چهارشنبه 19 مرداد 1384-0:0
باغي با وسعت 60 هکتار
آشنايي با باغ تاريخى رامسر و چند مکان گردشگري مازندران.
همه آنهايى كه رامسر را سير و سياحت مى كنند براى صرف چاى و لحظه اى استراحت به سراغ باغ تاريخى رامسر مى روند.باغ تاريخى رامسر با مساحت ۶۰ هزار متر مربع از باغ هاى سنتى و زيباى ايران و استان مازندران به شمار مى رود. عمارت زيباى آن با مشخصه هاى معمارى معاصر در يك طبقه ، به شكل مستطيل ساخته شده است .
اين بنا با يك سالن مركزى ، اتاق ها و ايوان گچ برى شده با چند ستون سنگى به شيوه دوره معمارى «دوريك » ساخته شده است . از شاخص هاى معمارى عصر پهلوى اول كاربرد سنگ هاى مرمر و تزئينات وابسته به آن ، گچبرى ها، آينه كارى صحن اصلى و ايوان است كه اصول طراحى و اجراى آن كاملاً رعايت شده است .
اما گشت و گذار در مازندران را در سياحت جنگل ها خلاصه نكنيد. در بالاى كوهى مشرف به شهر بهشهر كاخى واقع شده كه از جمله ابنيه تاريخى با شكوه دوره صفوى است و در دوره پهلوى مرمت و بازسازى شده و واجد ارزش هاى سياحتى است . كاخ صفى آباد با طرح مربع در دو طبقه ساخته شده و سقفى دايره اى شكل دارد. نماى داخلى و خارجى كاخ با كاشى هاى رنگين و متنوع دوره صفوى آراسته شده بود كه امروزه اثرى از آنها نيست .
كاخ تميشان نور را هم فراموش نكنيد. اين كاخ در ۵ كيلومترى شهرستان نور واقع شده و در دوران سلطنت پهلوى دوم به دستور اشرف (خواهر محمد رضا شاه ) ساخته شده و در زمره مجموعه كاخ هايى است كه امروزه در اختيار بنياد جانبازان قرار گرفته است . روبه روى آن بناى زيبا و بزرگ ديگرى وجود دارد كه در كنار ساحل درياى خزر ساخته شده و به عنوان پلاژ اختصاصى سلطنتى مورد استفاده قرار مى گرفت . ساختمان اين بنا از نظر طراحى و تزئينات ، زيبايى خاصى دارد و با ساير ارزش هاى هنرى و معمارى آن برابرى مى كند.
ديگر كاخ ها و عمارات استان مازندران عبارتند از: كاخ عباس آباد در ۸ كيلومترى جنوب شرقى شهرستان بهشهر (مربوط به دوره صفوى )، كاخ چشمه عمارت در شهرستان بهشهر (مربوط به دوره صفوى )، كاخ اُجابيت در كلاردشت (مربوط به دوره پهلوى )، كاخ شهرداري بابل در جنوب بابل (مربوط به دوره پهلوى ) و كاخ چاى خوران در چالوس (مربوط به دوره پهلوى ).