انتشار:سه شنبه 13 شهريور 1397-23:48
از خوزستان تا مازندران به شوق دیدار «قبادیان»
جمعی از استادان دانشگاه های جنوب کشور به سوادکوه آمند تا به شوق دیدار با پروفسور عطاءالله قبادیان، به پاس خدماتش در خوزستان، از او در زادگاهش قدردانی کنند.
انتشار:سه شنبه 13 شهريور 1397-0:1
گفتگو با سرپرست گروه موسیقی همنوازان ماهان، به بهانه انتشار آلبوم «دلخوا»
زمانی برای اعتراض
مجید رییسیان: در انجام کار خستگی ناپذیرم و تا کنون برای تولید آلبوم ها و کتاب از جیب هزینه کرده ام. کسی نیست بیاید و بگوید آقا خسته نباشید! به اعتقاد بنده مسئولان فرهنگی ما از هنر بویی نبرده اند و بر اساس رابطه، صندلی ریاست را اشغال کرده اند. اگر افراد معدودی هم دلسوز هنر باشند، اختیاری ندارند و بالادستی ها اجازه کار به آن ها نمی دهند.
انتشار:دوشنبه 12 شهريور 1397-9:50
در حاشیه سخنرانی دکتر میرجلال الدین کزازی در ساری
چند نکته درباره سره گرایی دکتر «کزازی»
استاد کزازی موقع گفتن و نوشتن هیچ تصنع و تکلفی ندارد. واژه ها و جملات مثل موم در دستان ایشان می گردد. ایشان برای سخن گفتن نیاز به هیچ تلاش اضافه ای ندارد. واژه ها مثل چشمه جوشانی از زبان و قلم استاد جاری می شود.
انتشار:دوشنبه 12 شهريور 1397-9:50
در کافه کتاب مهرگان صورت گرفت؛
استقبال سارویها از استاد «کزازی»
دکتر میرجلال الدین کزازی که برای رونمایی از دو کتاب خود به مرکز استان مازندران آمده بود، با استقبال علاقه مندانش در کافه کتاب مهرگان روبه رو شد.
انتشار:جمعه 9 شهريور 1397-23:21
در مرکز اسناد و کتابخانه ملی مازندران؛
«سردار سوادکوهی» نقد و بررسی شد
با حضور جمعی از پژوهشگران مازندرانی و گلستانی، کتاب «سردار سوادکوهی» تالیف «مصطفی نوری» در مرکز اسناد و کتابخانه ملی مازندران نقد و بررسی شد.
انتشار:چهارشنبه 7 شهريور 1397-18:21
علی دیوسالار، خواننده و نوازنده دوتار اهل نور در بستر بیماری است
تنهایی «دتارچی»
«علی دیوسالار»، هنرمند موسیقی محلی اهل نور در بستر بیماری سختی است. «علی دتارچی» مشکل ریوی دارد، اما از پس هزینه های درمان برنمی آید. او حتی بیمه نیست و دفترچه درمانی ندارد. کسی از این هنرمند خبری نیز نمی گیرد.
انتشار:چهارشنبه 7 شهريور 1397-8:11
سیری در غرب مازندران و دیدار با علی اصغر یوسفی نیا
وقتی روزگار عزت می دهد
از جان سختی علی اصغر یوسفی نیا خوشم آمد. روزگار نتوانست پشتش را به خاک بمالد، او پشت روزگار را به خاک مالید. و حالا ایستاده بود در افقی با درخت های بارور و شاداب، و خاکی که گل و گیاه دست کاشت او و پسرانش را می پرورد.
انتشار:چهارشنبه 7 شهريور 1397-7:48
عصر امروز در ساری؛
کتاب «سردار سوادکوهی» نقد و بررسی می شود
عصر امروز کتاب «سردار سوادکوهی» تالیف مصطفی نوری در مرکز اسناد و کتابخانه ملی مازندران نقد و بررسی می شود.
انتشار:سه شنبه 30 مرداد 1397-8:0
برای نخستین بار در استان؛
سند توسعه فرهنگی و هنری قائمشهر تدوین شد
طرحی با عنوان «طرح توسعه فرهنگی و هنری شهرستان قائمشهر» از سوی اداره فرهنگ و ارشاد اسلامی شهرستان قائمشهرتدوین شده که سند توسعه فرهنگی و هنری این شهرستان است.
انتشار:يکشنبه 28 مرداد 1397-21:30
درباره «شعبان نادری رجه»
شاعر تصویر و تخیل و طبیعت
«شعبان نادری رجه» به دلیل سالها حضور بیواسطه در کوهستان و لمس فضا و اتمسفر آن، احترام زیادی برای اهالی کوه قائل است. او شاعری است که با ساعتها و روزها پیادهروی در دل کوهستان و جنگل، طی طریق کرده و مطالعاتش به چند کتاب و دیوان محدود نشده است. نادری رجه با حضور در طبیعت بکر و زیبای مازندران، کتاب طبیعت خداوندی را با جان و دل، از بر کرده است.
