پنجشنبه 4 ارديبهشت 1393-23:15

جشن مازندران شناسی در روز مازندران

آجدانی: رسانه های منتقد، افتخار حضور نمی دهند!

در نشست مطبوعاتی مدیرکل دفتر آموزش و پژوهش استانداری مازندران مطرح شد: طرح دستورالعمل پژوهشی 5 ساله مازندران در حال تدوین است/ بدون تایید واجماع نظر کارشناسان اتاق فکر قدمی را بر نخواهم داشت/ سامانه اطلاعات پژوهشگران در حال تکمیل و به روز شدن است.


 

مازندنومه؛ سرویس فرهنگی و هنری، رضا شریعتی: از ساعت 10:45 دقیقه صبح پنج شنبه همزمان با هفتادمین روز حضور لطف الله آجدانی در سمت مدیر کل آموزش وپژوهش استانداری مازندران، دومین کنفرانس خبری او درسالن همایش های ساختمان شماره دو استانداری مازندران برگزار شد.

لطف الله آجدانی در ابتدای این نشست  به دعوت خود از رسانه های منتقد دولت  برای حضور در این جلسه اشاره کرد وگفت: از آنجا که لازمه نقد حضور در نشست های رو در رو است، شاید  فرصت مناسبی بود که ما در معرض نقد وارزیابی وکارشناسی اهالی رسانه قرار بگیرم، ما از نقد استقبال می کنیم اما زمانی که برخی منتقدان ما  تریبون های یک طرفه را در اختیار دارند بسیار خوب تاخت وتاز می کنند و در نشست دوجانبه که معنای تعامل در آن شکل می گیرد، افتخار حضور نمی دهند!

وی ادامه داد: من ، استاندار ومجموعه استانداری انتظار داشتیم تا منتقدان با حضور در یک تعامل سازنده ما را همراهی می کردند که با عدم حضورشان ما را محروم ساختند.

این مسئول با بیان اینکه در این نشست قصد دارم اهم برنامه های آموزشی وپژوهشی سال 93 را بیان کنم که حاصل تلاش همکاران ما در حوزه پژوهش وسایر دستگاه ها است، اظهار داشت: در حوزه پژوهشی مهمترین معضل ما فقدان یک چشم انداز روشن و شفاف از سیاست ها وبرنامه های پژوهشی، به رغم وجود سندهای پژوهشی وتلاش های ارزنده ی همکاران قبل از من است که به نظر می رسید نیاز مبرم به تدوین یک طرح جامع پژوهشی است.

وی تصریح کرد: با همکاری همکاران ما وصاحب نظران وکارشناسان این حوزه، با آسیب شناسی بحث مدیریت پژوهشی و تعریف راهکارهای کارآمد برای تنگناهای موجود در حوزه پژوهش، طرحی را با لحاظ اسناد بالا دستی اعم از برنامه پنج ساله پنجم برنامه ومصوبات وزارت کشور، افق 1404 ومحتویات ونیازمندی های عمومی، محلی ومنطقه ای به مرحله اجرا درآورده ایم که الان در مراحل پایانی کار هستیم.

آجدانی افزود: این طرح دستورالعمل 5 ساله استان مازندران در حوزه پژوهش است که می تواند بسیاری از گره ها ومبهمات آموزشی را بازسازی کند ودر اجرای برنامه های ما مثمر ثمر است، ضمن اینکه در حوزه یکپارچه سازی حوزه های پژوهش هم می تواند موثر باشد.

مدیر کل آموزش وپژوهش استانداری مازندران  با اشاره به تقویم آموزشی سال 93 که در آن  از صفر تا صد برنامه های سال که  به صورت شفاف  جای گرفته است، تاکید کرد: دو اقدام مهم؛ تشکیل تالار تخصصی گفت وگوهای پژوهشی و اتاق فکر در تقویم سالانه پژوهشی قرار گرفته است  که درجلسات  تالار تخصصی، گفت وگوهای پژوهشی به صورت مستمر وماهانه در مورد یکی از حوزه های استانی با حضور کارشناسان وصاحب نظران ومسئولان استان برگزار خواهد شد.

 این مسئول ادامه داد: اولین نشست تالار تخصصی با محوریت گردشگری است که ساعت 9صبح 18 اردیبهشت ماه در تالار همایش های همین مجموعه با حضور یک نماینده مجلس، مدیر کل میراث فرهنگی وگردشگری مازندران، یکی از صاحب نظران مرتبط با موضوع گفت وگو و یک یا دو نفر از مدیران بخش خصوصی به صورت تریبون آزاد اندیشی منتقدانه برگزار می شود.

آجدانی تشکیل اتاق فکر را یکی از حرکت های ارزشمندی که تحقق یافته، دانست واظهار داشت:21 نفر از صاحب نظران حوزه های مختلف را  با تخصص های مختلف ومتنوع دعوت کردیم برای شان احکامی صادر کردیم ومقرر شد هر ماه یکبار جلسه داشته باشیم.

