تعداد بازدید: 3639

توصیه به دیگران 1

دوشنبه 30 بهمن 1385-0:0

وقتي تامسون جاي برنج را مي گيرد!

يك هشدار به مسؤولان و سياستگذاران بخش كشاورزي.


يكي از شعارهاي محوري مسؤولان كشاورزي در سال هاي اخير توسعه كشت محصولات استراتژيك نظير گندم و برنج بوده است.

اين موضوع اساساً با عنايت به سياست هاي جهاني بويژه سياست هاي قدرت هاي استكباري در سال هاي اخير و همچنين با توجه به ضرورت نيل به امنيت غذايي پايدار براي جمعيت 70 ميليوني كشور از هر حيث قابل توجه مي باشد و نشان دهنده تصميم دولتمردان در حصول خودكفايي در مواد عمده غذايي كشور است تا دشمنان و معاندان نظام اسلامي در عرصه هاي مختلف به منظور اعمال فشار بر نظام ار حربه تحريم مواد غذايي استفاده ننمايند و آسيب پذيري كشور از اين حيث به حداقل برسد.


امنيت غذايي امروزه يكي از مهمترين مقوله هاي اقتصاد سياسي است كه دولت ها بدان اهتمام كامل دارند.
با اين وجود بدليل تداخل برخي سياست ها و نابساماني در سيستم بازاري در كشور ما در حالي كه از يك سو مسؤولان ذيربط و تصميم ساز بر ضرورت حمايت از توسعه كشت هايي استراتژيك نظير گندم و برنج تاكيد مي كنند، از ديگر سو شاهد اقداماتي انفعالي از سوي فعالان بخش كشاورزي هستيم كه تحقق سياست هاي برنامه ريزان را با چالش مواجهه مي كند. اقداماتي نظير تبديل اراضي شاليزاري به باغات مركبات از مهمترين چالش هايي است كه تحقق سياست امنيت غذايي كشور را تا حدود زيادي ناممكن مي سازد.


نگاهي به تغيير الگوي كشت در اراضي مستعد استان مازندران نشان مي دهد كه تبديل اراضي شاليزاري به مركبات و باغات تامسون با سرعت بسيار و در سطح وسيعي در حال انجام است.


به اعتقاد كارشناسان اگر تا چندي پيش خطر تغيير كاربري اراضي كشاورزي و تبديل آن به ويلا و اقامتگاههاي تفريحي و توريستي آينده كشاورزي استان را تهديد مي كرد كه در اين حوزه اقدامات گسترده اي انجام گرديده كه در بسياري موارد منتج به نتايج مثبتي شده است، اما امروزه رويه نادرست و اقدام غير بهينه بسياري از كشاورزان كه از سر ناچاري و تنها بدليل ارزش افزوده ناشي از كشت مركبات، اقدام به تبديل اراضي مستعد شاليزاري به باغات تامسون مي كنند مهمترين تهديدي است كه تحقق سياست امنيت غذايي دولت را نشانه رفته است.


به عقيده فعالان بخش كشاورزي استان، عدم حمايت دولت از محصولاتي نظير برنج و همچنين سردرگمي بازار در هنگامه به توليد رسيدن زراعت كشاورزان و همچنين اعمال برخي سياست هاي نامتوازن و غير كاربري در بخش كشاورزي بويژه در حوزه برنج شاليكاران را ترغيب و تشويق به تبديل اراضي خود با عنايت به سودآوري توليدات باغي نظير مركبات تامسون نموده است.


آنچه مسلم است؛ تحقق استراتژي امنيت غذايي كشور با عنايت به اين نكته مهم كه مازندران هم اينك برنج مورد نياز 25 ميليون نفر از جمعيت كشور را توليد مي كند و همچنين با توجه به سياست خودكفايي كشور در توليد برنج ضروري است مسؤولان، سياستگذاران و برنامه ريزان به معضل تبديل اراضي شاليزاري به مركبات بعنوان يك مسئله مهم و حياتي نگاه كنند و با تدوين برنامه هاي حمايتي و تقويت خريدهاي تضميني توليدات شاليكاران و پرداخت هاي به موقع مطالبات آنان از اقداماتي انفعالي و ناگريزانه كشاورزان در تبديل اراضي خود به مركبات جلوگيري نمايند.(bashirnews)


  • علي اصغر پيروزانپاسخ به این دیدگاه 0 0
    يکشنبه 9 دی 1386-0:0

    من خود يك كشاورز هستم با زميني مساحت 8 هزارمتر كه تقريباً هرساله 2 تن برنج طارم جهت فروش توليد مي‌كنم. تا سال 1376 با اندكي قناعت و كمي كارگري متفرقه در طول سال براحتي زندگي مي كردم. اما از آن سال تا كنون هر روز عرصه برمن تنگ تر مي‌شود. به طوري كه من در سال 76 حدود يك ميلون تومان درآمد از مزرعه برنجكاري داشتم ولي الان 000/500/1 تومان، در مقابل نان مي‌خريدم عددي 5 تومان ولي الان 35 تومان، كرايه ماشين از روستا تا شهر 20 تومان ولي الان 300 تومان، خريد لباس مدرسه و ديگر امكانات تحصيل دو بچه دانش‌آموز با فروش 50 كيلو برنج تأمين مي‌شد ولي الان با فروش 300 كيلو هم تأمين نمي‌شود. هزينه ويزيت پزشك متخصص 1000 تومان الان 7000تومان و حداكثر پول دار براي يك مريضي ساده 1000تومان ولي الان 5000 تومان و...... در صورتي كه در همان سال حقوق كارگر ساده بود 25000 تومان ولي الان 200000 تومان. آيا نمي توان قيمت برنج را هم براساس تورم بالابرد . چطور در كشور همه محصولات افزايش سالانه دارند حتي آب و برق و غيره ولي برنج در طول 10 سال نتوانسته است به دو برابر قيمت هم برسد در صورتي كليه قيمتها بطور ميانگين از 10 الي ... برابر قيمت هم افزايش داشته است. مگر ما ايراني نيستيم. مگر ما حق حيات نداريم. اگر داريم و ايراني هستيم پس چرا فقط بايد توليد كنيم ولي خودمان در عذاب و شكنجه باشيم. پس تبديل مزارع برنجكاري خواست ما نيست بكله خواست آنهايي است كه نمي‌گذارند قيمت برنج در كنار ديگر كالاها افزايش يابد.


    ©2013 APG.ir