شاعراني که اهل مطالعه نیستند
مصطفی علی پور - شاعر تنکابني- گفت : شعر امروز بیشتر از شعرهای فاقد ساخت و بدون فرم و اندیشه پرشده و از نگاه فرهنگی که بتواند مخاطب حرفه ای امروز بر روی آن سرمایه گذاری کند ، خالی است .
مصطفی علی پور خاطرنشان کرد : امروزه موانع خاصی برای چاپ اثر وجود ندارد ، درگذشته وقتی کتابی به ناشر داده می شد به دلیل سرمایه گذاری که ناشر برروی اثر داشت ، کتاب توسط کارشناسان مورد تایید قرار می گرفت و بعد منتشر می شد اما امروزه عمدتا جوانان با سرمایه خودشان آثار را به چاپ می رسانند و این امر نتیجه خوبی هم به دنبال ندارد .
علی پوریاد آورشد : یکی ازمشکلات شعرامروز این است که ازلحاظ کمی آثارزیادی داریم اما به لحاظ کیفی با فقر اثر مواجه هستیم و کمتر اتفاق می افتد که در دفترشعریک شاعرجوان چند قطعه شعرخوب یافت شود و باید شاعران جوان درچاپ آثار اولیه خود تعجیل نکنند .
این شاعرمازندراني تصریح کرد : " شعرامروز" به لحاظ هویتی ازشعرگذشته ما گسسته شده و به گمان من امروزه هنوزهم ادبیات فارسی قبل ازاسلام نیزامکان ترجمه و گسترش را دارد .
وی اضافه کرد : این ادبیات آن قدرامکانات معناگرا ، اخلاقی ، اندیشه ای و فلسفی و اجتماعی دارد که بتواند دستمایه و سرمایه خوبی برای نسل امروز باشد ، اما جوان امروزازفرهنگ و تمدن فاصله گرفته و اصالتش را قطع کرده است .
علی پور ادامه داد : اولین عنصری که در حوزه شعر باید مورد توجه قرار گیرد " وزن " است که در شعر جوان امروز کنار گذاشته ، چه برسد به معنا و اندیشه و ... که در آثار شاعرانی همچون سعدی ، حافظ ، بیهقی و ... وجود دارد .
این شاعر با بیان این مطلب افزود : شاعران جوان امروز تمام عناصر زیبا شناختی شعر که در جهان مورد قبول است را کنار گذاشته و جزء مبانی و اعتقادات شعر خود قرار نمی دهد و برای رفع این معضل ، بازگشت به گذشته یک عامل مهم است .
مصطفی علی پوردرپایان گفت : مطالعه آثارکلاسیک برای کمک به شاعران جوان بسیارمهم است ، یک شاعر جوان به طور کلی ادبیات کلاسیک ما را نمی خواند ، درحالی که خواندن حافظ برای یک شاعرباید یک تکلیف باشد . شاعران جوان امروز متاسفانه اطلاعات اندکی ازتاریخ و اجتماع دارند و فهم درستی ازفرهنگ مردم نداشته و به کلی اهل مطالعه نیستند که این بیماری بزرگ باید علاج شود .(mehrnews)