سه شنبه 4 مرداد 1390-11:23
فرمانداري مياندرود هم طعم تجمع را چشيد
از دقايق اوليه صبح سه شنبه حدود صد نفر از مردم روستاي ولوجا،از منطقه گهرباران شهرستان تازه تاسيس مياندرود در تجمعي آرام ،اعتراض خود را نسبت به بي توجهي مسئولان به مركز بخش شدن اين روستا اعلان كردند/مرکز بخش شدن طبقده سياسي کاري است.(گزارش مازندنومه از تجمع مقابل فرمانداري مياندرود)
يکي از معترضان در گفت و گو با خبرنگار مازندنومه، با انتقاد از برخي سياسي كاري ها و يك جانبه نگري تعدادي از مسئولان كه در راستاي احقاق حق اهالي گهرباران تصميماتي سياسي و احساسي اتخاذ كرده اند،گفت:برخي مسئولان زير بار تعارفات ،نان قرض دادن ها و ملاحظات بي اساس رفته و در صدد پايمال نمودن خواسته به حق مردمان زحمتكش اين منطقه بر آمدند.
اين فرد روستايي که از ولوجا خود را به فرمانداري مياندرود رسانده بود،تصريح کرد: به دنبال رايزني ها، تعداد كمي از ذي نفعان و افراد با نفوذ سياسي سعي دارند مركز بخش گهرباران را به نفع خود و اين افراد انتخاب كنند ، به همين دليل مقابل فرمانداري مياندورود آمده ايم تا داد بي كسي هاي خود را به گوش مسولان برسانيم.
به گزارش مازندنومه،چندي است با موافقت مسولان وزارت كشور و تاسيس شهرستاني جديد با نام مياندورود و البته كش و قو س هاي فراوان و هجمه انتقادات ، بحث بر سر مركز بخش شدن دو روستاي اين منطقه«ولوجا» و «طبقده» ميان اهالي 16 الي 17 روستاي منطقه گهرباران شروع شد که با توجه به اينكه بيشتر اهالي اين منطقه معتقد هستند روستاي ولوجا به دليل برخورداري از موقعيت هاي جغرافيايي،اجتماعي،فرهنگي ،اقتصادي و سياسي شايسته مركز بخش شدن گهرباران است، بنا به دلايلي نامعلوم و البته همكاري تعدادي از مسولان سياسي راي نهايي به نفع روستاي طبقده صادر شد.
اين راي باعث واكنش هايي ميان اهاي منطقه گهرباران و نيز اصطكاك بين اهالي دو روستاي مذكور شد ،بنابر اين مردم اين منطقه با تجمع مقابل فرمانداري خواستار احقاق حق خود شدند.
سيدي-دهيار روستاي ولوجا- با برشمردن مزاياي روستا و قابليت مركز بخش شدن به خبرنگار ما گفت:ولوجا با قدمتي حدود800 سال از موقعيت بي نظيرجفرافيايي، فرهنگي،اجتماعي،اقتصادي و سياسي برخوردار است و به عنوان يك روستاي مرزي كنار جاده اصلي گهرباران واقع شده و حدود 600خانوار و 3000 نفر جمعيت دارد.
رضا قرباني -عضو شوراي روستاي ولوجا- نيز از موقعيت فرهنگي اين روستا گفت و افزود:اولين مدرسه ابتدايي در سال 1325 در روستاي ولوجا تاسيس و در سال 60 اولين دبيرستان دخترانه و پسرانه منطقه مياندورود پس از سورك در اين روستا داير شد.
به گفته قرباني اين روستا 25 تا 30 پزشك و چند نخبه علمي و ورزشي در سطح كشوري و حتي جهاني دارد و در دوران 8 سال دفاع مقدس بيش از 10 شهيد و ده ها جانباز و آزاده را با افتخار تقديم انقلاب كرده است.
يكي ديگر از اعضاي شوراي روستاي ولوجا نيز از وجود خيران بي شماري در اين روستا خبر داد و گفت: در اين روستا خيران زيادي وجود دارند كه آماده واگذاري و احداث بخشداري، ادارات و امور خيريه هستند و حتي براي تاسيس بيمارستاني در شهرستان مياندورود 3 هكتار (30 هزار متر مربع) زمين را به دانشگاه علوم پزشكي مازندران واگذار كرده اند.
معافي -يكي از اهالي گهرباران- با اذعان بر مزاياي روستاي ولوجا گفت: روستاي طبقده از هر حيث قابليت چنداني براي مركزيت بخش ندارد؛چرا که روستايي آبگير است كه زمستان ها در تمام كوچه هايش استخر روباز درست مي شود و 2 كيلومتر هم با جاده اصلي فاصله دارد، اما متاسفانه علي رغم ادعاي ورزشدوست بودن و فرهنگ ورزشي داشتن در مسابقات ورزشي كه با حضور اهالي گهرباران در اين روستا برگزار مي شود ،هميشه درگيري و نزاع هاي دسته جمعي رخ مي دهد.
گفتني است تا لحظه تنظيم اين گزارش(11 صبح) تعدادي از اهالي منطقه به نمايندگي از معترضان به دفتر فرماندار مياندرود رفته و به مذاكره مشغولند.