پنجشنبه 8 مرداد 1383-0:0
بيشتر کارگاههاي آموزشي استان مازندران استاندارد نيستند
مدير کل آموزش فني و حرفهاي استان مازندران در گفت: براي استانداردسازي و تکميل کارگاههاي آموزش فني و حرفهاي استان مازندران به 40 ميليارد ريال اعتبار نياز است.
محمد ابراهيم صالحي با اشاره به وجود 175 کارگاه آموزشي در استان مازندران افزود: بيشتر اين کارگاهها استاندارد نيستند و تجهيزات آنها نيز قديمي و فرسوده است و اين مسئله موجب کاهش کيفيت آموزش شده است.
وي افزود: در سال گذشته 400 ميليارد و 200 ميليون ريال از اعتبارات ملي براي تجهيز کارگاههاي آموزشي هزينه شد و بيش از صد هزار نفر در سال گذشته در 23 مرکز دولتي و 160 آموزشگاه آزاد اين استان، مهارتهاي فني و حرفهاي را فراگرفتند.
وي کارآفريني و خوداشتغالي را دو ويژگي مهم آموزشهاي فني وحرفهاي اعلام کرد و گفت: تاکنون فقط 12درصد دانشآموختگان مراکز آموزش عالي استان جذب بازار کار شدهاند و اين امر در حالي است که در 4 ماهه نخست سال جاري از 10هزار نفري که آموزشهاي فني و حرفهاي را در مراکز آموزشي اين استان فراگرفتند، 10 درصد از اين کارآموزان داراي مدارک دانشگاهي کارداني و بالاتر ميباشند و اين مسئله نشاندهنده اين است که آموزشهاي نظري در مراکز آموزش عالي براي اشتغال دانشآموختگان کارساز نبوده است.
مدير کل آموزشهاي فني و حرفهاي استان مازندران با انتقاد از اينکه در سند توسعه استان، جايگاهي براي آموزشهاي فني و حرفهاي ديده نشده است گفت: گذر از نظام توليد انبوه به نظام توليد متغير و ظهور اقتصاد بر محور دانايي و مهارت از ضرورتهاي توجه به منابع انساني ماهر در کشورهاي در حال توسعه است و اين امر فقط با گسترش آموزشهاي فني و حرفهاي ميسر ميشود.
صالحي همچنين با اشاره به 9 طرح در حال ساخت مراکز آموزش فني و حرفهاي در شهرهاي رامسر، تنکابن، بابلسر، نکا، جويبار و نوشهر افزود: اگر اعتبار لازم اختصاص يابد تا پايان امسال اين 6 مرکز آماده بهرهبرداري خواهند شد.