يکشنبه 7 ارديبهشت 1393-14:11

شیشه اول،مواد مخدردوم، طلاق سوم!

قاسمی: راه کارهای قدیمی، جوابگو نیست

مدیرعامل بنیاد فردای بهتر گفت: نخستین کارگاه حساس‌سازی و توان‌مندسازی مدیران استانی در مقابله با مصرف‌کنندگان مشروبات الکلی 17 اردیبهشت‌ماه برگزار می شود.


 مازندنومه؛ سرویس اجتماعی، کلثوم فلاحی: احسان قاسمی -مدیرعامل بنیاد فردای بهتر- در نخستین سالگرد تاسیس این بنیاد، اظهار داشت: در دنیای امروز آسیب‌های اجتماعی بسیار پیچیده‌تر شده و راه‌کارهای قدیمی نمی‌توان با این آسیب‌ها مقابله کرد.

وی با بیان اینکه به عنوان یک ضرورت در رفع مشکلات اجتماعی، باید به سازمان‌های مردم‌نهاد توجه شود، گفت: مهم‌ترین تهدید اجتماعی امروز، اعتیاد است.

قاسمی با اشاره به اینکه بودجه‌ای که کشور ژاپن برای دوره پیش‌دبستانی درنظر می‌گیرد چهار برابر بودجه‌ای است که صرف دانشگاه‌ها می‌کند، یادآور شد:‌توجه کشورهای توسعه یافته به فرهنگ‌سازی در سنین پایین‌تر، می‌تواند الگوی مورد استفاده ما هم باشد.

وی با اشاره به آمار بالای اعتیاد در بین جمعیت تحصیل‌کرده، خاطرنشان کرد: این آمار شاهد بر این مدعا است که برای آموزش مهارت‌های اجتماعی برنامه‌ای در سطح دانشگاه‌ها وجود ندارد.

مدیرعامل بنیاد فردای بهتر با بیان اینکه در هیچ یک از آمار رسمی، میزان طلاق، بزه‌کاری، اعتیاد و ... اعلام نمی‌شود، گفت: سوالی که همیشه مطرح است این است که چرا هیچ نامزد انتخابات ریاست‌جمهوری در زمان تبلیغات، گزارشی از این آمار نمی‌دهد. عمده توجه این افراد به مسائل اقتصادی است و مسائل اجتماعی معمولا مغفول واقع می‌شوند.

وی با بیان اینکه کارهای داوطلبانه هیچ‌گاه جایگزین خدمات دولتی نیست بلکه مکمل اساسی برنامه‌های دولتی است، اظهار داشت: مدیران ما نگاه درستی به اقدامات داوطلبانه ندارند و تصور می‌کنند که جمعیت‌هایی که اقدامات داوطلبانه انجام می‌دهند در نظر دارند که جایگزینی برای آنها شوند.

قاسمی با اشاره به اینکه سال 2001 سال بین‌المللی کار داوطلبانه نامگذاری شده بود، افزود: از آن زمان، کارهای داوطلبانه در دنیا شکل و شمایل جدی‌تری گرفت و دولت‌ها برای اقدامات داوطلبانه تفکر بیشتری می‌کردند.

وی با بیان اینکه به وزیر کشور پیشنهاد دادیم که فعالیت‌های داوطلبانه به عنوان شاخصه مهم جذب نیرو در دستگاه‌های دولتی مورد توجه باشد که این پیشنهاد به تصویب هم رسید، اظهار داشت: پیشنهاد دیگر ما در زمینه گنجاندن فرهنگ‌سازی مسائل مربوط به سمن‌ها در کتاب‌های درسی بود که این مورد هم به تصویب رسید و از طریق وزارت کشور به وزارت آموزش و پرورش ارجاع شد.

قاسمی با اشاره به فعالیت 175 هزار سازمان مردم نهاد در کشور کانادا، تصریح کرد:‌ با توجه به مشکلات اقتصادی که دولت با آن دست و پنجه نرم می‌کند سازمان‌های مردم‌نهاد بهترین وسیله برای ارتباط دولت با مردم هستند.



وی با اشاره به مسئله درخواست دولت از مردم درباره انصراف از یارانه، متذکر شد: اگر ماه‌ها قبل از ظرفیت سازمان‌های مردم‌نهاد استفاده کرده و از این طریق به فرهنگ سازی می‌پرداختند این طرح از سوی مردم مورد استقبال قرار می‌گرفت.

