تعداد بازدید: 3454

توصیه به دیگران 1

دوشنبه 6 آذر 1385-0:0

«ماشین های جوجه کشی پرتابل» ولی بلاتکلیف!!

يادداشتي از:دكتر احمد سيف،استاد اقتصاد دانشگاه لندن.


دریادداشتی که چندی پیش در همین صفحات نوشتم به نظر آقای رئیس جمهور مبنی بر مخالفت شان با کنترل جمعیت ایراد گرفته بودم. چند تنی از دوستان با کامنت و ایمیل به من ایراد گرفتند که من نمی بایست حرفهای آقای رئیس جمهور را- که جدی نبود- جدی می گرفتم. درایران هم بسیاری از روزنامه ها، به همین شیوه از برخورد به این مسئله طفره رفتند.
 
 حالا می بینم که اگر این خبر(http://www.noandish.com/com.php?id=5967) راست باشد- که برای نادرستی اش دلیلی ای ندارم- «در تازه ترين بحث راجع به اين موضوع رييس مركز بررسي‌هاي استراتژيك رياست‌جمهوري روز گذشته خبر از رويكرد دولت براي برنامه ريزي جهت تغيير نظام جمعيتي كشور داد.». در دنباله همین خبر می خوانیم که «ذاكر اصفهاني رييس مركز بررسي‌هاي استراتژيك نهاد رياست ‌جمهوري، پيرامون سخنان اخير محمود احمدي‌نژاد درباره جمعيت 120 ميليوني در كشور و انتقاد كارشناسان از اين اظهارات، به گلايه شديد از منتقدان پرداخت و خطاب به آنان گفت چرا موضوع به اين مهمي را به شوخي انداخته‌اند؟ اين مساله جدي است. خيلي نبايد با سادگي با آن برخورد كرد. موضوعي با اين عنوان به تيمي در مركز سپرده شده است كه روي آن كار ‌كنند.» خوب انشاالله مبارک است.

ولی ای کاش مسئله به همین جا ختم می شد. در اینجا(http://www.kargozaraan.com/Released/85-09-05/146.htm#18552)خوانده ام که «دولت قرص های جدید پیشگیری از بارداری وارد می کند» و دنباله خبررا که می خوانم متوجه می شوم که دولت به واقع می خواهد « آمپولهای ضد بارداری» وارد بکند و به قیمت تقریبا مفت- درشرایط امروز ایران- یعنی 400 تومان دراختیار متقاضیان قراربدهد. این هم به نظر من اشکالی ندارد. ولی دلیل دولت فخیمه هم جالب است: «این آمپولها در واقع جایگزین قرصهای ضد بارداری هستند زیرا ممکن است خوردن هر روزه قرص کار سختی باشد یا مصرف روزانه قرص فراموش شود.
 
رئیس اداره تنظیم خانواده وزارت بهداشت افزود؛ قدم دیگر تدوین یک مجموعه آموزشی برای ارائه دهندگان خدمات پیشگیری از بارداری و تنظیم خانواده است این مجموعه آموزشی که بحثهای مشاوره خانواده هم در آن ادغام شده و تقریبا قدم به قدم همه مراحل و آموزشهای لازم برای پیشگیری از بارداری را آموزش می دهد»
از آن گذشته به گفته مسئول مربوطه«برنامه تنظیم خانواده در کشور از زمان اجرای آن با قوت در حال اجراست و مشکلی از نظر محدودیت بودجه ندارد و همین امسال نیز بودجه این برنامه از 10 میلیارد تومان به 14 میلیارد تومان افزایش یافت و 40درصد بیشتر شد.»
نه این که درباره این آمپولها، چیزی بدانم یا نظری داشته باشم ولی از گیج سری دولت فخیمه اندکی متحیرم. این دولت فخیمه بالاخره در باره جمعیت ایران می خواهد چه بکند؟ اگر به درستی بودجه کنترل جمعیت را در کشور40 درصد بیشتر کرده اند، پس آقای رئیس جمهور دیگر حرف حساب شان چیست؟
یا به قول زیتون(http://z8un.com/archives/2006_11.html#001897) عزیز: «احمدی‌نژاد می‌‌گه هی بزائید تا جمعیت برسه به 120 میلیون.حدادعادل هم اومده می‌گه دست نگه‌دارید، دو بچه‌کافیه. من و سی‌با و کلا همه‌ی زوج‌ها ( تو بخوان ماشین‌های جوجه‌کشی پرتابل از نظر جمهوری اسلامی) موندیم معطل، بالاخره چکنیم؟»(niaak)

  • سه شنبه 7 آذر 1385-0:0

    افاضات شما مزيد!! جناب آقاي دكتر احمد سيف. آنچه رئيس جمهور توضيح دادند اين بود كه در دنيا از اهرم جمعيت به عنوان يكي از ابزار هاي قدرت استفاده مي شود. كشورهاي پيشرفته مردم خود را با جوائز تشويق مي كنند مواليد را زياد كنند. مهم تراكم جمعيت در كيلومتر مربع وسعت خاك است كه در خيلي از كشورهاي دنيا از ما بيشتر است. اما گذشته از اين مسائل ايشان گفتند در كل اين بدان مفهوم نيست كه حالا در جهت افزايش جمعيت مسابقه بدهيد و حرف رييس جمهور را تحريف كنيد. بلكه افراد و خانواده هايي كه مي توانند براي كشور نيروهاي مفيد با جمعيت سالم از نظر ژنتيكي و مسائل جسمي و روحي تربيت كنند و توان رسيدگي به آنها تا سطح پذيرش مسئوليت هاي بزرگ و تاثير گذاري در اداره امور كشور يا ساير مسائل مهم كشور را دارند، لازم نيست در فكر كنترل جمعيت خود باشند. اين به مفهوم آن نيست كه اجباري در عدم كنترل باشد. دولت برنامه هاي خود را براي كنترل نرخ رشد جمعيت ادامه خواهد داد. لازم نيست جنابعالي همه شخصيت خود را به سبك نويسي سوق دهيد و حالت متلك گونه بخود بگيريد. نقل قول از مجلات و روزنامه ها وقتي قول آنها صحيح نباشد نمي تواند مجوز صحت براي يافته هاي شما را صادر كند. مشكل حق اين است كه حق فقط يك شكل دارد و ناحق مي تواند در اشكال مختلفي ظاهر شود و در فضاي غبار آلود ناحق پيدا كردن حق بر اساس حدس و گمان و با چشمان بسته كاري مشكل است. ما مسئول هستيم كه چراغ راه مردم باشيم نه اينكه براي آنها چاه كنده و آنها را در حيرت و سرگرداني بيشتر فرو ببريم.


    ©2013 APG.ir