انتشار:شنبه 6 مرداد 1397-11:12
به بهانه دومین همایش «ناتل»
«ناتل»را به خاطره ها نسپاریم
ناتل سند هویت تاریخی و شناسنامه ی فرهنگی شهرستان نور است که امیدواریم نگرانی ها و پیشنهادهای پژوهشگران و علاقه مندان میراث فرهنگی درباره حفلط و حراست از آن مورد توجه مسئولان امر و مردم منطقه قرار گیرد.
انتشار:جمعه 5 مرداد 1397-22:57
با معرفی برگزیده ها و با حضور مسئولان ارشد استان؛
«لیلم» نت آخر را نواخت
سومین جشنواره لیلم با معرفی نفرات و گروههای برتر به کار خود پایان داد. ۲۷ هزار نفر از برنامههای سومین جشنواره لیلم استقبال کردند+اسامی برگزیده ها
انتشار:پنجشنبه 4 مرداد 1397-10:52
کارشناسان «لیلم» را ستودند
مسلم فهیمی: سطح داوری در سومین جشنواره لیلم نسبت به گذشته ارتقا یافته است/ محمدابراهیم عالمی: کارشناسان مطرح حوزه موسیقی ابراز کردند لیلم تنها جشنوارهای است که در همه سطوح به موسیقی بومی پرداخته است و این جشنواره را ستودند/ فضل الله دهقان: در لیلم شاهد رشد بسیار خوب رده سنی نوجوانان و جوانان در بخش رقابتی هستیم/ محمد غلامی: حضور مهمانان ویژه و شخصیتهای برجسته موسیقی در این جشنواره برای ما بسیار دارای اهمیت است.
انتشار:چهارشنبه 3 مرداد 1397-13:39
معاون مرکز فرهنگ موسیقی ملل و مدیر بخش مطالعات خاورمیانه کنسرواتوار چایکوفسکی:
موسیقی مقامی، اساس موسیقی رسمی کشور است
حسین نورشرق در حاشیه برگزاری جشنواره موسیقی لیلم در ساری گفت: موسیقی مقامی، اساس جریان موسیقی رسمی کشور است و این موسیقی یک پدیده فرهنگی است و موسیقی به مثابه یک پدیده هنری، اتفاقی نو در دنیا است.
انتشار:سه شنبه 2 مرداد 1397-10:19
امیدهای موسیقی مازندران در «لیلم»
مدیر اجرایی سومین جشنواره موسیقی بومی البرزنشینان لیلم : رشد 10 درصدی را در ثبت نام هنرمندان در جشنواره شاهد هستیم، ضمن اینکه نسبت به دوره نخست و دوم برگزاری جشنواره، در رده زیر 19 سال با رشد 30 درصدی مواجه بودیم/ دبیر سومین جشنواره موسیقی بومی البرزنشینان لیلم:هنرمندانی از کشورهای قزاقستان، آذربایجان و افغانستان و استانهای سیستان و بلوچستان، سمنان، گلستان، گیلان، هرمزگان، لرستان و خراسان و مازندران هم در این جشنواره به اجرای برنامه میپردازند.
انتشار:دوشنبه 1 مرداد 1397-9:39
از صبح امروز،
سومین جشنواره موسیقی «لیلم» آغاز به کار کرد
از امروز دوشنبه تا پنجم مردادماه، سومین جشنواره موسیقی البرزنشینان لیلم در ساری و چند شهر دیگر آغاز به کار کرد+برنامه کامل اجراها
انتشار:يکشنبه 31 تير 1397-8:1
دوشنبه اول مردادماه در تهران؛
همایش «موانع فرهنگی توسعه پایدار مازندران» برگزار میشود
عضو شورای سیاستگذاری همایش: اگر مردم وارد میدان شوند چند نقش را میتوانند همزمان ایفا کنند؛ یک این که انتخابهای بهتر و معطوف به توسعه پایدار مازندران خواهند داشت و در انتخابها به کسانی که در این حوزه میتوانند گام عملی بردارند اطمینان میکنند. نکته بعدی این که اگر به عنوان ناظر و مطالبهگر توسعه پایدار مازندران ایفای نقش کنند میتوانیم امید داشته باشیم مسئولان با دقت و سرعت بیشتری به وظایف خود در قبال توسعه پایدار مازندران عمل کنند. ویژگی دیگر این است که مردم مازندران این پیام را دریافت میکنند که یک پای توسعه خودشان هستند و تا در مسیر توسعه قرار نگیرند با بهترین امکانات و مسئولان و بودجه به توسعه دست پیدا نمیکنند.
