انتشار:چهارشنبه 25 دی 1398-10:8
6 نوع قافیه در شعر نوی نیما
طی بررسی اشعار و نوشتههای نیما، در این مقاله با شش گونه قافیه در شعر نیما آشنا می شویم. این اقدام نیما درانداختن طرحی نو در عالم قافیه نشانة تسلط او بر امکانات حضور قافیه در عرصة شعر فارسی است.
انتشار:جمعه 13 دی 1398-10:41
«کلیله» هدیه فرهنگی مازندران به مردم جهان
در سالهای اخیر پژوهشهای صورت گرفته توسط این جانب، این نکته را آشکار می کند که کتاب کلیله، هدیه فرهنگی مردم مازندران به فرهنگ ایران و جهان است و بر اثر اشتباه و غفلت تاریخی بعضی کاتبان ایرانی این گوهر والای فرهنگ ما به جایی دیگر، به شبه قاره هند نسبت داده شد.
انتشار:جمعه 13 دی 1398-9:20
به مناسبت شصتمین سالگرد خاموشی نیمایوشیج
60 سال گذشت
نیما میراث معنوی ماست و سالروز خاموشی، فرصتی دوباره برای افروختن شمعیست تا در کنار مشعل بیداریاش بنشینیم و جرعهنوش زلالی راهش باشیم. یادش گرامی باد.
انتشار:سه شنبه 10 دی 1398-21:24
ضرورت گفتوگو با گذشته
گفتن از نیما
بیایید همه با هم بپذیریم نه نیما را، نه علمش را، نه هنرش را، نه نوع تفکرش را، و نه مفاهیم عمیق شعریاش را در حد نام بلند او نشناختهایم. بیایید اعتراف کنیم: «نیماجان! ما متهمیم.»
انتشار:چهارشنبه 20 آذر 1398-21:11
جشنواره شعر تبری «نوج» در سوادکوه برگزار میشود/ زارع: علاقهای به جشنوارههای پرهزینه نداریم
مدیر کل فرهنگ و ارشاد اسلامی مازندران: جشنواره شعر تبری «نوج» نیمه دوم اسفندماه در آلاشت سوادکوه برگزار می شود/ علاقه ای به برگزاری جشنواره های پرهزینه نداریم/ جشنواره نوج متفاوت از جشنواره های دیگر و در واقع نوعی سرمایه گذاری و استعدادیابی است.
انتشار:جمعه 15 آذر 1398-20:4
به مناسبت انتشار کتاب «طایری از خاکدان غم»
تفاهم ورای تفاوت
هنر این است و روح حقیفت خواهی و آزاد اندیشی به ما می آموزد که با تفاوت ها به تفاهم برسیم و راه مرارت خیز و ملامت آمیز تقابل را بربندیم.
انتشار:شنبه 9 آذر 1398-12:58
نامه سرگشاده مدیران جشنواره فیلم وارش به استاندار مازندران
معوقات «وارش» را پرداخت کنید
جناب آقای استاندار! از شما به عنوان مدیر عالی استان و چهره ای فرهنگی انتظار میرود در کوتاه ترین زمان تمهدیدات لازم را برای پرداخت معوقات، در شکلی عملی و اجرایی فراهم کنید.
انتشار:جمعه 24 آبان 1398-22:51
هیرکانی در پاییز
عکس های «محسن اکبرپور کیاسری» از 6 لکه جنگل هیرکانی/ خشکه داران تنکابن، چهارباغ چالوس، حوزه ۴۵ کجور، واز چمستان، الیمستان آمل و بولا دودانگه ساری
انتشار:دوشنبه 1 مهر 1398-14:43
تقدیم به همیشه معلم: «علی تیموری ساروکلایی»
او که معلم مهر و مدارا و مروت است
«علی تیموری» معلم متفکر و خرد ورزی که در کنار تخته سیاه و درس های خشک و رسمی، شاگردانش را به نور و روشنایی و امیدی که از سپیده دم دانش و دانایی بر می دمید فرا می خواند و چگونه خواندن و اندیشیدن و نوشتن و چگونه سرودن و خلق آثار ادبی و هنری را به نو آموزانش می آموخت.
انتشار:سه شنبه 12 شهريور 1398-8:54
گفتگو با «حامدنبوی»؛هنرمندی که هنرش را به خانههای مردم برده است
نان و عشق
«حامد نبوی» در حال طی کردن دورهی فوقممتاز خوشنویسی است. او چند سالی است که در قائمشهر هنر نقاشی-خط را کاربردی و امروزی کرده. روی دیوار، ساز، پیراهن و تیشرت، گلدان و هر سطح دیگری اثر هنری تولید میکند. او تا کنون در چند نمایشگاه هم شرکت کرده و مشغول تدریس خوشنویسی و نقاشی-خط در بابل، ساری و قائمشهر است.
انتشار:يکشنبه 27 مرداد 1398-20:6
معرفی یک کتاب
حضرت علی (ع) در فرهنگ مردم مازندران
فرهنگ و باورهای مردم مازندران سراسر ارادت به امام اول شیعیان حضرت علی (ع) است. کتاب "علی (ع) در فرهنگ مردم مازندران" به این باورها می پردازد.
