شنبه 7 ارديبهشت 1392-9:10
شورایی غیر سیاسی انتخاب کنیم
از بین چهار نهاد برآمده از انتخابات، شورای اسلامی شهر و روستا از اهمیت خاص خود برخوردار است،چون اعضای شورای اسلامی شهر و روستا برخلاف انتخابات ریاست جمهوری ،خبرگان و مجلس، مردم عادی اند/شورای شهر باید به عنوان اتاق فکر مدیریت شهری جهت ایجاد ارتباط و برنامه ریزی منسجم برای نهادهای متعددی که موظف به خدمات رسانی به مردم هستند عمل کند.
مازندنومه،اکرم علیزاده:مفهوم شورا در قرآن کریم بر اساس آیات "وامرهم شوری بینهم " و "شاور هم فی الامر" به معنای استخراج صحیح در انجام کارهاست.
انقلاب اسلامی که قانون اساسی خود را بر مبنای آموزه های دینی قرار داده است در اصل یکصدم این قانون آورده است:برای پیشبرد سریع برنامه های اجتماعی ،اقتصادی ،عمرانی،بهداشتی،فرهنگی،آموزشی،و سایر امور رفاهی از طریق همکاری مردم با توجه به مقتضیات محلی اداره امور هر روستا ،بخش ،شهر ،شهرستان یا استان با نظارت شورایی به نام شورای ده ،بخش ،شهر یا استان صورت می گیرد،که اعضای آن را مردم همان محل انتخاب می کنند.شرایط انتخاب کنندگان و انتخاب شوندگان و حدود وظایف و اختیارات و نحوه انتخاب و نظارت شوراهای مذکور و سلسله مراتب آنها را که باید با رعایت اصول وحدت ملی و تمامیت ارضی نظام جمهوری اسلامی و تابعیت حکومت مرکزی باشد ،قانون معین می کند.
از بین چهار نهاد برآمده از انتخابات، شورای اسلامی شهر و روستا از اهمیت خاص خود برخوردار است،چون اعضای شورای اسلامی شهر و روستا برخلاف انتخابات ریاست جمهوری ،خبرگان و مجلس، مردم عادی اند، به همین دلیل از دیگر انتخابات متمایز است.انتخابات شوراها معمولا" سیاسی نیست و کسانی باید به آن وارد شوند که در یک یا چند موضوع در حوزه شهری توانمند باشند؛ ازجمله فرهنگی ،عمرانی،شهرسازی و...
هدف نهایی همه کسانی که به این حوزه وارد می شوند وارد کردن اقشار و گروه های مردمی از طریق بحث و گفتگو در سطح محلی و ملی برای داشتن شهری زیبا و سالم که در آن امنیت و آرامش به معنای گسترده واژه برقرار باشد و این امر محقق نخواهد شد مگر اینکه ما افرادی را وارد کنیم که به هیچ جرگه سیاسی وابستگی نداشته باشند تا پس از انتخابت مجبور نشوند از روش های شبه قانونی در جهت حفظ منافع حزب خودشان بر آیند و یا در صدد جمع کردن قدرت و ثروت برای یک گروه خاص باشند.
به واسطه این انتخاب اداره امور شهرمان اعم از پاکیزگی ،روشنایی و سایر امور خدمات رفاهی ،تاسیس وسرپرستی کتابخانه ها، موزه ها، مرمت مساجدو مدارس و..،همکاری با حکومت در راه اندازی نمایشگاه ها و میادین ،باز شناسی ظرفیت های بنیادین شهر و اداره اموال و سرمایه هایی که متعلق به شهرمان است را به این ها می سپاریم.
ازهمه این موارد مهم تر این اعضای شورا هستند که شهردار را با توجه به امانت ،دیانت و کفایت لازم به دور از رفاقت های شخصی و حزبی انتخاب می کنندو انتخاب شهردار در تمام امور شهری به صورت مستقیم تاثیر گذار است، این در حالیست که مردم همیشه با شوراها و شهرداری ها سرو کار دارند.
مقوله شورا و شهرداری ها به معنای مدیریت شهری و شورایی است و باید بر اساس توانایی ها و کار آمدی های افراد در شوراها به نامزدها رای داد.
در این انتخابات باید سعی کنیم به نیروهای جوان ،خوش فکر و ایده پرداز که دارای طرح و برنامه و استراتژی های مدیریت شهری هستند رای دهیم تا آنان در کنار نیروهای باتجربه ای که از قبل در این مسیر بوده اند برای کارهای بزرگ تربیت شوند.
شورای شهر باید به عنوان اتاق فکر مدیریت شهری جهت ایجاد ارتباط و برنامه ریزی منسجم برای نهادهای متعددی که موظف به خدمات رسانی به مردم هستند عمل کند.
همچنیین پس از انتخابات باید نمایندگان مردم مورد ارزیابی فصلی قرار گیرند و کارنامه عملکردشان در کمیسیون های تخصصی و علنی مورد ارزیابی قرار گیرد تا راه حل های غیر عملی که تنها بر روی کاغذ قابل اجرا هستند باعث فریب افکار عمومی نگردد.