وی برگزاری نخستین جلسه اتاق فکر را در اردیبهشت ماه اعلام کرد و تاکید کرد: این اتاق فکر قرار نیست به هیچ وجه به صورت نمایشی باشد، چرا که ما معتقدیم در یک محیط آزاد وامن بر اساس توانمندی ها، افراد باید کمک کنند وفراتر از آن فرصت های خلاقی را ایجاد کنیم.

این مسئول با بیان اینکه اتاق فکر نقش برجسته ومهمی در سیاست ها وتصمیم گیری ها خواهد داشت که با رعایت قوانین ودستور العمل های موجود، اثر بخش خواهد بود، ادامه داد:قطعا ما بدون تایید واجماع نظر کارشناسان اتاق فکر قدمی را بر نخواهم داشت.

مدیر کل آموزش وپژوهش استانداری مازندران، یکی از معضلات موجود در حوزه پژوهشی را تخصصی نبودن کمیته های آموزش دانست و گفت:موضوعات مرتبط با دفتر، موضوعات متعدد وکثیری را شامل می شد، در حالی که کمیته های تخصصی  به یکی دو حوزه خاص خلاصه می شد .

وی ادامه داد:ما در حوزه علوم انسانی وحوزه ها ی فرهنگی، کارشناسانی نداشتیم، ولی در حوزه های کشاورزی شیمی ونانو فناوری کارشناسان بزرگی را در خدمت مجموعه بودند.

آجدانی ساماندهی دستاورد های در دست اجرا را هم یکی از اقدامات این حوزه دانست وخاطر نشان کرد: ما باید در راستای برگزاری همایش ها دلیل داشته باشیم و ببینم که اصلا چرا یک همایش را برگزار می کنیم وهمایش ودستاورد های آن چه چیزی می تواند باشد.

وی اظهار داشت: سامانه اطلاعات پژوهشگران در حال تکمیل وبروز شدن است و این سامانه اجازه می دهد شناخت کامل تری از پژوهشگران و موضوعات پژوهشی انجام شده داشته باشیم تا از تکرار موضوعات پژوهشی وموازی کاری ها جلوگیری شود.

این مسئول با بیان به روز شدن پایگاه اطلاع رسانی دفتر آموزش وپژوهش استانداری، آن را یک منبع ومرجع اطلاع رسانی عملکرد در راستای سیاست های دولت تدبیر وامید دانست.
آجدانی سپس به حوزه زنان اشاره کرد وگفت: این حوزه نیاز به تلاش بیشتری دارد، اگرچه در اتاق فکر از برخی بانوان صاحب نام دعوت کردیم، بنا داریم کمیته تخصصی پژوهشی در امور بانوان را شکل دهیم  تا از حداکثر توانمندی زنان صاحب نام در این حوزه استفاده کنیم.

مدیر کل آموزش وپژوهش استانداری مازندران  به کم لطفی صورت گرفته به پژوهشگران آزاد اشاره کرد واظهار داشت: در گذشته کار فرما یک دستگاه اداری و اجرایی بود ومجری الزاما یک مرکز دانشگاهی بود.

وی با اشاره به زحمات وتلاش های برخی از پژوهشگران که فاقد تحصیلات آکادمیک بودند وخارج بودن این افراد، علی رغم پژوهش های خوب شان از سیکل انتخاب پژوهشگران برتر وضرورت ورورد پیدا کردن به این حوزه گفت:لازم بود بیندیشیم چگونه باید این امر را ساماندهی کنیم.

آجدانی سپس به برگزاری جشن مازندران شناسی اشاره کرد واظهار داشت:برای نخستین بار برگزاری جشنواره مازندران شناسی را تصویب کردیم که قرار است همه ساله در روز مازندران این جشنواره برگزارشود واکنون در حال بررسی مولفه های برتر در مازندران شناسی هستیم.

وی گفت:قرار است در این جشنواره از تمام کسانی که حضورشان در حوزه تاریخ، موسیقی، مطبوعات مازندران و ... به نحو شایسته تجلیل شود.

مدیر کل آموزش وپژوهش استانداری مازندران  به اندیشه تاسیس مکان های آموزشی وپژوهشی اشاره کرد وگفت:متاسفانه بنا به حاشیه هایی، شعبه چهارم موسسه آموزشی رویان که در حوزه سرطان شناسی در حال فعالیت است، در حال خروج ازمازندران بود که با تماس های صورت گرفته با مدیراین مجموعه موفق شدیم آن را در شهرستان آمل نگه داریم.

آجدانی سپس به آسیب شناسی علت عدم سرمایه گذاری سرمایه گذاران در بحث های پژوهشی اشاره کرد وگفت: باید در این حوزه به سود آوری وامنیت سرمایه برسیم تا امنیت وآسودگی لازم برای فعالیت در این بخش مهیا شود.