجلس پراکند که حالا رییس اسناد و کتابخانه ملی دست به شکایت برده است.
احمد توکلی سال ۱۳۳۰ در بهشهر به دنیا آمد. او پسرِ دخترخالهٔ ناتنی علی لاریجانی رئیس مجلس شورای اسلامی است و همسرش دخترخاله برادران لاریجانی است، ولی با رییس مجلس هم کم اختلاف ندارد. توکلی در مجلس اول از زادگاه خود به عنوان نماینده انتخاب شد و در مجالس هفتم و هشتم و نهم به عنوان نماینده اصولگرای تهران انتخاب شد.
سید رضا صالحی امیری هم در سال 1340 در امیرکلا متولد شد. او در سالهای پس از پیروزی انقلاب در مشاغلی همچون رئیس كمیته اجتماعی شورای عالی امنیت ملی، عضو هیأت رئیسه مركز بررسیهای استراتژیك ریاست جمهوری، معاون بررسیهای استراتژیک، عضو هیأت امنای مؤسسه مطالعات راهبردی، مشاور رئیسجمهور در دولت سید محمد خاتمی، عضو شورای اجتماعی كشور و عضو شورای اطلاعرسانی دولت خدمت کرد. وی همچنین بهمدت هشت سال معاونت پژوهشهای فرهنگی و اجتماعی مرکز تحقیقات استراتژیک مجمع تشخیص مصلحت نظام را در کارنامه خود دارد. صالحی امیری همچنین به عنوان مدیرمسئول و سردبیر، در نشریات و مؤسسات علمی همچون مؤسسات مطالعات سیاسی، مطالعات راهبردی، فصلنامه مطالعات میان فرهنگی، نشریه علمی پژوهشی مدیریت فرهنگی و... عضویت داشته است. وی در یازدهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری معاون فرهنگی ستاد دکتر حسن روحانی بود و نماینده فرهنگی او در بحثها و مناظرات انتخاباتی محسوب میشد.
این روزها دادگاه دو همولایتی -صالحی امیری و توکلی- در جریان است. امروز روزنامه شرق گزارشی را به قلم آمنه شیرافکن در همین زمینه تهیه کرده که در زیر آمده است:
مرد باش و از کارَت عذر بخواه
جنس مواجهه احمد توکلی و صالحیامیری در دادگاه با شکایت احمدینژادیها از او، متفاوت است. توزیع نامهای سرنوشتساز در روز رأیاعتماد، صالحیامیری را از وزارت ورزش دور کرد، نامه را صبحگاه همان روز «احمد توکلی» در بین نمایندگان توزیع کرده و نسخهای از همان نامه را به صالحیامیری داده بود.
متن نامه تأکید بر عدم صلاحیت علمی صالحی بود و اینکه «چنین کارنامهای در یکسال ناممکن است. تنها در یک صورت تنظیم چنین کارنامهای مقدور است که صاحب آن، کار دیگران را به نام خودش ارائه کند».در بخش دیگری از نامه نیز توکلی به سوابق اطلاعاتی وزیر پیشنهادی اشاره کرده و گفته بود: «برادران و خواهران گرامی اگر یک فرد اطلاعاتی با سوابق لااقل مسئلهدار را که در مدیریت خود اینچنین امتیازطلبی میکند، مسئول ورزشوجوانان بکنیم، مردم از رفتار عادی هم باید بترسند. اگر چنین شود، ما در نزد خدا و پیامبر(ص)، حضرت حجت(عج)، امامخمینی(ره) و شهدا قدرت دفاع داریم؟»
حالا صالحیامیری علیه آنچه در آن نامه نسبت به او بیان شده بود، در دادگاه شکایت کرده و اتفاقا همه این شکایتها بهیکباره تجمیع شده و سر از یک دادگاه درآورده است؛ از شکایت سعید مرتضوی گرفته تا شکایت مشایی و بقایی و رحیمی. بااینحال، احمد توکلی در نامهای که خطاب به مردم نوشته، اینطور جمعبندی کرده که براساس مستندات، شکایت صالحیامیری از او نیز راه به جایی نخواهد برد.
توکلی همچنین روایت کرده که صالحی در جلسه پیشین دادگاه نقل کرده که «در کنفرانسی در اسپانیا، رئیس کتابخانه ملی آنجا که میزبان بود، از ایشان ماجرای اتهام دزدی را در جریان قراردادی پژوهشی جویا شده بود. بعد هم با تلخی، ضمن سخن از سیادتش و حضرتزهرا علیهاسلام، به من خطاب کرد و گفت مرد باش و از کارت عذر بخواه».
