نماينده گروه ديدبان كوهستان در منطقه مازندران اعلام كرد:«اداره کل تربيتبدني استان مازندران برنامه کوهپيمايي و صعود "خانوادگي" و "سراسري" پنج هزار نفري در دماوند را اعلام کرده است كه در نهايت به تخريب اين منطقه و از بين رفتن جاذبههاي ورزشي آن منجر ميشود.»
حسينعلي مهجوري نماينده گروه ديدهبان کوهستان انجمن كوهنوردان ايران در مازندران، در اين باره ميگويد:«تنوع چشمگير مناظر و پديدههاي طبيعي کشورمان سبب شده که کوهها به تفرجگاههاي پر تقاضا تبديل شوند. کساني که از زندگي روزانه و اضطرابهاي جانفرساي آن به تنگ آمدهاند، در پناه کوهها، نشاط و آرامش را ميجويند. اما انسان امروز، رفتاري دوگانه با طبيعت دارد؛ در حالي که در ضمير ناخودآگاه خويش به طبيعت عشق ميورزد، در عين حال آن را آلوده ميسازد و تخريب ميکند.»
به گفته وي، نمونه بارز اين آلوده سازي و تخريبها را ميتوان در اجراي برنامههاي" سراسري " يا همايشهاي کارواني در کوهستان ديد که بيشتر، توسط هياتها و فدراسيون کوهنوردي اجرا ميشوند. بسياري از نقاط زيباي کوهها، به دست همينها، بدل به زبالهداني يا جايگاه شعارهاي رنگارنگ نقش بسته بر سنگها يا ديوار پناهگاهها و جاهاي ديگر شده است.
وي ميگويد:«اگر پس از برنامههاي اين چنين، در مسير کوهپيمايان کارواني حرکت کنيم، هر کجا که قدم بگذاريم انبوهي از خرده نان، پوست تخم مرغ، قوطي خالي کنسرو، شيشههاي رنگارنگ شکسته، کاغذ و دستمال کاغذي را ميبينيم که از سر بيتوجهي و اهمال رها شدهاند.»
به اعتقاد مهجوري، آقاياني که با کشاندن هم زمان صدها و هزاران نفر به کوه و طبيعت، قصد همگاني کردن ورزش کوهنوردي را دارند ، بايد بدانند که اين کار هيچ کمکي به پيشرفت ورزش کوهنوردي نميکند، بلکه نتيجهاش چيزي جز تخريب طبيعت و آلودگي زيست محيطي نخواهد بود. حتي اجراي چنين همايشهايي، اگر بدون ملاحظات زيستمحيطي و بدون ارايه فرهنگ و اصول کوهروي و کوهدوستي انجام گيرد، بيارزش تلقي ميشود، تا جايي که ضد کوهنوردي هم به حساب ميآيد.»
وي ميافزايد:«لطفا به چگونگي اجرا و پيامدهاي همايشهاي سراسري در کوهها، به خصوص دماوند، که در سالهاي گذشته اجرا شده توجه کنيد؛ دستاندرکاران هياتها و اداره کل تربيتبدني استان مازندران بدانند "زمين ورزش" کوهنوردي ، يعني کوهها، حاصل کار ميليونها ساله طبيعت است و در صورت تخريب، قابل بازسازي نخواهد بود.»(chn)