تعداد بازدید: 2848

توصیه به دیگران 0

چهارشنبه 9 آبان 1397-8:35

«مقداد رحمان زاده» در یادداشتی از بایدها و نبایدهای استاندار بعدی می گوید

استاندار بیست و سوم مازندران؛ بایدها و نبایدها

استاندار بعدی مازندران باید با سیاست های کلان دولت هماهنگی کاملی داشته باشد و در ضمن تیم مدیریتی او در استان هم باید هم سو با سیاست های دولت  انتخاب شوند. هم چنین استاندار باید در بعد امنیتی و سیاسی اشراف کاملی بر مسائل داشته باشد تا در بزنگاه های حساس بتواند به عنوان رئیس شورای تامین استان، مدیریت مناسبی را اتخاذ کند.


مازندنومه؛ سرویس سیاسی، مقداد رحمان زاده، دانشجوی دکتری علوم سیاسی: استان مازندران در آستانه چهلمین سالگرد پیروزی انقلاب شکوهمند اسلامی، بیست و دومین استاندار بعد از انقلاب خود را بدرقه کرد و مهندس اسلامی بعد از یک سال فعالیت در استان مازندران با رای نمایندگان مجلس شورای اسلامی به ساختمان وزارت راه و شهر سازی نقل مکان کرد.

مردم و نخبگان استان منتظر تصمیم دولت و شخص رئیس جمهور هستند تا فردی شایسته را در این منصب حساس بگمارد و استان مازندران بتواند مسیر توسعه و پیشرفت را با یک کشتیبان مطمئن در این دریای پر تلاطم به سلامت طی کند.

ابتدا باید متذکر شد در کمتر استانی شاهد این میزان تغییر و جابجایی عالترین مقام ارشد استان هستیم. استانداران به عنواان حاکمان عالی مناطق مختلف کشور و نفر اول اجرایی و تصمیم گیری استان نقش برجسته ای در تحولات یک استان دارند و ثبات مدیریتی آنها نقش برجسته ای در توسعه یک استان خواهد داشت.

به نظر راقم این سطور یکی از دلایل عقب ماندگی استان مازندران، جابجایی مکررر بالاترین مقام عالی استان است که سبب شده طرح های توسعه استان، قوام و دوام لازم را نداشته باشد و با هر تغییر و جابجایی و تغییر رویکرد مقام جدید، خسارتی سنگین بر این استان فائق آمده که دودش بر چشم مردم این استان فرو رفته است.

اما برخی شاخص های یک استاندار که به نظر من مهم است: ابتدا اقتدار شخصی و دقت در قدرت از یک سو و شجاعت در تصمیم گیری و فشار ناپذیر بودن را می توان به عنوان یک شاخص مهم بیان کرد.

در کنار این شاخص مهم و ضروری و اصل اقتدار و ایستادگی در برابر فشارها، استاندار باید اهل مراوده و تسامح و تساهل با تمامی گرایش های فکری و کارشناسی و اهل شنیدن نظرات مختلف باشد و از این شاخص مهم نباید چشم پوشی کرد.

یک استاندار توانمند و مقتدر باید ظرفیت همکاری بین نهادی با تمامی دستگاه ها را داشته باشد و بتواند وحدت سیاسی و اجتماعی را استان ایجاد کند. استاندار باید بیشترین شناخت را از مسائل مختلف استان داشته باشد تا بتواند برنامه ریزی درست برای توسعه استان را در دستور کار خود قرار دهد.

هم چنین استاندار باید مراتب مدیریتی را پله پله طی کرده و اشراف کاملی از ساختار مدیریتی کشور و استان داشته باشد.

استاندار باید در بعد امنیتی و سیاسی اشراف کاملی بر مسائل داشته باشد تا در بزنگاه های حساس بتواند به عنوان رئیس شورای تامین استان، مدیریت مناسبی را اتخاذ کند.

استاندار منطقه و استان خود را جدا از مسائل ملی و تحولات کشور نبیند و نگاه همه جانبه و متوازن به همه شهرهای استان را در نظر بگیرد تا شاهد توسعه نا متوازن در استان نباشیم.