انتشار:چهارشنبه 27 تير 1397-8:25
کیفیت فعالیت گالریها باید بیشتر از کمیتشان باشد
مدیر نگارخانه خیام بابل: آخرین روز بهار امسال نگارخانه خیام بابل 5 ساله شد. استاد «آیدین آغداشلو» از همان ابتدای ایدهام برای راهاندازی نگارخانه به من تأکید کرد که هرگز به خودم اجازه ندهم تا آثار هنری ضعیف نمایش دهم. چون مخاطبان ممکن است با همان یک نمایشگاه یا چند اثر به این فضای هنری نمره بدهند. به همین خاطر کمی در این زمینه سختگیری میکنیم.
انتشار:سه شنبه 26 تير 1397-8:14
گفتگو با استاد حجت الله حیدری سوادکوهی
ثبت است در کلام خدا احترام ما
استاد حجت الله حیدری سوادکوهی در گفتگو با ما ضمن مرور پیشینه خانوادگی، از خاطرات خود می گوید. او شرح می دهد که چگونه به شعر و موسیقی علاقه مند شد و چه آثاری را تالیف کرده است.
انتشار:دوشنبه 25 تير 1397-9:2
روایت مازندنومه از نقاش خودآموخته فریدونکناری
«مکرمه» ای دیگر
«علی سعیدی کناری» نقاش گمنام و خودآموخته فریدونکناری است. در مدرسه فقط توانست تا سوم راهنمایی به ادامه تحصیل بپردازد. نام او را اهالی هنر نشنیده اند و چندان شناخته شده نیست، اما آثارش موجب شگفتی هنرمندان و بینندگان می شود. از سال 1392 به صورت خودآموخته بدون شرکت در هیچ دوره آموزشی، کلاس یا دانشگاهی نقاشی را شروع کرد. گاهی اتفاق می افتاد که به خاطر نداشتن ابزار کار، پشت و روی نقاشی قبلی اش دوباره نقاشی می کشد.
انتشار:شنبه 23 تير 1397-0:24
مسجد جامع تاریخی ساری به تاریخ پیوست
مسجد جامع تاریخی ساری که عصر پنجشنبه گذشته در آتش سوخت، محل بسیاری از همایش های سیاسی از ابتدای انقلاب تا کنون بود که معروف ترین آن استقبال از حسن روحانی در بهار 1392 بوده است. این مقاله به بهانه ویران شدن بنای تاریخی و باارزش مسجد جامع ساری و برای ثبت در تاریخ در اختیار مخاطبان قرار می گیرد.
انتشار:سه شنبه 19 تير 1397-12:35
سرنوشت موزه قائمشهر در گفتگو با رییس میراث فرهنگی این شهرستان
موزه در محاق
ساختمانی که برای تاسیس موزه قائم شهر در نظر گرفته شده، حال و روز خوشی ندارد. شهرداران و شورای شهر گذشته و کنونی، برنامه ای برای این کار ندارند و حالا رییس میراث فرهنگی قائم شهر می گوید: «متاسفانه تا امروز هیچ پیشرفتی مشاهده نشده و حتی زمانی که ساختمان موزه را تحویل گرفتند بخش ممیزی شهرداری را در آنجا مستقر کردند. در جلساتی که با موضوع گردشگری و مختص آن برگزار می شود همه حاضر هستند جز نماینده گردشگری!»
انتشار:سه شنبه 19 تير 1397-10:45
گفتوگو با «احد جاودانی» پس از پایان مدیرکلی فرهنگ و ارشاد اسلامی استان
روزهای سختی را در مازندران گذراندم
مدیرکل سابق فرهنگ و ارشاد مازندران: از نظر کاری روزهای سختی را در مازندران گذراندم. البته وقتی روزهای آخر کاری با روزهای آغازین کارم در مازندران مقایسه میکنم، میبینم روزهای آغازین سختیهای بیشتری داشت در این 3 سال نقطه مطلوب نرسیدیم، اما توانستیم بسترهای لازم را برای رسیدن به نقطه مطلوب فراهم کنیم/ زمانی که وارد استان شدم، تقریبا همه نمایندگان مجلس نامزدی برای مدیریت ادارات شهرستانی داشتند.
