يکشنبه 10 تير 1386-0:0

علی آباد هم شهري است!

يادداشتي در حاشيه نامزد شدن برخي چهره هاي نه چندان مطرح در انتخابات آينده مجلس.


اين روزها برخي چهره هاي سياسي،فرهنگي واقتصادي استان خودشان را به عنوان نامزد انتخابات آتي مطرح مي کنند.تعدادي از اين افراد در دستگاه ها سمت دارند و تاحدودي شناخته شده هستند؛ اما بعضي ديگر مهم ترين پست شان مديريت يک مدرسه و مانند آن است.

اينان مقاصد ديگري را در سر مي پرورانند.تلاش مي کنند در انتخابات مجلس پا پيش بگذارند تا اگر راي نياوردند بعد از آن در سازماني،اداره اي،جايي  پستي به دست آورند!

بله ديگر..."طرف نامزد انتخابات مجلس بود؛نمي شود که حالا ناظم مدرسه باقي بماند!"چنين افرادي تصور مي کنند"علي آباد هم شهري است"!

حتما" مي دانيد که هرگاه بخواهند کسی را از لحاظ مقام و فضل و ثروت و جز این­ها تحقیر یا تخفیف کنند از باب تعریض و کنایه به عبارت مثلی بالا استناد کرده و می­گویند: «علی آباد هم شهر شده !» یا به اصطلاح دیگر «خیال می­کنه علی آباد هم شهری شده.»

نقل است که:علی آباد در ابتدا قهوه خانه­ی بزرگی بود که اطاق­های متعدد برای مسافرین وچندین اصطبل و طویله برای چهار پایان داشت. ساکنان مناطق شرقی مازندران، محصولات صادراتی خویش از قبیل برنج و پنبه و کنف و کارهای دستی مانند شمد و شیر و پنیر و تافته را از طریق علی آباد و دره­ی سواد کوه به تهران و شهر تاریخی ری و فلات مرکزی و جنوبی ایران حمل می­کردند.

قهوه خانه­ی علی آباد در واقع شب منزل کاروان­ها و چهارپایان بود و به علت اهمیت موقع تدریجا توسعه پیدا کرده مسکن و مسافرخانه­های زیادی در اطراف آن ساخته شده است به قسمی که پس از چندی به صورت یک بلده کوچک درآمد منتها چون صورت شهری نداشت به علت رطوبت هوا و ریزش باران­های متوالی مخصوصا عبور و مرور هزاران راس اسب و قاطر و الاغ که شبانه روز ادامه داشت هوای آن همیشه کثیف و آلوده و راه­ها و کوچه­های تنگ و باریک آن همواره پر از گل و لجن بوده که عبور از داخل بلده را مشکل می­کرده است، به همین جهات و ملاحظات اگر کسی در آن عصر و زمان خود را علی آبادی معرفی می­کرد و یا از مناظر و یا زیبایی­های آن سخنی می­گفت از آن­جا که علی آباد قهوه خانه­ای بیش نبوده است از باب طنز و کنایه می­گفتند: علی آباد هم شهر شده !

امضا محفوظ