لازم بود نمایندگان بدانند و رأی مثبت ندهند
البته این جمله برای توکلی که خودش را در این موضوع بیگناه میداند، سنگین آمده و بههمینخاطر در نامهای برای شفافسازی این موضوع نوشته: «از صالحی شنیدم که من در نامهام ایشان را متهم کردهام. بسیار تعجب کردم؛ زیرا من چنین حرف گزافی هرگز نزده بودم. نامه من در روز رأیاعتماد تردیدهایی درباره موقعیت علمی نامبرده مطرح میکرد که لازم بود نمایندگان بدانند تا رأی مثبت ندهند». البته آن نامه کارساز افتاد و آنطور که برایندها در همان روز نشان میداد، نامه توکلی دستکم در ریزش ٢٠ تا ٣٠ رأی صالحیامیری مؤثر افتاد.
آزردگیخاطر کارگزار نظام زودتر التیام یابد
اما حالا توکلی متن آن نامه و جزئیات آن را در راستای وظایف نمایندگی میداند و با وجود اینکه امروز سومین جلسه دادگاه برگزار خواهد شد، در نامهاش تأکید کرده «ریاست محترم هیأت نظارت رسما به دادگاه نوشته که نامهنوشتن من درباره آقای صالحیامیری و انتشار آن، جزئی از وظایف نمایندگی من بوده، بنابراین علیالقاعده رسیدگی متوقف میشود و کار این شکایت پایان یافته است.
علت دوم تسریع هم این بوده که آزردگی خاطر یک کارگزار نظام زودتر التیام یابد و اگر کسانی بخواهند از توهم آن نسبت ناروا استفاده یا سوءاستفادهای بکنند، نتوانند. خداوند همه ما را عاقبتبخیر گرداند».صالحیامیری در گفتوگو با «شرق» توضیح درباره جزئیات این شکایت را به روز دیگری موکول کرده تا پس از اتمام دادگاه، بتواند نکات تازهای از شکایتش علیه احمد توکلی را مطرح کند.
تأسف خود را ابراز میکنم
بااینحال، نامه اخیر توکلی نشان از آن دارد که هنوز دادگاه امروز برگزار نشده، او براساس پیشبینیها خودش را از همه اتهامها مبرا میداند. بقایی و مشایی که از شکایت خود انصراف دادهاند و جوانفکر نیز او را به دادگاه عدل الهی سپرده است. توکلی در موضوع شکایت صالحی همچنین تأکید کرده: «مطلقا نسبت ناروای سرقت به شما ندادهام تا عذرخواهی کنم، ولی از اینکه شما با این برداشت، به این شدت ناراحت شدهاید، تأسف خود را ابراز میکنم و تأکید میکنم که نه قصد و نه انگیزه نداشتهام به شما نسبت ناروای دزدی بدهم».
واپسین روز داوری
توکلی در پایان به ماده ٩ قانون اشاره کرده که براساس آن «نمایندگان مجلس در مقام ایفای وظایف نمایندگی در اظهارنظر و رأی خود کاملا آزادند و نمیتوان آنها را بهسبب نظراتی که در مجلس اظهار کردهاند یا آرائی که در مقام ایفای وظایف نمایندگی خود دادهاند، تعقیب یا توقیف کرد».
امروز سومین جلسه از دادگاه احمد توکلی برگزار میشود. موضوع اصلی شکایت از او، انتشار کامنتهایی در سایت الف است، شکایتهایی که حالا موجب شده به او اتهام تبلیغ علیه نظام زده شود. دستکم صد عنوان مجرمانه از سایت «الف» در آن مطرح شده و محور شکایتها، مواد مندرج در کامنتهاست؛ کامنتهایی که براساس کیفرخواست، برخی مطالب آن به رئیس دولت قبل توهین کرده و برخی دیگر به نمایندگان مجلس و برخی نیز به قضات.
- سه شنبه 5 خرداد 1394-15:52
یه طوری حرف می زنید که انگار مردم این شهرها شبانه روز با هم درجنگ اند! نه بابا! مردم در صلح و آشتی و برکنار از این غائله ها دارن زندگی می کنند! جنگ بین زرپرستان و زورگویان و تزویرگران این شهرهاست! کسانی که برای منفعت، کسب قدرت، گشایش در تجارت و شهوت شهرت جنگ های چنین راه می اندازند تا عده ای را بفریبندولی توده مردم مشکلی با یکدیگر ندارند! زنده باد زندگی!
- سه شنبه 5 خرداد 1394-1:18
دیدگاه بهشهرها نسبت به توکلی چیست و جایگاه وی در شهر خودش چگونه است؟ کی بناست از آنها، با احترام؛ عذر خواهی کند...؟!!
- دوشنبه 4 خرداد 1394-23:42
توکلی که شه خدره مازندرانی ندونه کا.
