انتشار:دوشنبه 18 دی 1396-22:32
روایت خوشنویس مازندرانی از حال این روزهای هنر؛
صدای هنرمند به جایی نمیرسد/با 20 سال سابقه هنری بیکار هستم
سید مرتضی جعفری: در نمایشگاهی که سال گذشته برگزار کردم از مسئولان و شورای فرهنگی شهرداری ساری دعوت کردم، اما مسئولان اجازه بازدید هم به خود ندادند. ما هیچ حسابی روی مسئولان باز نمیکنیم/ در نمایشگاهی که سال گذشته برگزار کردم هیچ اثری خریداری نشد/ بسیاری هنرمندان مجبور شدند هنر خود را کنار بگذارند، چندین سال است در این حوزه زحمت میکشم به عنوان یک استاد خوشنویسی با 20 سال سابقه فعالیت هنری باید عنوان کنم که بیکار هستم، کارت استادی ما هیچ اعتباری ندارد و این در نگاه عموم مردم به هنر تاثیرگذار است.
انتشار:شنبه 16 دی 1396-12:37
گفتوگو با دو پژوهشگر و نویسنده مازندرانی درباره «نیما»
«نیما»یی که نمیشناسیم
محمد عظیمی: هیچ برنامه رسمی و مشخص برای پنجاه و هشتممین سال درگذشت خاموشی نیما وجود نداشت/حسین اعتمادزاده: میتوان تکنیکهای نیما را به عنوان چند واحد دانشگاهی در طول ترمهای مختلف تدریس کرد اما وقتی چنین کتاب و فضایی نیست حداقل باید در دوران مدرسه بیشتر به نیما پرداخته شود. .
انتشار:سه شنبه 12 دی 1396-8:49
سرپرست چاپ و نشر شناختنامه مازندران خبرداد:
انتشار شناختنامه 33 جلدی سرداران دفاع مقدس مازندران
دکتر زین العابدین درگاهی گفت: از 33 جلد شناختنامه مازندران در حوزه دفاع مقدس تاکنون 27 جلد منتشر شده و کار این شناختنامه به زودی به پایان میرسد.
انتشار:دوشنبه 4 دی 1396-21:37
فریادِ سکوتِ تپه گردکوهِ قائمشهر
پس از اتمام کاوش باستانشناسان در سال 1388، محدودة کاوش، جهت حفظ فضای کاوش شده، با داربست و ایرانیت مسقف شد اما متأسفانه مدّتی بعد داربستها شبانه به سرقت رفت و به تخریب بیشتر این محوطه افزود.دغدغة دوستداران تاریخ و فرهنگ قائمشهر این است که در منطقهای با پیشینة سههزار ساله که نه تنها موزة آثار تاریخی ندارد، بلکه به آثار تاریخی موجود نیز توجه اساسی نمیشود. طبعاً ادارة میراث فرهنگی، صنایعدستی و گردشگری به تنهایی نمیتواند اقدام بزرگی در جهت حفظ و نگهداری مداوم از این آثار ارزشمند داشته باشد. لذا عموم، انجمنهای مردمنهاد و همة ادارات این شهرستان باید به اهمیت آن توجه کنند.
انتشار:دوشنبه 4 دی 1396-9:55
تعلیم و تربیت روزآمد، پایه ی توسعه
پایه ی توسعه پرداختن به امر تعلیم و تربیت و اصلاحات فرهنگی است و کامیابی استاندار مازندران در این راه خطیر، مایه ی نشاط و البته موجب سپاس مردم استان مازندران خواهد بود.
انتشار:پنجشنبه 30 آذر 1396-11:10
«یلدا» در جهان، ایران و مازندران
فریده یوسفی -پژوهشگر میراث فرهنگی- در مقاله ای به بررسی آداب و رسوم شب یلدا در جهان، مناطق مختلف ایران و مازندران می پردازد.
انتشار:پنجشنبه 30 آذر 1396-8:29
«لوتوس»؛ روایتی متفاوت از پیامدهای جنگ
گفتگو با «محمدرضا وطندوست» کارگردان مازندرانی مستند 15 دقیقهای «لوتوس» که این هفته جایزه ویژه هیأت داوران بخش مسابقه کوتاه و نیمهبلند بين الملل جشنواره سینما حقیقت را کسب کرد.