مدیرعامل بنیاد فردای بهتر با بیان اینکه مازندران با وجود داشتن ظرفیت‌های بالای گردشگری، مواهب طبیعی، تیم‌های ورزشی و قهرمان مختلف و ... اما از آمارهای ناراحت‌کننده‌ای هم برخوردار است، ادامه داد: مازندران رتبه نخست مصرف شیشه، رتبه دوم مصرف مواد مخدر به میزان مصرف و رتبه سوم طلاق را در کشور دارد.

وی با اشاره به اینکه اینها مسائل خوشایندی نیست، تصریح کرد:‌پایین آمدن سن اعتیاد و خیانت‌هایی که در خانواده در بین زوجین اتفاق می‌افتد از معضلات امروز است.

قاسمی با اشاره به مصرف بالای مواد اعتیادآور صنعتی در بین جامعه تحصیل‌کرده و اعتیاد به الکل، افزود: به جهت اهمیت مسئله اعتیاد به الکل، نخستین کارگاه حساس‌سازی و توان‌مندسازی مدیران استانی در مقابله با مصرف‌کنندگان مشروبات الکلی را در ماه جاری باهمکاری اداره کل اجتماعی استانداری برگزار می‌کنیم.

وی با بیان اینکه شعار ما در بنیاد فردای بهتر "همه با هم یاد بگیریم" است، خاطرنشان کرد: مشکلات اقتصادی و معیشتی برای همه ما وجود دارد اما با همه این مسائل، می‌توانیم از طریق مهارت‌هایی که آموزش می‌بینیم،  سالم‌تر زندگی کنیم.

قاسمی با اشاره به اینکه دوران سرمایه به لحاظ منابع مالی، به پایان رسیده است، گفت: امروز بحث سرمایه‌های اجتماعی و انسان‌های توان‌مندی که مشکلات خود را حل می‌کنند مطرح است.

وی با بیان اینکه آموزش، اصلی‌ترین محور فعالیت‌های بنیاد فردای بهتر است، یادآور شد:‌ اولویت کاری ما آموزش در روستاها است. با وجود جمعیت بالای روستایی مازندران اما مادران و دختران روستایی در همه برنامه‌ها فراموش شده‌ هستند و هیچ برنامه خاصی برای آنها درنظر گرفته نشده است.

قاسمی با اشاره به اینکه عمده فعالیت‌های بعدی ما در مهدکودک‌ها و فرهنگ‌سازی در سنین پایین است، اظهار داشت:‌ یکی از عادت‌های بد ما ایرانی‌ها این است که اجازه می‌دهیم اتفاق بد رخ دهد و بعد به دنبال راه‌کار هستیم، پیشگیری در اولویت کاری ما نیست.

وی خاطرنشان کرد: موضوع بعدی هم مشاره گرفتن از افراد غیرمتخصص است که راه را اشتباه نشان می‌دهند و نه تنها مشکلی را حل نمی‌کنند بلکه مشکلی هم بر مشکلات ما اضافه می‌کنند. برای همین است که آمار طلاق افزایش یافته است چون مهارت انتخاب و ازدواج، آموزش داده نمی‌شود.

قاسمی با اشاره به اینکه آموزش مهارت‌های زندگی همچنان در دانشگاه جایی ندارد، گفت: محیط دانشگاه و به ویژه دانشجو از آموزش مهارت‌ها فاصله گرفته‌اند و وزارت علوم باید تاکید بیشتری بر این مسئله داشته باشد.

وی با بیان اینکه برای مبارزه با مواد مخدر شهدای زیادی را تقدیم کردیم و شاید افرادی در جریان این مسائل نباشند، اظهار داشت: برای این آگاه‌سازی نباید از جامعه دانشگاهی غافل شویم.

قاسمی با اشاره به اینکه جامعه به سمت بی‌تفاوت شدن رفته است، تصریح کرد: ما برای ترویج احساس وظیفه ملی کار می‌کنیم.

وی یادآور شد: اندیشیدن به احساس وظیفه در مقابل همدیگر، مهم‌ترین کاری است که ما به عنوان سازمان مردم‌نهاد می‌توانیم انجام دهیم.

قاسمی با اشاره به عضویت 2هزار نفر در بنیاد فردای بهتر، افزود: این بنیاد بیش از 150 عضو فعال دارد.

وی با بیان اینکه ما آمده‌ایم تا بار مالی دولت را کاهش دهیم، ادامه داد: اگر قرار بود به دنبال دریافت اعتبار از دولت باشیم این همه سازمان و دستگاه عریض و طویل دولتی وجود دارد و دیگر نیازی به ما نبود. ما می‌خواهیم مشارکت‌های مردمی را افزایش دهیم.