چهارشنبه 17 دی 1393-9:56

شهردار قائم شهر:

مخالفان سياسي ما با چراغ خاموش حركت هاي ايذايي انجام می دهند

سیدعلی حجازی: کنترل ترافيك و جمع آوري آب هاي سطحي اولویت کاری ماست/اجراي تقاطع شهید مهدوی ربطي به شهرداري ندارد/ در نظارت بر زباله حتما بايد دولت مداخله كند/مخالفانم توان كار زيربنايي را ندارند و کارهای واکسی انجام می دهند./ دامادي اصلاح طلب نيست، راست سنتي هم نيست.


مازندنومه؛ سرویس اجتماعی، سردبیر+محمداسماعیل بخشی سورکی: سيدعلي حجازي -شهردار سابق ساري و مديرعامل سابق شركت همياري ها و شهرداري هاي استان مازندران- از 30 مهرماه امسال به عنوان شهردار قائمشهر انتخاب شد و هم اكنون در شهرداري اين شهر مشغول به فعاليت است.

صبغه سياسي حجازي که در محافل و رسانه ها به ژنرال شهرت دارد، در کنار تجربه فراوان او سبب شده در همین مدت کوتاه، اقدامات موثری را در قائم شهر شاهد باشیم که به مذاق شهروندان هم خوش آمده است. با علی حجازی در دفتر کارش گفت و گو کردیم. در این مصاحبه هم سئوال های حوزه کاریش را پرسیدیم و هم گریزی به سیاست زدیم.

مازندنومه: آقاي حجازي اولويت كاري شما در قائم شهر آن طور كه اعلام كرديد موضوع كنترل ترافيك و جمع آوري آب هاي سطحي است. تایید می کنید؟

حجازي: بله همين طور است. طرح جامع ترافيكي كه قبلا تهيه شده است ما به دنبال بازنگري و اجراي آن هستيم تا بتوانيم بخشي از مشكلات ترافيكي شهر را حل كنيم. در خصوص هدايت آب هاي سطحي نيز لايحه اي را به شورا داده ايم كه مجوز مطالعات طرح جامع هدايت آب هاي سطحي شهر را تهيه كنيم، به اين دليل كه در اثر كوچكترين بارندگي شهر دچار مشكل مي شود. اين دو مورد در اولويت كارهاي ما است.

مازندنومه: فكر مي كنيد تهيه و اجراي اين طرح تا چه زماني طول مي كشد؟

حجازي: تلاش مي كنيم تا پايان دوره چهارم شوراهاي اسلامي اين طرح اجرايي شود.

مازندنومه: با توجه به بودجه هاي محدود شهرداري و درآمدهاي شهري، ظاهرا اين امر ممكن نخواهد بود. براي حل اين مشكل چه برنامه اي داريد؟

حجازي: مشكلات اعتباري از طريق اوراق مشاركت و وام در حال حل است كه در اين زمينه مشكلي نخواهيم داشت.

مازندنومه: يكسري از اراضي يا مغازه ها در شهر وجود دارد كه چندين سال است تملك نشده است، ظاهرا شما به دنبال تهاتر و يا تملك اين مغازه ها و اراضي هستيد. با تملك اين اراضي چه هدفي را دنبال مي كنيد؟

حجازي: خب يكسري از اين اراضي مانند زمینی كه در خيابان ایثار14 قرار داشت براي ايجاد فضاي سبز و يا نصب ست هاي ورزشي براي استفاده مردم مورد هدف خواهد بود و بعضي از مغازه ها و زمين ها نيز در معبر عمومي است كه اميدواريم با تملك آنها بتوانيم مشكل چشم انداز بصري شهري و همچنين تردد مردم را حل كنيم.

مازندنومه: در خصوص تقاطع غیرهم سطح شهيد مهدوي و مشكلاتي كه در اجراي اين طرح به وجود آمده است پيشنهاد شهرداري چيست؟

حجازي: اجراي اين تقاطع ربطي به شهرداري ندارد، بلكه از صفر تا صد آن به عهده اداره كل راه و شهرسازي استان است كه نمايندگان نيز در تلاش هستند تا مشكلات آن را حل كنند. بعد از تصويب و تامين اعتبار بعضي از مغازه دار ها و كسبه محلي اعتراض كردند و بعضي از مقامات هم پيگير حرف مردم شدند، در حالي كه در طرح هاي اين چنيني بايد منافع عامه مردم در نظر گرفته شود. خب مسئولي حرف نابجايي زد و مردم هم گر گرفتند. در هر صورت ما راغب به اجراي اين طرح هستيم.

مازندنومه: نظر ديگري مانند ايجاد زيرگذر در اين مسير نداريد؟

حجازي: خير، به علت وجود لوله فشارقوي گازرساني به سوادكوه امكان جابجايي تاسيسات به هيچ عنوان وجود ندارد و پيشنهاد مسلم شهرداري اجراي همين تقاطع غير همسطح است.

