تعداد بازدید: 2899

توصیه به دیگران 0

چهارشنبه 8 مهر 1394-0:38

یک سفر و چند نکته

و حالا سفر آقای رییس جمهوری(22)/با وجود نیروهای عظیم انسانی، سیاسی و همچنین موهبت های خدادادی، مازندران همچنان در تراز یک استان توسعه نیافته تعریف می شود


مازندنومه؛ سرویس سیاسی، یادداشت ارسالی کمیته رسانه ستاد استقبال مردمی از رییس جمهوری: سفر دکتر روحانی در حالی 19 مهرماه امسال به مازندران انجام می شود که باید از این فرصت به نحو شایسته و مطلوبی بهره برد و نباید زمان را صرف گلایه و انتقاد و مسایلی از این دست کرد.

مازندران به عنوان یکی از استان های شمالی کشور، مقصد بسیاری از گردشگران و مسافران در ایام مختلف سال است، به گونه ای که هر ساله مطابق آنچه که آمار نشان می دهد یا در رتبه اول و یا در رتبه های دوم و سوم تردد مسافران و گردشگران قرار دارد، لیکن آنچه که مسلم است توجه به این نکته است که مازندران بهره ای از حضور میلیونی گردشگران و مسافران نمی برد.

 حضور مردم مازندران در تمام عرصه های سیاسی، انقلابی و مشارکت های مدنی از پای بندی مردم این خطه به انقلاب و ارزشهای اسلامی و ایرانی نشان دارد، به گونه ای که در انتخابات ریاست جمهوری سال 92 بیش از 95 درصد مردم مازندران در این عرصه مشارکت داشتند.

مازندران همواره مهد علم و فقاهت و همچنین کانون شکل گیری حرکت های سیاسی بوده است، به گونه ای در حال حاضر بسیاری از فقها و علمای تراز اول حوزه، متولد این خطه هستند و در عرصه های سیاسی نیز بسیاری از سیاسیون با نفوذ قبلی و فعلی کشور، مازندرانی هستند.

استان مازندران همچنین با بیش از 3 میلیون جمعیت یکی از استان های پرتراکم کشور به لحاظ جمعیت است، اما با وجود نیروهای عظیم انسانی، سیاسی و همچنین موهبت های خدادادی، مازندران همچنان در تراز یک استان توسعه نیافته تعریف می شود.

در سالهای اولیه جنگ، دغدغه مسئولان کشور برای تامین هزینه های اداره جنگ و پس از آن نیز بازسازی مناطق آسیب دیده موجب شد تا مازندران نیز مانند سایر استان ها دچار عقب ماندگی های بی شماری شود، اما پس از آن بود که برخی از استان ها با تکیه بر هدف های تعیین شده، منابع اعتباری فراوانی را به سمت و سوی خود کشیده، زمینه های پیشرفت و توسعه را فراهم کردند.

مازندران اما به دلیل نبود نگاه توسعه محوری و همچنین فقدان برنامه جامع توسعه و بالادستی برای تبیین رویکردهای توسعه، با مشکل اساسی روبرو شد.

این استان زمانی به عنوان قطب کشاورزی مطرح شد، اما نتوانست جایگاه خود را در این زمینه تثبت کند و علی رغم اینکه بسیاری از مازندرانی ها به شغل کشاورزی و یا دامداری مشغول هستند، نبود فاکتورهای توسعه در این زمینه، کشاورزان را وادار به فروش اراضی کشاورزی کرد؛ به گونه ای که حداقل در 8 سال دولت گذشته بسیاری از اراضی کشاورزی تبدیل به ویلا و ساختمان شد.

این استان شمالی همچنین ظرفیت های بکر و طبیعی نیز دارد که در طی این سالها به خوبی از آن استفاده نشد و در اثر استفاده نادرست از این ظرفیت ها به محیط زیست و طبیعت خسارت های فراوانی وارد شد.

شاید در هیچ کجای دنیا عمر تکمیل یک پروژه به بیش از 20 سال نرسد، اما تنها در یک قلم احداث آزاد راه تهران-شمال بیش از 20 سال است که دستاویز شعارهای سیاسی و کشمکش بین نهادها و دستگاه های متولی امر است.

 مسئولان و متولیان استان در گام نخست باید با تعریف پروژه های اساسی و تحول آفرین در مازندران و درخواست از رئیس جمهوری محترم، بر تحقق مطالبات اصرار ورزند تا با تکمیل مواردی از این دست بخشی از مطالبات اجتماعی مردم در این زمینه پاسخ داده شود.

نکته دیگری که به عنوان گام نخست باید بر آن تاکید کرد تعریف سند درست توسعه استان در زمینه های مورد نظر است، به گونه ای که این امر هم از طریق نمایندگان دولت، هم از سمت نمایندگان مردم در مجلس شورای اسلامی و هم توسط صاحبان تریبون، ائمه جمعه و رسانه های استان تبیین و تشریح شود تا مردم و به تبع آن سرمایه گذاران با فضای توسعه در استان آشنا شوند.

البته در نظر گرفتن کلیه عوامل دخیل در این زمینه می تواند شائبه بسیاری از منفعت طلبی های شخصی و یا حزبی و گروهی را نیز کمرنگ سازد تا شاهد این باشیم که در آستانه سفر ریاست محترم جمهوری به مازندران همه مسئولان، خطیبان، نمایندگان و رسانه های مازندران در راستای مطالبات خاص همصدا و همزبان هستند.

سفر دکتر روحانی به مازندران و نگاه ویژه ی رئیس جمهوری مطابق آنچه که بارها دکتر نوبخت-معاون رئیس جمهوری و رئیس سازمان مدیریت و برنامه ریزی کشور- و جهانگیری -معاون اول دولت تدبیر و امید- از آن سخن گفته اند می تواند فرصتی تاریخی برای این استان قلمداد شود، به شرطی که عزم جدی مسئولان و سیاسیون استان در این زمینه جزم و اهداف درستی برای دستیابی در کوتاه مدت تبیین شود.

نویسنده: محمداسماعیل بخشی سورکی



    ©2013 APG.ir