پنجشنبه 24 ارديبهشت 1394-10:53
هدیه ارزشمند مازندرانی ها به امام رضا(ع)ضرب بزرگ ترین سکه دنیا به نام امام هشتم
سکه ولایتعهدی امام رضا (ع) به عنوان بزرگ ترین سکه دنیا توسط هنرمند چالوسی ضرب و به موزه آستان قدس تحویل داده می شود/ استاد سروی قصد دارد -اگر اعتبار کار تخصیص یابد- یک ماهه بزرگ ترین سکه جهان را از جنس نقره و به پهنای 150 سانتیمتر یعنی دو برابر سکه خارجی ها و به نام امام هشتم ضرب کند.
مازندنومه؛ سرویس فرهنگی و هنری، مینامحسن پور: استاد امیرحسین قربان سروی، هنرمند اهل چالوس است که در زمینه معماری، طراحی ها و سازه های نامتعارف زیادی در کارنامه خود دارد.
یک سالی می شود که قربان سروی مشغول بررسی و آماده سازی کاری تازه است که در دنیا نظیر ندارد.
او در گفت و گو با ما می گوید: « از ابتدای کلیدخوردن این پروژه حس و حال بسیار خوبی به من دست داده!»
پروژه استاد سروی، ضرب سکه ولایتعهدی امام رضا (ع) به پهنای 150 سانتیمتر است که بزرگ ترین سکه دنیا خواهد شد.
استاد می گوید: «حدود یک سال پیش با دیدن عکس بزرگ ترین و گران بها ترین سکه دنیا، در مسجد حضرت امام حسین (ع) علوی کلا که از محله های قدیمی سادات علوی در شهر چالوس است، به فکر ضرب بزرگ ترین سکه با نام امام هشتم افتادم.»
دلاور بزرگ نیا-مدیرکل میراث فرهنگی و گردشگری مازندران- استاد سروی را یکی از بزرگ ترین هنرمندان مازندران می داند و به ما می گوید: «ارزش کار و توانایی استاد بر ما پوشیده نیست و این کار گرانبها هدیه مردم ولایتمدار مازندران، به پیشگاه ملکوتی امام رضا (ع) است.»
بزرگ نیا ادامه می دهد: «وقتی هنرمند فرصت و ایده اش را برای جاودانگی اعتقاد و شهر و استانش می گذارد ما هم از ارزش هنری آن دفاع می کنیم.»
مدیرکل میراث فرهنگی مازندران پیش از این نیز با نامه نگاری هایی که با آستان قدس رضوی در خصوص همکاری با انجام این پروژه انجام داده، به روند کار سرعت بخشیده است.
در حال حاضر بزرگ ترین سکه دنیا متعلق به کشورهای مشترک المنافع و کاناداست، با عکس ملکه انگلیس و برگ پرچم کانادا و عکس کانگرو.
حالا این هنرمند چالوسی قصد دارد -اگر اعتبار کار تخصیص یابد- یک ماهه بزرگ ترین سکه جهان را از جنس نقره و به پهنای 150 سانتیمتر یعنی دو برابر سکه خارجی ها و به نام امام هشتم ضرب کند.
سکه کنونی ولایتعهدی امام هشتم از جنس نقره و ساخت اصفهان است، مربوط به سال 204 هجری قمری، دارای پهنای 2/3، قطر 00/3سانتیمتر و وزن 4/02 گرم.
نوشته های روی سکه هم این گونه است:
حاشیه بیرونی: لله الامر من قبل و من بعد و یومئذیفرج المومنون بنصرالله،
حاشیه داخلی: بسم الله ضرب هذا الدرهم بالمحمدیه ثنه اثنتین و ماتین،
مرکز: لا اله الا الله وحده لاسر کله المشرق.
همچنین نوشته های پشت سکه به این شرح است:
حاشیه بیرونی: محمدرسول الله ارسله بالهدی و دین الحق لیظهره علی الدین کله ولو کره المشرکون،
مرکز: لله محمد رسول الله المامون خلیفه الله مما امر به الامیر الرضا ولی عهد المسلمین علی بن موسی بن علی بن ابی طالب ذوالریاستین
به گزارش مازندنومه، کار طراحی و قالب سازی سکه و تفکیک نوشته های پشت و روی سکه با همکاری امیرعباس سروی نیا -دستیار استاد- پس از 8 ماه به تازگی به اتمام رسیده است.
در نشست این هفته استاد سروی و دکتر بزرگ نیا، طراحی های اثر تایید شد و قرار است در کارگروه فرهنگی، اجتماعی این طرح ارائه و برآورد هزینه شود.
استاد سروی بعد از نشست خود با بزرگ نیا به ما گفت: «همزمان مشغول ساخت یک نمونه چوبی از این سکه هستم و امیدوارم بتوانیم با کمک متولیان فرهنگی استان، این سکه را ضرب کنیم و از طرف مازندرانی ها به موزه آستان قدس تحویل دهیم.»