انتشار:يکشنبه 28 مرداد 1397-21:1
«دلخوا» به بازار آمد
تازه ترین آلبوم موسیقی مازندرانی با نام «دلخوا» با صدای اکبر رستگار و پرویز سیاه دشتی و تنظیم و سرپرستی مجید رییسیان به بازار عرضه شد
انتشار:يکشنبه 28 مرداد 1397-9:53
عکاسی در برزخ
امروز 19 آگوست، روز جهانی عکاسی است. «اشکان جهان آرای» در بسته ای ویژه، شرایط این هنر را در مازندران بررسی میکند.
انتشار:چهارشنبه 24 مرداد 1397-9:46
گفتوگو با مولف کتاب «سردار سواد کوهی»
مشروطهخواهی با آزادیخواهی برابر نیست
مصطفی نوری: امیرمؤید با وجود این که همیشه به نظام متحد و دولت قوی توجه داشت و میگفت: «باید تفنگ را از دست سرباز محلی گرفت و به جای آن، کتاب به دستش داد»، اما رقابتهای محلی نگذاشتند که امیرمؤید و رضاخان با هم به نتیجه مطلوب برسند. مذاکرات بسیاری بین آنها انجام شد که در نهایت هم امیرمؤید مغلوب شد.
انتشار:يکشنبه 21 مرداد 1397-1:51
گفتگو با حسین علمباز، خواننده و پژوهشگر موسیقی مازندرانی
کلماتی که بوی زندگی می دهد
حسین علمباز: من برای خودم در بخش گویش با لهجه مازنی، در قبال فرهنگ غنی مازندران، رسالت و مسئولیتی حس میکنم و تمام تلاشم این است که در فرم راه رفتن، لباس پوشیدن، لحن و حتی نوشتار به آن وفادار باشم. من وقتی محلی مینویسم، بوی این کلمات را حس میکنم و آنها را لمس میکنم! حتی سعی میکنم وقتی به شهر میروم، زیاد در آنجا نمانم، چرا که نمیخواهم بوی شهر بگیرم! معتقدم اگر بخواهم فارسی صحبت کنم، فرم دهان و ساختمان حنجره من، از خیشوم و کام و لبی، تغییر خواهد کرد و شاید نتوانم بالانس موسیقی محلی را برای همیشه حفظ کنم. ساختمان دهان، چگونگی قرار گرفتن فک، ارتفاع کام یا سقف دهان افراد در تولید صدا تأثیر دارد.
انتشار:دوشنبه 15 مرداد 1397-14:31
زندگی مردگیِ خاموشِ «ارزمون »
ارزمون هم هر روز بدتر از دیروز شد. تا در یک شب از شب های خدای همین یک ماه پیش، شوکی ناگهانی او را از پا افتاده تر کرد. «شوکت» به هر که زنگ زد پاسخی نگرفت تا بامداد که پسرش زمان آمد و با یاری اورژانس 115، پدر را به بیمارستان برد. این بار کژومژتر و مچاله تر از پیش شد افزون بر اتفاق تلخی دیگر؛ ارزمون لال شد!
انتشار:دوشنبه 15 مرداد 1397-6:16
پس از 15 سال تحمل بیماری،
صدای «ارزمون شکارچیان» خاموش شد
رمضان شكارچيان معروف به ارزمون –نوازنده برجسته دوتار و خواننده معروف گودار- پس از تحمل 15 سال بیماری، بامداد دوشنبه 15 مردادماه درگذشت.
انتشار:شنبه 13 مرداد 1397-9:30
یادمان محصور هزارساله
ثبت ملی برج رسکت 85 ساله شد اما این بنای تاریخی سال هاست در میان داربستهای آهنین در حال مرمت است.
انتشار:پنجشنبه 11 مرداد 1397-7:57
فلزآوا در مسیر رشد
جمعه این هفته پنجمین نمایشگاه مجسمههای فلزی فلزآوا در قائمشهر گشایش مییابد. در نمایشگاه امسال 35 اثر از 23 هنرمند از استانهای مختلف به نمایش در میآید.
انتشار:پنجشنبه 11 مرداد 1397-7:51
«سلفی با نیلوفر» در انتظار حقیقت
مستند «سلفی با نیلوفر» را افشین آذریان -مستندساز تنکابنی- به تازگی تولید کرده و نخستین متقاضی شرکت در دوازدهمین دوره جشنواره «سینماحقیقت» شده است.
انتشار:دوشنبه 8 مرداد 1397-8:18
سفر «گاوها» از مازندران به اصفهان
تعدادی از تابلوهای مجموعه نقاشی «گاوها» اثر «جلال مشمولی» این بار در اصفهان به نمایش در آمد. این هنرمند اهل قائم شهر از ابتدا تا انتهای پروژه، بیش از 2 هزار گاو کشیده و به فروش رسانده است.