جمعه 13 ارديبهشت 1392-16:27

یک آه بلند!

گزارش+گزارش تصویری مازندنومه از کنسرت موسیقی سنتی گروه مهربانگ+گفت و گو با خواننده گروه


مازندنومه،کلثوم فلاحی:گروه موسیقی مهربانگ شامگاه جمعه در سالن هلال‌احمر ساری در 2 سئانس، به اجرای موسیقی سنتی پرداخت.

 این کنسرت با استقبال مردم مواجه و تمامی صندلی‌ها پر شد.استاد احمد محسن پور،استاد اسدالله عمادی،طیار یزدان پناه لموکی و تعدادی دیگر از اهالی هنر و فرهنگ مازندران در این کنسرت حضور داشتند.

فرزاد محمدنژاد سرپرست گروه و آهنگساز و نوازنده تار، محمد نوری نوازنده سنتور، امیر خواستار نوازنده نی، پویا خوشبین نوازنده عود، عرفان حسینی نوازنده کمانچه، ایمان امینی نوازنده ویلن سل، علی اکبرزاده نوازنده تنبک و مزدک صیفی نوازنده کاخن، کوزه، دف و دایره دیگر اعضای گروه موسیقی مهربانگ را تشکیل می‌دهند.

گروه موسیقی مهربانگ در هر سئانس در 2 بخش به اجرای موسیقی پرداخت. بخش نخست در دستگاه اصفهان با نام «زندگی» شعری از هوشنگ ابتهاج، موسیقی سیال بین آواز، قطعه و تصنیف. بخش دوم در دستگاه شور و دشتی؛ تصنیف غم دل، چهارمضراب از آقای تبسم، شعری از رهی معیری، قطعه‌ای از آقای محمدنژاد، دوبیتی خوانی از ابیات باباطاهر و بعد هم تصنیف.

رامین اعتماد‌زاده خواننده میهمان گروه موسیقی مهربانگ، متولد سال 65 و دارای فوق لیسانس عمران است.با او گفت و گو کردیم.

 مازندنومه: از آغاز به‌کارتان در حوزه موسیقی بگویید.

اعتمادزاده: از سال 82، خدمت استاد محسن‌پور، فرا گرفتن موسیقی را شروع کردم، سال 85 موفق شدم خدمت استاد حمیدرضا نوربخش شاگردی کنم و از سال 86 هم در کارگاه استاد شحریان حضور یافتم و همچنان این کلاس‌ها را می‌گذرانم.

 مازندنومه: گروه مهربانگ از چه سالی آغاز به‌کار کرده؟

 اعتمادزاده: این گروه از سال 88 شروع به‌کار کرده و من خواننده میهمان گروه موسیقی مهربانگ در این کنسرت بودم.

 مازندنومه: ساز تخصصی خودتان چیست؟

 اعتمادزاده: سه تار

 مازنومه: قشر جوان کمتر به سمت موسیقی سنتی و اصیل ایرانی می‌رود، این ذوق چه‌گونه در شما به وجود آمد؟

اعتمادزاده: با حرف‌تان موافق نیستم، چراکه معتقدم هرکسی کو دور ماند از اصل خویش، بازجوید روزگار وصل خویش. بخشی هم به خاطر ضعف آهنگ‌سازهای ما است و اگر قطعات را با شعرهای به روزتری بسازند، می‌توانند نسل جوان را جذب کنند و این اتفاق در حال افتادن است، من امیدوارم به آینده موسیقی سنتی.

من در نوجوانی، قرآن تلاوت می‌کردم، خانواده من فرهنگی هستند و از ابتدا در کتاب و موسیقی اصیل بزرگ شدم و همه چیز با اصالت به جلو می‌رفت. انتخاب خودم بود و به سمت موسیقی سنتی آمدم، مشوق من، بیشتر آلبوم‌های استاد شجریان بود.

 مازندنومه: برای برگزاری کنسرت با چه مشکلاتی مواجه بودید؟

 اعتمادزاده: فقط یک آه بلند می کشم! ترجیح می‌دهم بیش از این حرفی نزنم.