شنبه 10 تير 1391-23:38
زودتر شماره رو یادداشت کن،الان مادرم میاد!
در پارک شهر چه خبر است؛رفتارهای آزاد برخی نوجوانان و دختران و پسران در پارک آزاردهنده است/بعضی ها-حتی دختران و زنان- بدون توجه به اینکه پارک محلی عمومی است،قلیان و سیگار می کشیدند/سابق بر این اگر مامور و یا سربازی در پارک حضور داشت، همه حساب کار دست شان مي آمد.
مازندنومه،اعظم کردان:چندسالی است که برای حفظ امنیت پارک ها، استقرار پلیس در دستور کار قرار گرفته است.برخورد با متخلف و گشت زنی در پارک ها از مهم ترین وظایف پلیس به شمار می رود ولی عملا کمتر مشاهده می شود ماموران به برخورد با افراد مزاحم در پارک تمایل داشته باشند ؛ هرچند پلیس در چند سال اخیر نشان داده که بهراحتی میتواند ناهنجاریهای اجتماعی را کنترل کند اما کنترل و برقراری امنیت پارکها بهدلیل حضور خانوادهها امری است حساس و لازم که باید به آن توجه ویژهای شود.
*با پسرم در پارک شهر
چندی پیش یکی از دوستان که ساکن شهر قائم شهر است تعریف می کرد پسر 9 ساله اش را برای تمرین اسکیت به پارک شهر برد.
پسرک مشغول اسکیت سواری شد و مادرش هم بر روی نیمکت پارک نشست.می گفت شهروندان زیادی از قشرهای مختلف در عصر تابستانی به پارک آمده بودند.
این دوست 40 ساله تعریف می کرد:رفتارهای آزاد برخی نوجوانان و دختران و پسران در پارک آزاردهنده بود،به طوری که به راحتی با یکدیگر صحبت یا شماره رد و بدل می کردند!حتی دختری که با مادرش برای تمرین دوچرخه سواری به پارک آمده بود،هنگام صحبت با پسری که از او تقاضای دادن شماره تلفن کرده بود،می گفت زودتر شماره ام را یادداشت کن الان مادرم سر می رسد!
عده ای دیگر نیز به راحتی مزاحم مردم می شدند و کسی هم اعتراضی نمی کرد،شاید نه از روی بی تفاوتی بلکه از روی ترس و واهمه برخورد خشن طرف!
یادمان نرفته که تیرماه سال گذشته بود که دو ماه پس از مجروح شدن حجت الاسلام فروزش، ناهی امر منکر در خیابان شریعتی تهران،خبر مضروب شدن طلبه علی خلیلی پخش شد که با راکبان یک خودروی پراید که قصد آزار و اذیت چند خانم جوان با ظاهر و پوشش معمولی را داشتند درگیر شد و سپس با چاقو و از ناحیه گردن مورد ضرب و شتم آنان قرار گرفت.نکته جالب توجه اینجاست که بیمارستان ها هم از پذیرش او امتناع و14بیمارستان از بستری این طلبه ناهی و آسیب دیده سر باز زدند!
دوستم می گفت:بعضی ها-حتی دختران و زنان- بدون توجه به اینکه پارک محلی عمومی است و باید حقوق شهروندی را رعایت کرد، قلیان و سیگار می کشیدند!بماند که برخی جوانان چیزهای را نیز رد و بدل می کردند.
سابق بر این پارک ها این گونه نبود و اگر مامور و یا سربازی در پارک حضور داشت، همه حساب کار دست شان مي آمد.
پیرمردی می گفت: دو سرباز در این پارک هستند ولی جرات نمی کنند به افراد مزاحم تذکر دهند.
*ناهنجاری ها ادامه دارد
! به گفته برخی از پژوهشگران و کارشناسان این عرصه، مسايل و پديدههاي اجتماعي پيچيدگيهاي خاص خود را دارند و در اين ميان جنس امنيت اجتماعي با ساير حوزههاي امنيت متفاوت است.
نميتوانيم براي امنيت اخلاقي آستانهاي را تعريف كنيم بلكه بايد به زمينهها و مصاديق ناامنيهاي اخلاقي توجه داشته باشيم.
در حال حاضر اگرچه نيروي انتظامي با اجراي طرحهايی در قالب پاك سازي پاركها،اقداماتی انجام داده،همچنان شاهد ناهنجاری هایی توسط افراد هنجارشکن در اماکن عمومی و پارک ها هستیم.
يكي از چالشهاي موجود درباره امنيت و ايمني پاركها توجه به مديريت مشاركتي و دخالت دادن تمامي نهادهاي مرتبط در طراحي مديريت كلان پاركهاست.
در واقع بسنده كردن به حضور ماموريتي و عملياتي هريك از نهادهاي مرتبط با مفهوم امنيت و ايمني و شركت ندادن آنان در حوزههاي كلان مديريتي ثمرهاي جز ايجاد يك ساختار جزيرهاي نخواهد داشت.
به یقین ارتقاي سطح ايمني و امنيت پاركها، افزايش تمايل عمومي به استفاده از پاركها را در پی دارد. ضمن اين كه ارتقاي مديريت ايمني پاركها مستلزم آموزش فراگير تمامي عناصر انساني مرتبط از جمله مديران و كاركنان و به طوركلي استفادهكنندگان از پارك هاست.
اما باید تاکید کرد در عین حال که دستگاه قضا و نیروی انتظامی باید با هنجارشکنان و برهم زنندگان نظم عمومی برخورد قاطع داشته باشند، استفاده از روش هایی همچون فرهنگ سازی و اطلاعرسانی برای ترویج رفتارهایی درست در بین شهروندان نیز میتواند به تأمین امنیت کمک کند و ارگان هایی مانند شهرداری نیز می توانند نیروی انتظامی را در اجرای چنین طرحی یاری کنند.
البته در این میان برای تأمین امنیت کامل پارک ها، کمک و مساعدت مردم نیز امری ضروری است و مردم هر گاه احساس نمودند موضوعی میتواند امنیت آنها را به مخاطره اندازد باید خود در امر تأمین امنیت پیشگام باشد.
ایمیل خبرنگار: (karez_60@yahoo.com)