دوشنبه 29 آذر 1389-23:52

قصه انار و هندوانه

به بهانه شب يلدا:فريده يوسفي-پژوهشگر و ناشر سوادکوهي-گفت:پختن نان از سوی کدبانوی خانه به شکل های مختلف ، خوردن آجیل برای گرم شدن در آغاز فصل سرد و خوردن انار که میوه ای نشاط آور است نشان از شادمانی در شب یلدا است.


فریده یوسفی زيرابي-پژوهشگر،ناشر و شاعر سوادکوهي- معتقد است از آنجایی که زندگی کشاورزان و دهقانان وابسته به طبیعت است جشن شب یلدا در میان کشاورزان رونق بیشتری داشته است.

 مدير انتشارات شلفین به مازندنومه گفت: نور خورشید سرچشمه زایش است و در مازندران از دیرباز جشن یلدا بسیار با اهمیت برگزار می شد.

 وی اظهار داشت : مازنی ها شب یلدا در کنار پدربزرگ ها و مادربزرگ ها گرد آمده و در زیر کرسی و دور هم این شب را سپری می کردند.

یوسفی تصریح کرد: قصه گویی و خوردن انار از کارهای حتمی این شب بود.

نويسنده کتاب زنان شاهنامه افزود: دعا برای داشتن سالی خوب ، پیش بینی شرایط جوی و رویدادهای احتمالی سال پیش رو از سوی بزرگ ترهای جمع ، کم کم فضا را برای ورود دیوان حافظ و گرفتن فال در جشن شب یلدا مهیا مي کرد.

اين بانوي نويسنده با اشاره به اینکه هم اکنون گرفتن فال حافظ در مازندران از مهم ترین برنامه های این شب است،به خبرنگار ما گفت: پختن نان از سوی کدبانوی خانه به شکل های مختلف ، خوردن آجیل برای گرم شدن در آغاز فصل سرد و خوردن انار که میوه ای نشاط آور است نشان از شادمانی در شب یلدا است.

نويسنده کتاب فرهنگ و آداب و رسوم سوادکوه یادآور شد: خوردن تخمه و گندم بوداده و برشتوک که از دانه های برنج درست می شود به شکرانه برکتی است که طبیعت و خالق آن به کشاورزان ارزانی داشته است.