برنج از محصولات اساسي کشاورزي است که استان مازندران با توليد سالانه 900هزار تن برنج سفيد و 42 درصد برنج کشور اولين توليدکننده اين محصول استراتژيک غذايي به شمار ميرود
به لحاظ اهميت ارقام پرمحصول 120 هزار هکتار آن در هر سال به زيرکشت ارقام پرمحصول ميرود. اما قيمتهايي که از سوي مراجع ذيصلاح براي خريد ارقام پرمحصول برنج اعلام شده هيچ تناسبي با هزينههاي کشاورزان برنجکار در توليد اين محصول ندارد.عزيزي يکي از کشاورزان برنجکار در اين زمينه ميگويد: امسال دستمزد کارگران به خصوص در مرحله نشاء برنج بسيار بالا بود و اين امر باعث شده تا واقعا" توليد برنج از صرفه اقتصادي چنداني برخوردار نباشد. اسدي يکي ديگر از برنجکاران در اين زمينه ميگويد زراعت برنج مستلزم هزينهى بالايي است و کشاورز برنجکار براي جبران بخشي از اين هزينهها بايد محصول توليدي را بعد از پايان فصل کار به بازار عرضه نمايد و از آنجا که ارقام پرمحصول تقريبا" فقط با قيمتهاي اعلام شده خريداري ميشود بنابراين اين قيمتها نميتوانند جوابگوي هزينههايي باشند که کشاورز در مراحل توليد آنها را متقبل شده است. بابايي، برنجکار ديگري در اين رابطه ميگويد اگر ميخواهيم از کشت ارقام پرمحصول برنج حمايت شود کشاورزان به کشت اين ارقام برنج راغب شوند و به دنبال توليد برنج باشند بايد قيمت برنج هم متناسب با هزينههاي آن اعلام شود.
مديرکل تعاون روستايي استان مازندران در اين رابطه ميگويد: عليرغم افزايش هفت درصدي نرخ برنج در سال جاري باز هم کشاورزان برنج استان از قيمتهاي اعلام شده برنج به خصوص ارقام پرمحصول راضي نيستند. علياکبر قرباني در اين زمينه افزود: طبق مصوبه شوراي عالي اقتصاد، امسال انواع برنج با قيمت 3 هزار و 850 تا پنج هزار و 500ريال، از کشاورزان برنجکار خريداري ميشود و با پيگيريهاي به عمل آمده و تمهيداتي که از سوي مجمع نمايندگان استان مازندران براي تغيير نرخ مصوب اتخاذ شده، اميد ميرود که رضايت برنجکاران اين استان جلب شود. وي اضافه کرد: 80درصد برنج پرمحصول کشور در سال گذشته از کشاورزان اين استان خريداري شده بنابراين تجديدنظر در زمينه اعلام قيمتها ميتواند انگيزه توليد را در برنجکاران بوجود آورد.