انتشار:شنبه 19 مرداد 1398-18:20
نقدی بر کتاب از «خاموشی تا انقلاب»
نویسنده وقتی از طبقات محروم ورنج های آن ها می نویسد و از آن ها دفاع می کند، سخن از ضمیر ما می گوید و ما را مدیون خود می سازد، ولی هرگاه با عینک حزبی، به رنگ توده ای نگاه می کند با ما فاصله دارد.
انتشار:سه شنبه 15 مرداد 1398-20:23
تبارسازی جعلی لرها برای نیما یوشیج
چندی پیش در صفحات اینستاگرامی که به برادران لُرستانی تعلق داشت، مطلبی دیدم با ادعا بر اینکه نیما یوشیج که همان علی اسفندیاری است، از خاندان اسفندیاری بختیاری بوده و تبار او به قومیت لر تعلق داشته است. پرواضح است که نسب خاندان اسفندیاری نور مازندران به عنوان بومیان منطقه نور و رویان با نسب خاندان اسفندیاری بختیاری کاملا متفاوت بوده و فردی از خاندان اسفندیاری نور در هیچ منبع موثقی ادعای همریشه بودن با خاندان اسفندیاری بختیاری را نداشته است.
انتشار:دوشنبه 31 تير 1398-8:34
سامان توفیق، باستانشناس:
دربند کولا در سوادکوه قرار دارد
غار-دژ اسپهبد خورشید در تنگه دوآب سوادکوه و دربند کولا هم مطابق با شناسایی نگارندگان در مقاله «دربند کولا؛ آوردگاه اسپهبدان تبرستان در برابر اعراب» و مستندات ارائه شده در سرتنگه سوادکوه= سر تنگه ی کولا و در پایین دست کوه لاپ کمر و دژِ طاق= غار-دژ [اسپهبدان یا اسپهبد خورشید]قرار دارد و هردو در سوادکوه کنونی (کوه قارن باستانی) هستند.
انتشار:شنبه 29 تير 1398-22:29
مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی مازندران خبر داد:
بزرگداشت سال نوی تبری با جشنهای بومی
عباس زارع گفت: در هفتهی جاری، به مناسبت آغاز سال جدید تبری، برنامه های پرنشاط و شاد بومی در سراسر مازندران برگزار میشود.
انتشار:جمعه 28 تير 1398-22:39
«وسو»؛ یاد نیاکان، احیای سنتها
محل برگزاری جشنواره برای میزبانی در حال آماده شدن است. بانوان محل دیگ آش دوغ را روی آتش گذاشته اند. امسال چهارمین سال برگزاری جشنواره «وسو» در گردنه سر سوادکوه است.
انتشار:دوشنبه 24 تير 1398-23:22
بيسّ و شش
در روز بیس و شش نورزما، مردم ساکن نواحی جنگلی و جلگه ای مازندران با رفتن بر سر مزار مردگان و پخش کردن انواع غذاهای محلّی و میوه های فصلی برای روح مردگان خود خیرات می کنند و با شستن قبرها و روشن کردن شمع یا سوچو (مشعل چوبی) بر روی قبر، یاد عزیزان خود را گرامی می دارند.
انتشار:سه شنبه 18 تير 1398-9:18
نقد «محمد کشاورز» بر مقاله «درویشعلی کولاییان»
تخیل با پژوهش علمی فرق دارد!
محمد کشاورز، کارشناس ارشد شیمی مرمت از دانشگاه ساپنزا رم: با چه مدرک و کاوش و مطالعات باستان شناسی و شناخت مصالح، در حال بیان قطعی یک مسیر بیان شده در تاریخ هستیم؟ متاسفانه هنوز با قطعیت و بدون سند حرف زدن در جوامع پایین علمی دیده می شود. نمی توانیم بدون مطالعه شهرستان فیروزکوه در شرق و غرب منطقه و موازات آن گدوک و موازات آن شهمیرزاد و سمنان و دامغان، منطقه بزرگ پریم، جنوب و حتی منطقه شرقی ساری و تبادل مطالعاتی با شهرستان گنبد امروزی به راحتی در مورد یک نقطه به نام غار اسپهبد خورشید و یا دربند کولا نظر قطعی دهیم.
انتشار:دوشنبه 17 تير 1398-8:42
نقد «احمد باوند» بر مقاله «درویشعلی کولاییان»
قلب تاریخ بدتر از حذف تاریخ است!
احمد باوند، پژوهشگر سوادکوهی: چند دلیل وجود دارد که ثابت میشود غار لاپ کمر، بعدها معروف شد به غار اسپهبد خورشید:؛ از جمله وجود سکههای اسپهبد خورشید در غار و پای غار که بومیان از حدود 70 سال پیش تا کنون به آن دست یافتند. یک سکه از اسپهبد خورشید که از پای غار به دست آمده، نزد نگارنده موجود است.
انتشار:دوشنبه 17 تير 1398-7:54
پژوهشگر ارشد دانشگاه کلمبیا در ساری بیان کرد:
گیلکی خواهر زبان مازندرانی است
دکتر حبیب برجیان: گیلکی خواهر زبان مازندرانی و نزدیکترین زبان از نظر دستوری به زبان مازندرانی است/ تمام کسانی که در حوزه زبانی کاسپی زندگی میکنند، از وضعیت ممتاز زبانی، تقویم مشترک و جشنهای مشترک برخوردارند/ شهرهای ساری، بابل، آمل و نکا شهرهای یکدست از نظر زبانی در مازندران است،