مازندنومه: در خصوص مشكل زباله قائمشهر و بوي بد تعفني كه حتی در مسیر شهری به شهر نيز مي رسد و مردم را آزار مي دهد چه پيشنهادي داريد و برنامه شما براي حل اين مشكل چيست؟

حجازي: بنده در اين خصوص مصاحبه اي با صدا و سيما هم كرده ام. اعتقاد داريم كه در نظارت بر زباله حتما بايد دولت مداخله كند. شهرداري بدون كمك دولت موفق نخواهد بود. البته نظر بنده اين است كه بايد اين مجموعه پسماند شهري به صورت متمركز زير نظر استان تشكيل شود. در زمان مهندس طاهايي-استاندار قبلي مازندران- اين روند پيگيري شد اما تاكنون نتيجه اي حاصل نشده است. اگر اينكار انجام و سازمان پسماند استاني تشكيل شود، تصميم گيري ها متمركز و اعتبارات نيز در اين خصوص متمركز خواهد شد.

بسياري از شهرداري ها كه به صورت جزيره اي عمل مي كنند در اين سازمان به صورت تجميعي و هدفمند اقدام خواهند كرد. در واقع هر شهرداري تا زماني كه اين سازمان استاني تشكيل نشده است با توجه به توان خود، موضوع پسماند را به صورت ناقص انجام مي دهد.

براي مثال اگر از شهرداري هاي استان فقط 30 شهرداري را متمركز كنيم و اعتبارات يك كاسه شود شما مي توانيد از هدر رفت منابع اعتباري جلوگيري و در خصوص اين موضوع نيز به صورت يك جا تصميم گيري و مديريت كنيد.

مازندنومه: فرهنگ و هنر يكي از موضوعات اساسي و ريشه اي است. فرهنگ سازي هم در خصوص مسايل مختلف در شهر اهميت ويژه اي دارد كه متاسفانه در ادوار مختلف شهرداري به فاز فرهنگي توجه نشده است. براي مثال در اواخر آبان ماه سال قبل قائم شهر به عنوان شهر نيشكر مطرح شد و جشنواره کلیا هم دو روز در شهر برگزار شد. امسال اما خبری نشد. مقوله فرهنگ و هنر در شهر به حالت ایستا درآمده است. برنامه شهرداری در این زمینه چیست؟

حجازي: جشنواره کلیا هزينه زيادي مي طلبيد كه خب متاسفانه نتوانستيم تامين كنيم. حالا مشخصا پيشنهاد شما در اين خصوص چيست؟ ما آمادگي داريم كه برنامه هاي فرهنگي شما را ارزيابي كرده و در شهر اجرا كنيم.

مازندنومه: پیشنهادها را به صورت مکتوب تقدیم خواهیم کرد. اما آقاي حجازي مهم ترين مشكل سياسي شما در قائم شهر چيست؟ آيا ادارت و نهادها با شهرداري تعامل سازنده اي دارند؟

حجازي: در قائم شهر ما مشكل سياسي خاصي نداريم، همه نهادها و ادارات با ما همراه هستند. اگر هم مشكلي باشد خود ادارات به دنبال رفع آن مشكل مي روند. البته از آمدن ما همه مردم و امام جمعه كه به عنوان يك پشتيبان معنوي محسوب مي شود، شديدا حمايت كردند كه من لازم مي دانم از همه آنها تشكر كنم. اما مي توان گفت مشكل اصلي ما مخالفان سياسي ما در ساري هستند كه به صورت چراغ خاموش حركت هاي ايذايي در قائم شهر انجام می دهند كه خب اين مسايل اندكي از توان نيروهاي اجرايي را كم مي كند. در واقع اين شلوغ كردن ها، دست اندازهايي را در مسير هدف ما ايجاد مي كند اما به لطف خداوند با حمايت هاي مردم و همراهي آن ها اين مشكلات را حل خواهيم كرد.

مازندنومه: آیا این ادعا برای شما اثبات شده است؟

حجازی: بله، برای من اثبات شده است.

مازندنومه: خب مخالفان شما چرا اينكار را مي كنند؟ آيا آنها دوست ندارند كه شما موفق باشيد و مردم از بهبود شرايط شهري رضايت داشته باشند؟

حجازي: معلوم است، چون اگر بنده موفق شوم، آنها ضرر مي كنند، براي اينكه بنده به دنبال كارهاي زير بنايي هستم و رنگ و روغن و كارهاي واكسي انجام دادن و فريب دادن مردم را بلد نيستم. آنها توان كار زيربنايي را ندارند به اين دليل كه اين طرح ها در دراز مدت به نتيجه مي رسد و آنها هم توان پشتيباني و حمايت مردمي را ندارند دوست دارند در اين چند صباحي كه در مسند هستند، براي خود حواريون و طرفداراني جمع كنند. كار زيربنايي هم اجرايش سخت است و هم مدت به ثمر نشستن آن حداقل 5 تا 10 سال زمان مي برد كه در صورت موفقيت بنده، ضعف آنها مشخص خواهد شد.