انتشار:چهارشنبه 22 آذر 1396-8:51
با امضای تفاهم نامه؛
نخستین موزه نساجی ایران در قائم شهر تاسیس می شود
تفاهمنامه سه جانبه برای ایجاد اولین موزه نساجی موزه صنعت نساجی پوشاک و چرم در استان مازندران میان سازمان میراث فرهنگی استان مازندران، سازمان صنعت معدن و تجارت استان مازندران و انجمن صنایع همگن نساجی پوشاک و چرم استان مازندران امضا شد. در این تفاهم نامه اعضا به دلیل قدمت صنعتی نساجی و پوشاک در مازندران به خصوص در قائم شهر، تاسیس موزه صنعت نساجی را در این شهرستان ضروری دانستند.
انتشار:سه شنبه 21 آذر 1396-8:30
در دومین آیین هنر ماه سازمان میراث فرهنگی مازندران،
دو استاد بزرگ صنایع دستی مازندران تجلیل شدند
دومین آیین هنر ماه با تجلیل از یحیی شاه نظری -استاد نمدمالی ساکن رامسر- و محبعلی محبی -استاد سفالگری اهل تنکابن- صبح دوشنبه در سینما پارسیان رامسر برگزار شد.
انتشار:سه شنبه 21 آذر 1396-8:13
فعالان محیط زیستی مازندران:
جای پتروشیمی در مازندران نیست
در نشست خبری فعالان محیط زیستی مازندران بیان شد: ما مخالف احداث پتروشیمی نیستیم. پتروشیمی صنعت مورد نیاز کشور است. بر اساس درست بودن پیشرفت در راستای پتروشیمیزه کردن، سند ملی به تاریخ دوم مرداد امسال داریم که بر اساس این سند، پتروشیمی باید در سواحل جنوبی کشور باشد و این سند الزامآور است. جای پتروشیمی در مازندران نیست.
انتشار:شنبه 11 آذر 1396-8:25
عصر جمعه در سالن هلال احمر ساری اتفاق افتاد:
پایان لیلم دوم با قدردانی از برگزیدگان/ استاندار: جشنواره ها باید جریان ساز باشند
در مراسم اختتامیه دومین جشنواره موسیقی البرزنشینان لیلم که با حضور و سخنرانی استاندار مازندران برگزار شد، ضمن قرائت بیانیه هیات داوران، به برگزیدگان بخش های مختلف جوایزی اهدا شد.
انتشار:دوشنبه 6 آذر 1396-8:58
گنج و رنج فرهنگ و هنر در آمل
بی آن که بتوان پاره ای تلاش های با درجات متفاوت ارزنده بعضی از مسوولان در ادوار مختلف شورای شهر و شهرداری و اداره فرهنگ و ارشاد اسلامی آمل و نیز دیگر مسوولان مرتبط با حوزه فرهنگ و هنر و دارای وظایف قانونی برای حمایت از فرهنگ و هنر را انکار کرد و نادیده گرفت، به حکم صدق و انصاف باید پرسید و پاسخ داد که در کارنامه فرهنگی و هنری مسوولان آمل، حمایت از اهالی فرهنگ و هنر چه سهم و وزنی را به خود اختصاص داده است؟!
انتشار:پنجشنبه 2 آذر 1396-9:48
از ۷ تا ۱۰ آذرماه با موسیقی البرزنشینان
لیلم دوم، جذاب تر و شنیدنی تر
دومین جشنواره موسیقی بومی البرزنشینان لیلم ۷ تا ۱۰ آذرماه در سه بخش رقابتی، البرزنشینان و بین الملل در ساری، آمل، بهشهر و سمنان برگزار می شود.
انتشار:يکشنبه 28 آبان 1396-11:9
تپورستان و تپور در کجا ریشه دارد؟
دین نام تپه های خاکی گنبدی شکل ساخته انسان است که به طور پراکنده در مازندران و به ویژه اطراف ساری و در مکان های مختلف وجود داشته اما با ظهور عصر ماشین و به کمک بولدوزر و لودر، بسیارشان منهدم و به اصطلاح تسطیح شده اند...