استاندار باید با سیاست های کلان دولت هماهنگی کاملی داشته باشد و در ضمن تیم مدیریتی او در استان هم باید هم سو با سیاست های دولت  انتخاب شوند.

در پایان نگارنده به عنوان یک فعال سیاسی که اشرافی نسبی به مسائل استان دارد و سالها مسائل استان را رصد کرده، از تمامی نخبگان استان می خواهد به دور حب و بغض های شخصی و با نگاه توسعه محوری دست به دست هم دهند و از دولت تدبیر و امید  و شخص رئیس جمهوری بخواهند فردی شایسته و کار آزموده را که اشرافی کامل بر مسائل استان دارد، بر این منصب حساس بگمارد تا بار دیگر امید را در بین مردم استان زنده گرداند و با تدبیر خود، نشاط را در استان باز آفرینی کند.


  • میر حمزه طاهری هریکنده ای نوپاپاسخ به این دیدگاه 0 1
    يکشنبه 13 آبان 1397-8:48

    باسلام و عرض ادب
    به نظر بنده استاندار مازندران باید از خود این استان باشد و با درد و مشکلات مردم این دیار آشنایی داشته باشد و بنده هم دکتر سید خلاق میرنیا را پیشنهاد می کنم و با کارهای ایشان از نزدیک آشنایی کامل دارم
    به امید حق

    • شنبه 12 آبان 1397-15:17

      گزینه های محدود شید منجر به نتایج راحت تری بشوند ولی جامعیت کافی را نخواهند داشت. حسین زادگان و کریمی مله نقاط قوت خوبی دارند ولی توان کافی در حل مشکلات استان را ندارند و می توان روی گزینه های فنی تر کار کرد. گزینه های سیاسی در حل مشکل سیاسی و رای سازی و چانه زنی مفیدند ولی به همان اندازه در تشخیص نیازها و مسائل تخصصی و فنی ضعیف هستند. سیاستمداران فنی و علمی و دانشگاه شاید جواب بهتری به مدیریت عالی استان بدهند. پیشنهاد من دکتر یوسف نژاد، دکتر محمدعلی بهمنیار، دکتر غلامعلی رنجبر، مهندس موسوی تاکامی، شهردار جوان ساری آقای عبوری هستند. البته تعداد زیادی از افراد دیگر هم هستند که مجال

      • شهروند ساروی.فضلیپاسخ به این دیدگاه 2 5
        جمعه 11 آبان 1397-14:36

        جناب آقای حسین زادگان انسان شریف و خوبی هستند و در مدت حضورشون در معاونت سیاسی تعامل خوبی با گروههای سیاسی و در اجرای منویات رهبری الحق و انصاف عالی عمل کردند ایشان در موضوع اربعین سنگ تمام گذاشتند و باحضور گرم و صمیمانه در محافل مذهبی باعث دلگرمی متدینین شدند.ارزوی موفقیت برای این مدیر ارزشی و علمی

        • همکار بهنمیریپاسخ به این دیدگاه 1 0
          جمعه 11 آبان 1397-14:26

          سلام
          مدتهاست از مقالات علمی و تخصصی استاد عزیز اسحق کشاورز بهره مند نمیشویم ایشان در تایید و تکذیب شخصیتهای سیاسی استان در سالهای گذشته با چارچوب های روانشناسی و بدون تعصب ید طولایی داشتند این روزها منتظر نظر ایشان در خصوص استاندار بومی یا غیر بومی هستیم هرچند که ایشان در بهنمیر معتقد به حضور مدیران غیر بومی بودند و تنها مدیر بومی واجد شرایط برای نجات مازندران را دکتر کریمی مله میدانستند..براستی اگر شایستگان و مصلحان اصیل مازندرانی سکاندار استان بودند امروز مازندران مانند ستاره ای درخشان بر تارک ایران می درخشید.. با تشکر و امتنان از سایت علمی مازندنومه

          • چهارشنبه 9 آبان 1397-19:49

            گزینه ما مجید حسین زادگانه

            • ایران دوستپاسخ به این دیدگاه 1 9
              پنجشنبه 10 آبان 1397-10:51

              بله. گزینه خوبی است. جوان و فعال و خوشنام هست حسین زادگان


            ©2013 APG.ir