انتشار:شنبه 16 تير 1397-13:31
از سوی انتشارات اشاره و میرماه؛
دو کتاب جدید پژوهشگر قائم شهری منتشر شد
کتاب «خاورمیانه بزرگ» تالیف طیار یزدان پناه لموکی و دفتر نخست مجموعه مقالات «پژوهش هایی درباره ی کرانه های جنوبی دریای کاسپین» به سرپرستی این پژوهشگر قائم شهری، به تازگی به بازار کتاب عرضه شده است.
انتشار:پنجشنبه 14 تير 1397-8:8
در نشست نقد کتاب «سردار سوادکوهی» مطرح شد
مشروطهخواه، لزوماً آزادیخواه نیست
پژوهشگر پژوهشکده اسناد و کتابخانه ملی و نویسنده کتاب «سردار سوادکوهی»: مشروطهخواه بودن و مستبد بودن را نباید به معنای امروزی نگاه کرد. لزوما یک مشروطهخواه، آدم آزادیخواهی نیست و لزوما یک مخالف مشروطه مخالف آزادی نیست. امیر موید نمونه بارز یک مخالف مشروطه ولی آزادیخواه است. اردوی دولت مشروطه هم همان بلا را بر سر مردم آورد که اردوی محمدعلی شاه.
انتشار:پنجشنبه 14 تير 1397-7:44
اینستاگرام و «سد ذرایع»
شربتیان، وکیل پایه یک دادگستری: با دیدن مطلبی منتسب به معاون اول دادستان کل کشور مبنی بر لزوم فیلترینگ نرم افرار اینستاگرام به دلیل اینکه عده ای از افراد با حضور در آن و به بهانه جمع آوری کمک برای مردم مرتکب کلاهبرداری می شوند، ناخودآگاه به یاد «سد ذرایع» افتادم که البته در میان فقهای شیعه به شدت مورد تردید بوده و مورد پذیرش قرار نگرفته است.
انتشار:دوشنبه 11 تير 1397-10:26
گفتگو با «مهران صدیق»، خواننده موسیقی سنتی
گوش مردم به آواز عادت ندارد/خواننده ها شبیه خوانی می کنند
خواننده آلبوم «چشمه عشق»: برخی خواننده ها شبیه خوانی می کنند. یعنی ما آوازخوان به معنای واقعی خیلی کم داریم، همه شبیه هم می خوانند و ادای استادان بزرگ را درمی آورند/ آواز ایرانی حزن ندارد. اما الان خواننده ها حزن انگیز می خوانند که شبیه نوحه می شود. آواز و تحریر از طبیعت گرفته شده. موسیقی ما حزن ندارد، خواننده ها کار نمی کنند و به خود زحمت یادگیری نمی دهند. بیشترشان هم تصنیف خوان شده اند.
انتشار:يکشنبه 10 تير 1397-8:10
گفتگو با بانوی پژوهشگر بابلی
20 سال با ترانه
رویا نصیری:جزیی از پژوهش های من در حوزه ترانه های محلی مازندران است. حدود 20 سالی می شود که در زمینه ترانه کار می کنم. در واقع از بین ترانه هایی که در این سال ها جمع آوری کردم، امیری ها را جدا کردم و شد کتاب «امیری سروده های آئینی مازندران» که تدوین این اثر دو سالی زمان برد.
انتشار:يکشنبه 10 تير 1397-8:0
گفتگو با «سبحان مهدی پور» خواننده موسیقی سنتی
ریشه ام این جاست
به شهرم عرق دارم و ریشه ام اینجاست. بابل به رویدادهای هنری نیاز دارد/ قول می دهم روزی یک تراک ارکسترال محلی مازندرانی از من خواهید شنید.
انتشار:يکشنبه 10 تير 1397-7:47
گفتگو با مدیر آموزشگاه موسیقی «آفتاب نو»
چراغ موسیقی در بابل روشن است
سیما سهرابیان: تلاش کرده ایم در کنار آموزش موسیقی، برای شهرمان -بابل- حرکت های معنوی و رایگان هم داشته باشیم/ حدود ده آلبوم در سبک های پاپ و سنتی را هم در دست تولید داریم که البته کمی زمان می برد تا منتشر شود.