پنجشنبه 6 ارديبهشت 1386-0:0
سرمايه اي كه هنوز در اختيار مردم نيست
گزارش خبری khorasannews درباره آزادسازی سواحل خزر.
درياي خزر يكي از ثروت هاي ملي كشور محسوب مي شود كه جذابيت هاي منحصربه فرد آن همه ساله گردشگران و طبيعت گردان زيادي را به سوي خود مي كشاند. با اين حال در سال هاي اخير محدوديت هاي زيادي براي استفاده عموم مردم از سواحل زيباي درياي خزر ايجاد شده است به طوري كه طبق اعلام نظر كارشناسان در حال حاضر ٠٩ درصد از حريم ساحل شمال در تصرف بخش هاي دولتي و خصوصي مي باشد.
اگرچه ساحل منحصر به فرد درياي خزر به عنوان يك توانايي بالقوه مي تواند همه ساله گردشگران خارجي و داخلي زيادي را به اين منطقه بكشاند اما محدوديت هاي شكل گرفته باعث شده است كه ظرفيت استفاده از اين سواحل كاهش بسيار چشمگيري يابد.
در اين راستا در سال گذشته هيئت دولت در سفر استاني خود به مازندران مصوبه اي را براي آزادسازي سواحل درياي خزر به تصويب رساند كه با اجراي آن مي بايست سواحل درياي شمال از تصرف نهادها و سازمان هاي دولتي و همين طور اشخاص خارج شود اما...
با گذشت چند ماه از تصويب اين طرح، هنوز شاهد پيشرفت چنداني در اين زمينه نبوده ايم و فقط چند نهاد دولتي و برخي از اشخاص حاضر شده اند تن به اجراي اين مصوبه بدهند.
---------------------
اولين قدم در اين زمينه در سطح استان مازندران آزادسازي محدوده دريا از سوي وزارت مسكن و شهرسازي بود كه اين پلاژهاي دولتي خراب شد. در قدم بعدي فرماندار ساري با حضور در مراسم آزادسازي حريم دريا در محدوده پلاژ بهزيستي و شهرداري بر آزادي تمامي سواحل اين شهرستان تاكيد كرد.در اقدامي ديگر فرماندار محمودآباد هم با تخريب ويلاهاي دولتي به آزادسازي بخش ديگري از سواحل محمودآباد اقدام كرد.
باوجود تمامي اقدامات انجام شده براي آزادسازي تمامي سواحل درياي مازندران كه بيش از ٠٠٣ كيلومتر طول آن است و بيش از ٠٩ درصد آن توسط بخش هاي دولتي و خصوصي محصور شده، راه درازي در پيش است و در اين زمينه همت جدي همه مسئولان اجرايي مرتبط را طلب مي كند.
عباسپور يكي از شهروندان مازندران در اين زمينه مي گويد: بركسي پوشيده نيست مساحت زيادي از سواحل استان مازندران در حال حاضر توسط دستگاه هاي دولتي محصور شده و اين امر باعث شده است تا ساكنان اين استان براي بهره گيري از دريا با مشكل مواجه باشند.
وي مي افزايد: يكي از مهم ترين آرزوهاي مردم مازندران با سفر هيئت دولت به مازندران و تصويب طرح آزادسازي سواحل دريا در آستانه عملي شدن است اگرچه هنوز هم شاهد محصور بودن سواحل توسط دستگاه هاي دولتي هستيم. اسلامي يكي ديگر از شهروندان در اين زمينه مي گويد: مهم ترين مشكل بر سر راه آزادسازي سواحل دريا فقدان مصوبه قانوني دراين زمينه بود كه آن هم با سفر استاني هيئت دولت به مازندران محقق شد. بنابراين هيچ عذري در اين زمينه پذيرفته نيست و همه دستگاه هاي دولتي بايد قانون را در اين زمينه رعايت كنند.
قهرماني معاون عمراني استانداري مازندران هم در اين زمينه مي گويد: آزادسازي سواحل يكي از مهم ترين مصوبه هاي هيئت دولت در سفر به استان مازندران بوده است كه اجراي اين مصوبه از سوي ستاد عالي پيگيري مصوبات هيئت دولت در مازندران دنبال مي شود و در حال حاضر فرمانداران شهرستان هاي ساحلي استان مازندران اجراي اين مصوبه را پيگيري مي كنند.
زارعي فرماندار ساري هم در اين رابطه مي گويد: از آغاز مصوبه دولت مبني برآزادسازي سواحل اولين اقدامات اجرايي در اين زمينه در محدوده ساحلي شهرستان ساري انجام گرفت و با ايجاد راه هاي دسترسي مردم به دريا و آزادسازي حريم ٠٦ متري دريا عملا بخش قابل توجهي از حريم دريا در محدوده اين شهرستان آزاد شد اما براي اجراي كامل مصوبه تمامي دستگاه هاي اجرايي بايد همكاري كنند تا اين مصوبه به طور كامل اجرا شود.
روحي دبير مجمع نمايندگان مازندران و نماينده مردم ساري در مجلس شوراي اسلامي هم در اين رابطه مي گويد: يكي از پيشنهادهاي مهم نمايندگان مازندران در سفر رئيس جمهوري به مازندران تصويب آزادسازي سواحل دريا بوده است كه خوشبختانه به تصويب رسيد اما براي اجرايي كردن اين مصوبه قبل از هر چيز بايد با برنامه عمل كرد تا با هماهنگي با تمامي دستگاه هاي اجرايي و طبق زمان بندي، اين خواسته چندين و چند ساله مردم مازندران و ديگر هموطنان مان محقق شود.