انتشار:يکشنبه 21 آبان 1396-8:49
گزارش 120 سالگی نیما
به نیما تعصب نداریم
محمدعظیمی: یونسکو نیما را در لیست مشاهیر خود ثبت کرد، اما ما در تقویم خودمان روز نیما را ثبت نکرده ایم-خانه نیما در تهران بلااستفاده مانده است- تعصب بومی خود را از دست داده و برای این شاعر کاری انجام ندادیم/ مدیرکل ارشاد مازندران: نخستین جشنواره سراسری شعر مازندران به همراه نشان ملی نیما یوشیج در بهمن ماه سال جاری برگزار میشود/ مدیرکل میراث فرهنگی مازندران: زندگی و تفکرات نیما یوشیج دارای ابعاد پنهانی است که هنوز شناخته نشده است.
انتشار:شنبه 20 آبان 1396-20:57
در گفتگوی مازندنومه با عماد افروغ و محمد اسلامی در حاشیه نمایشگاه کتاب ساری مطرح شد:
نگرانی محققان ومسئولان از سرانه پایین مطالعه در کشور
جامعه شناس برجسته ایرانی: می پذیریم که تا حدی شبکه های اجتماعی و فضای مجازی مطالعات را تحت تاثیر قرار داده اما این دلیل نمی شود این اندازه آمار مطالعه پایین باشد-کتابی درباره جامعه شناسی فرهنگی ایران خواهم نوشت/ استاندار مازندران: کپی کردن از روی دست دیگران، ما را به هدف نزدیک نمی کند-برای افزایش سرانه مطالعه ،برنامه هایی که در کشور وجود دارد را اجرایی می کنیم.
انتشار:يکشنبه 14 آبان 1396-9:32
«روایت آخر» به روایت عبدالله روحی
محمد علی تقی زاده پاسندی، به مناسبت 23 آبان، نهمین سال درگذشت استاد عبدالله روحی، از این شاعر و نویسنده ساروی روایت می کند.
انتشار:يکشنبه 7 آبان 1396-18:38
عصر پنج شنبه در قائم شهر؛
آیین تجلیل از دو نام آور علمی مازندران برگزار شد
مراسم نکوداشت دو نام آور دانش پزشکی مازندران -پروفسور بهروز برومند و پروفسور علیرضا رنجبر- عصر پنجشنبه گذشته درسالن ابن شهر آشوب قائم شهربرگزار شد.
انتشار:جمعه 21 مهر 1396-11:8
زندهسازی تاریخ در گورستان وستمین کیاسر
خواب سوارهنظام اشکانی بر هم خورد
ارتفاع بیشتر از دو هزار متر است. وسط جنگلهای کیاسر. درختان آتشزده زیاد دیده میشوند. درختان که بمیرند میتوان زمین را برای کاشت و کشاورزی آماده کرد. چشمها را که ببندی، میتوانی صدای شمشیرهایی را که به هم ساییده میشدند بشنوی و میتوانی شجاعت مردانی را ببینی که جنگیدند و کشته شدند. وستمین یکی از بکرترین محوطههایی است که به گفته باستانشناسان به دلیل شباهت به موارد دیگر به دوره اشکانی تعلق دارد. منطقهای که شاید دیدهبانی، پشتیبانی یا حتی پادگانی نظامی بوده، اما سالهای گذشته به دلیل رواج کشاورزی در آن، بخشی از اطلاعات محوطه هنگام شخم و برداشت از بین رفته است.
انتشار:يکشنبه 9 مهر 1396-22:30
روایت کرب زن ها از کربلا
در استان مازندران در مناطق مرکزی و شرق استان از جمله بندپی شرقی بابل، دهستان کوهساران قائم شهر و برخی روستاهای ساری و میاندورود و بهشهر آیین قدیمی کرب زنی برگزار می شود/ محرم امسال دسته کرب زن های روستای ساروکلا با مرثیه سرایی استاد ابوالحسن خوشرو، چند برنامه در قائم شهر اجرا کردند.