دوشنبه 10 تير 1392-15:26
دولت آینده و رای اکثریت
حال که ریاست جمهوری منتخب به صراحت از تعهد و اراده خود برای توجه به رای اکثریت سخن گفته است، وظیفه و تکلیف ملی ایجاب می کند اولا سطح توقعات و مطالبات مردم بیش از ظرفیت و توانایی کشور بالا نرود و ثانیا" همه بخش های حاکمیت و جریانات و گروه های سیاسی، نخبگان و انجمن های حرفه ای و تخصصی دولت و ریاست جمهور را در این مسئولیت خطیر مشفقانه مدد رسانند.
مازندنومه؛یادداشت مهمان،جعفر رحمان زاده،فعال سیاسی: هرگاه در نظام سیاسی رقابت های انتخاباتی بر اساس ساز و کارهای حزبی صورت پذیرد دولت برآمده از حزب پیروز در انتخابات خواهد بود.
اما در کشور ما، به رغم گذشت بیش از سه دهه از انقلاب اسلامی، متاسفانه هنوز احزاب نقش و جایگاه موثری را در رقابت های انتخاباتی نداشته و به طور طبیعی دولت ها خارج از رفتارهای حزبی و برنامه های اعلامی آنان شکل می گیرد.
سخنان رئیس جمهوری منتخب در روز شنبه و در همایش افق رسانه ملی مبنی بر اینکه دولت آینده وامدار هیچ حزب و گروهی نیست را در این راستا می توان ارزیابی کرد.
در فقدان احزاب کارآمد و برنامه محور، نامزدهای ریاست جمهوری در فرایند برگزاری انتخابات به ویژه ایام تبلیغات ، شعارها، مواضع و برنامه هایی را اعلام می کنند که شهروندان بر اساس آن مواضع و رویکرد در حوزه اقتصاد، سیاست داخلی و خارجی، فرهنگ و... تصمیم گیری کرده و آرای خود را به سبد رای نامزد مورد نظر خود می ریزند.
در چنین فضایی طبیعی است که رئیس جمهوری برگزیده خود را متعهد و ملتزم به خواست اکثریتی بداند که وی را در فرایند رقابت با سایر نامزدها انتخاب کردند.
مردم ایران در انتخابات اخیر با تصریح شایسته و به هنگام مقام معظم رهبری و با صبوری و شکیبایی آیت الله هاشمی و تدبیر ممتاز حجه الاسلام سید محمد خاتمی و اخلاق مداری دکتر عارف، اراده خود را در اعمال حق تعیین سرنوشت به منصه ظهور رساندند و در مشارکتی فراگیر به گفتمان اعتدال برای اصلاح و تغییر رای دادند.
آرای مردم ناظر به تحول خواهی، پرهیز از افراط و خودسری، عقلانیت، خردورزی، شایسته سالاری، قانون مداری، ترمیم شکاف های اقتصادی و اجتماعی، به رسمیت شناختن شادی و نشاط اجتماعی، حقوق و عزت شهروندان، مدارا، صلح، اخلاق مداری ، وحدت و انسجام بود که جناب آقای روحانی در زمان انتخابات و پس از آن و از جمله در سخنرانی پیش گفته بر آن تاکید و پای فشردند و صد البته تاکید جناب ایشان بر این مهم که دولت آینده در چارچوب رای اکثریت حرکت خواهد کرد به مفهوم آن نخواهد بود که دولت نسبت به حقوق همه افراد جامعه -حتی آنانی که در انتخابات شرکت نکرده اند- اعتنایی ندارد، بلکه اقتضای مسئولیت ریاست جمهوری بر اساس سوگندی که یاد می کند آن است که همه شهروندان را در مقابل قانون برابر و با ایجاد فرصتهای مساوی ، حتی برای اقلیت فراهم خواهد کرد.
نکته ضروری آن است، حال که ریاست جمهوری منتخب به صراحت از تعهد و اراده خود برای توجه به رای اکثریت سخن گفته است، وظیفه و تکلیف ملی ایجاب می کند اولا سطح توقعات و مطالبات مردم بیش از ظرفیت و توانایی کشور بالا نرود و ثانیا" همه بخش های حاکمیت و جریانات و گروه های سیاسی، نخبگان و انجمن های حرفه ای و تخصصی دولت و ریاست جمهور را در این مسئولیت خطیر مشفقانه مدد رسانند. چون در این شرایط حساس داخلی و بین المللی همه جریانات سیاسی به این نتیجه رسیده اند وقتی دستها با هم باشند کارهای سخت نیز آسان خواهد شد.
همانگونه که اصلاح طلبان بارها از سوی رهبران این جریان بزرگ سیاسی و اجتماعی اعلام شد، ضمن ابراز خرسندی از مواضع و برنامه های جناب آقای دکتر روحانی، هرگز به دنبال سهم خواهی نبوده و نخواهد بود.
آنها انتظار دارند که در فرایند معقول و با استفاده از ظرفیت انتخابات کشور در مسیر اصلاح، اعتدال، عقلانیت و تدبیر به جایگاه شایسته خود در عرصه داخلی و بین المللی نائل شود.