مازندنومه: آقاي حجازي در جامعه مي گويند كه محمد دامادي -نماینده ای که شما حامی اصلی اش هستید- به دوستان دور و برش توجه نمي كند، پاسخ بسياري از تلفن هاي دوستانش را نمي دهد، هيچ كاري هم براي حتي اطرافيانش انجام نداده است و با اين روند در سال آينده در انتخابات نمي توان به انتخاب دوباره او خوش بين بود. به عنوان كسي كه با مرحوم دامادي از اوايل انقلاب بوده و امروز هم جنابعالي را به عنوان حامي دامادي جوان و نماينده ساري و مياندورود در مجلس شوراي اسلامي مي شناسند، بفرماييد تحليل تان از شرايط چگونه است؟

حجازي: البته بنده اعتقاد دارم مساله به شدتي كه مطرح مي كنيد، نيست.مخالفان بنده و دامادي اين موضوع را در اجتماع پخش و بزرگ نمايي مي كنند. يك نماينده شرح وظايفش وضع قوانين و مقررات و نظارت بر اجراي قانون است، بنابر اين در اجرا دخالتي ندارد. آقاي دامادي بر حسب معلومات و تجاربي كه کسب كرده راغب به مداخله اجرايي نيست و اعتقاد به نظارت بر اجرا دارد.

بعضي از دوستان و اطرافيان تمايل دارند ايشان مخصوصا در عزل و نصب ها مداخله كنند كه مي توان گفت اين بزرگترين تقابل بين دامادي و اطرافيانش است. البته شما بايد مشكلات مملكت ما را هم در نظر بگيريد. مملكتي كه در شرايط فعلي تحريم حاكم است امكان اشتغال و توليد نيز در آن كم است. بسياري از جوانان و اطرافيان از دامادي مطالبه اشتغال دارند مگر در محدوده ساري و مياندورود چقدر اشتغال و فرصت هاي كاري وجود دارد كه بتواند طرفداران خود را در آنجا مشغول كند؟ شما مي دانيد كه دولت جذب نيرو را هم ممنوع و منوط به برگزاري آزمون كرده است، بنابر اين محدوديت هم علت مضاعفي است كه بايد در نظر گرفت.

مازندنومه: يعني شما فضا را برای او مثبت ارزيابي مي كنيد؟

حجازي: بله دقيقا بنده فضا را مثبت ارزيابي مي كنم و معتقدم كه واقع بينانه بايد فضا را تحليل كرد.

مازندنومه: شما سابقه و پيشينه راست سنتي داريد و با سابقه چهار دهه اي در اين زمينه و دوستی قدیمی با افرادی چون علی صابری -اصولگرای کهنه کار استان-بعضي اظهار نظرهاي آقاي دامادي را كه بعد از دولت يازدهم به نظر اصلاح طلبان بيشتر گرايش دارد، چطور ارزيابي مي كنيد؟ آيا دامادي به اردوگاه اصلاح طلبان آمده است؟

حجازي: در مجلس افرادي مانند آقاي علي مطهري حضور دارند كه نمي توان گفت آنها اصلاح طلب هستند. حداقل تجربه سه دهه ما در فعاليت هاي حزبي آقاي مطهري را اصلاح طلب نمي داند. در واقع بايد پذيرفت كه امثال ايشان سبك خاصي براي خود دارند. بعضي اوقات ايرادهايي از اصلاح طلب ها مي گيرند، اما ظاهرا بيشتر ايرادش به اصولگراها است. البته در اين زمينه بيشتر اين اظهارنظرها در خصوص مسايل سال 88 افتاده است. در هر صورت همه ما بايد بپذيريم حركتي كه در سال 88 صورت پذيرفت، حركت درستي نبود. حركتي بود كه معاندان از آن به نفع خود سوء استفاده كردند. ما نمي گوييم مشكلي در مملكت نداريم اما همه مشكلات بايد حول محور رهبري و ولي فقيه حل شود، نه اينكه مشكلات در مسيري برود كه مخالفان و معاندان نظام از آن سوء استفاده كنند. اين نكته را بايد در نظر گرفت كه ما معترض نسبت به برخي مسايل حكومت نيستيم، اما آيا اين اعتراض بايد به اين منتج شود كه حالت تخريبي ايجاد شود يا بايد با حفظ اختلاف نظرها و سليقه ها به نقطه نظرهاي مناسب و يك نقظه مشترك رسيد كه از كيان اسلام و كشور محافظت كرد؟

در خصوص پاسخ به سوال شما هم بايد عرض كنم آقاي دامادي اصلاح طلب نيست، راست سنتي هم نيست، بلكه نظراتي دارد كه به شيوه و سبك خود آن را بيان مي كند.