- دوشنبه 4 خرداد 1394-7:42
آقای دژپسند از مکتب آقای توکلی است.متاسفم
- دوشنبه 4 خرداد 1394-0:48
فرق است بین «تاسف خوردن» و«عذرخواهی کردن».غرور کاذب توکلی به او اجازه نمی دهدکه از اقدام ناروایی که علیه همشهری اش، دکتر صالحی کرده، عذر خواهی کند. درحالی که شنیده ها حاکی است،او، با فرستادن واسطه های مختلف، سعی داردرضایت شاکی اش را جلب کند!!!!!چون میداند اگرمحکوم شود ضریب تایید صلاحیتش در انتخابات مجلس بعدی به حداقل می رسد.
- يکشنبه 3 خرداد 1394-22:7
کاری به اختلافات مازندرانی ها ندارم ولی اشتباه بزرگی که وجود دارد مساوی در نظر گرفتن تعداد هواداران دو باشگاه پرسپولیس و استقلال است. مسئولان به اینجا که می رسند حق پرسپولیس برایشان مهم نیست و همنجوری نظر به تشاوی تعداد می دهند در حالیکه در موضوعاتی که اختصاص به طرفداری هواداران قرمز و آبی دارد تعداد قرمز ها اغلب 3 برابر تعداد آبی ها است. گمان این است که تعداد هواداران استقلال در کل کشور از مرز 10 میلیون تجاوز نکند و این در حالی است که تعداد هواداران پرسپولیس بیش از 30 میلیون نفر می باشد. با قاطعیت باید گفت امروز تراکتورسازی از استقلال پر طرفدارتر است و استقلالی ها از این تساوی در گرفتن امکانات برابر با پرسپولیس سوء استفاده می کنند.
- يکشنبه 3 خرداد 1394-17:19
آقاي ايرج توكلي كه بعدها اول انقلاب احمد شد، در بهشهر هم كه بود ، نام و ناني براي مردم بهشهر به ارمغان نياورد، در دولت موسوي هم كه وزير كار بود در داستانها دارد، بساطي از تند روي داشت. تند رويهاي وحشتناك او در بهشهر در وزارت كار ، در مجلس و رسالت عظيم او عليه مازندرانيها در تهران اين پرسش را مطرح ميكند، كه چرا دست از مازندرانيها بر نميدارد؟
- يکشنبه 3 خرداد 1394-15:14
باز هم استاندار ناتوان و باز هم مدير غير بومي!!!
- يکشنبه 3 خرداد 1394-12:19
با سلام،
بطور کلی آدم هایی که منفعت خود را منش خودشان در پیش میگیرند، چنین بی پروا به همگان هجوم می آورند. امثال آقای احمد توکلی که در بسیاری از امور سیاسی و اقتصادی مملکت که احتمال مواجهه با مالکان و صاحبان سرمایه وجود دارد، دوری میکند، چطور ممکن است در چنین موضوعی احساس وظیفه شناسی بر او غالب آید مگر اینکه غرض و هدف خاصی باشد.
بعد از مخالفت آقای توکلی با خانواده هاشمی در چندین سال گذشته،که سبب شهرت این فرد ناشناس شد، آیا آقای توکلی بعد از آن کار موثر دیگری در کارنامه سیاسی و اقتصادی اش دارد؟ - يکشنبه 3 خرداد 1394-11:55
مبنا قرار دادن جغرافیا برای رای دادن و حمایت کردن عین جهالت و جاهلیت است. ملاک انتصابات و داوری ها باید فضائل ، تقوا ، سلامت ، کارآیی وتخصص باشد . حالا هر کسی که می خواهد باشد و از هر رنگ ، نژاد و جغرافیا که باشد. جناب سردبیر اصلا معیار و مبنایت نادرست است.
- يکشنبه 3 خرداد 1394-11:49
((کنس بن ره کنس زنه ))
داس دسته اش از در خت ازگیل ( کنس یا کندوس ) خودمان هست داس به تنهایی نمی تواند درخت را ببرد باید دسته داشته باشد و دسته داز از چوب کندوس هست
اگر اتفاقی هم بیفتد بین خودمان هست
تقاص و انتقامجویی و در اصل تنازع قدرت و رخ نمایی است
آقای توکلی همشهری محترم در دفاع از خود بر خواسته و سید رضا ضالحی هم از امیرگلا شهر ( سازه )رفتند کره ماه دیدند یک جارو فروش هست گفتند از کجا اومدی گفت از امیر کلا
بنابراین هر دو مرد محترم و قابل اعتماد هستند از شغلشان پیداست که با هم باید در جلسات همدیگر را می بینند این جنگ زوون زرگری است و هیچ بین شان نیست
اگر این کاررا نمی کگردند امروز تیتر نمی شدند
یکی گفت تو خوردی دیگری گفت من نخوردم اولی گفت من نگفتم تو خوردی اشتباه برداشت کرده اید
ماباید فکر خودمان باشیم